Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:49

Hozzászólás a témához  [ 149 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Következő
 Cheloniidae hill - by weak 
Szerző Üzenet

weak írta:
Fotók (Ültetés után - 1 hét - 2 hét - 3 hét):
KépKépKépKép
Amint látszik az alga megjött :) De egyébként szépen fejlődik minden. Amanok jövőhét vége felé érkeznek... addig gyarapodhat, mert ezzel még nem laknak jól :)
És egy teljes mai állapot nagyobban:
Kép

Szépen fejlődik, Gratu! ;)

2012. október 26., péntek 22:28
Profil Honlap

Fotók (Ültetés után - 1 hét - 2 hét - 3 hét):
KépKépKépKép
Amint látszik az alga megjött :) De egyébként szépen fejlődik minden. Amanok jövőhét vége felé érkeznek... addig gyarapodhat, mert ezzel még nem laknak jól :)
És egy teljes mai állapot nagyobban:
Kép

2012. október 26., péntek 21:50
Adminisztrátor

weak írta:
Sziasztok,

nem voltam néhány napig az akvárium/gép közelében. Ugye van egy kis para, mert a szűrő egyik tömlőcsatlakozója még mindig a loctite-ra van bízva :)
Ami feltűnő volt, az a barnaalga mennyiség, ami gyakorlatilag megint elkezdett elönteni, ahogy szokott - baktériumkultúra ide, vagy oda. Most még csak az üvegre a diffire és a tereptárgyakra, vagy a nagyobb levelekre rakódott le... a fonalas vattás szmötyi, még csak itt-ott van jelen. Ebben semmi para nincs, elfogadtam, hogy ezt nem lehet megúszni. Hamarosan - talán a jövőhét vége felé, jönnek majd az otok és az amanok.

A növények nagyon szépen fejlődnek. Egyre több helyen jönnek a felszínre az új levelek, a meglévők között pedig egyre kevesebb a régi és egyre több vibrálóan zöld szál van a csomókban. Szuper! :)

A CO2-nél vártam, hogy kiürüljön a patron de ez sem történt még meg. Szerencsére 1-2 nappal előtte már érzékelhető, hogy fogy, mert egyenletlenebbé válik a bubiszámlálón leolvasott érték.

Najó... megyek aludni, mert hulla vagyok. :pápá:

Köszi a hullajó beszámolódat.
Algamentes álmokat :D

2012. október 22., hétfő 20:49

Sziasztok,

nem voltam néhány napig az akvárium/gép közelében. Ugye van egy kis para, mert a szűrő egyik tömlőcsatlakozója még mindig a loctite-ra van bízva :)
Ami feltűnő volt, az a barnaalga mennyiség, ami gyakorlatilag megint elkezdett elönteni, ahogy szokott - baktériumkultúra ide, vagy oda. Most még csak az üvegre a diffire és a tereptárgyakra, vagy a nagyobb levelekre rakódott le... a fonalas vattás szmötyi, még csak itt-ott van jelen. Ebben semmi para nincs, elfogadtam, hogy ezt nem lehet megúszni. Hamarosan - talán a jövőhét vége felé, jönnek majd az otok és az amanok.

A növények nagyon szépen fejlődnek. Egyre több helyen jönnek a felszínre az új levelek, a meglévők között pedig egyre kevesebb a régi és egyre több vibrálóan zöld szál van a csomókban. Szuper! :)

A CO2-nél vártam, hogy kiürüljön a patron de ez sem történt még meg. Szerencsére 1-2 nappal előtte már érzékelhető, hogy fogy, mert egyenletlenebbé válik a bubiszámlálón leolvasott érték.

Najó... megyek aludni, mert hulla vagyok. :pápá:

2012. október 22., hétfő 20:31

papó írta:
Jajj , nagyon várom már , hogy a növények ellepjék a nekik szánt teret. :roll:
Akkor hogyan fog ez az egész kinézni ?

Hát mint egy szőrös teknős :)

2012. október 19., péntek 21:06
Adminisztrátor

Jajj , nagyon várom már , hogy a növények ellepjék a nekik szánt teret. :roll:
Akkor hogyan fog ez az egész kinézni ?

2012. október 19., péntek 21:02

Najó, széttoffolgatunk, szétoffolgatunk? :D

Fotók (Ültetés után - 1 hét - 2 hét):
KépKép
Kép
Igazából, az utolsó kép és az az előtti között csak 5 nap telt el... nem is akkora a különbség, de látszik.
A technikám:
Kép
Azt hiszem nem kell több. :) Lassan 2 hete bírja a Liss nagypatronja :D

És végezetül az előbb mutatott utolsó kép picit nagyobban:
Kép

Ami különbség még, az a matt vinil az akvi hátulján. Kb. 8-10 centiméterre van a faltól a üveg, ekkora résen kész élmény buborékmentesen felrakni, sikerült, de karcos lett... így kam majd egy újratáblát.

2012. október 19., péntek 20:56
Adminisztrátor

Icepeak írta:
Mennyit hozzak gabibá?:D

Most nálam ez a No1 :D

2012. október 19., péntek 19:11

Mennyit hozzak gabibá?:D

2012. október 19., péntek 18:43
Adminisztrátor

weak írta:
Najó... egyelőre eszméletlenül elégedett vagyok az új akvárium fejlődésével. :) Megvizsgáltam az eddigi naplóimat és ott azt láttam, hogy kb. 1 hónap után jelenik meg erőteljesen az alga. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezúttal is jön-e. Ez tényleg csak kíváncsiság, nem aggódás. Minden alkalommal, mikor felütötte a fejét ilyen probléma, szépen el is múlt, úgy ahogy jött.

Ezen dolgok ellenére most érzem először azt, hogy talán néha csak kellene méregetnem vízparamétereket :) Mindent csak "szemre" csinálok, pedig a legkevésbé sem vagyok akkora koponya és nem értek annyira az egészhez, hogy ezt így felelősségteljesen vállalni tudjam :D

Amikor régebben elmeséltem az algásodás és növényfejlődésben tapasztaltakat a szakértőknek, többnyire csak kérdéseket kaptam, hogy "Vasat mértél?" vagy "Mennyi a Nitrát meg a Foszfát?" én meg néztem, hogy "Miffa'?" Akárhogy is, ezen változtatni szeretnék. Néha megnézni pl. hogy tényleg kell-e ennyi tápot adagolnom, vagy van-e ammónia a vizemben, elég-e a CO2 stb. (tudom, a CO2 nem éghető, vízben meg pláne nem :D)

Szóval, szerintetek mi lenne az, ami nem árt, ha van otthon?! :)

"Szóval, szerintetek mi lenne az, ami nem árt, ha van otthon?! "
http://martoneslanyai.hu/muskotalyos-szolopalinka

2012. október 19., péntek 17:59
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 149 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Következő