|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:36
|
Cheloniidae hill - by weak
Szerző |
Üzenet |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
A barna alga egyértelműen,a még nem megfelelő szűrés miatt van. Akvája válogatja,hogy előjön e,vagy sem.
|
2012. október 28., vasárnap 15:32 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Esetleg nem lehet, hogy túl hamar kezdjük a tápozást? Igazából ebből szerintem nem kell nagy dolgot csinálni, mert magától elmúlik, ha beáll az akva...addig meg úgy sem fotózzuk versenyre...
|
2012. október 28., vasárnap 12:46 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
SlyChocolate írta: Nyilván egy hatalmas, jó szó híján "mérleg" játék a növényes akvarisztika. Ahol ha egy komponens (összetevő) nem megfelelő akkor dől a "kártyavár". De! Én nem hiszem, hogy egy akvárium indítása törvényszerűen algásodással kellene, hogy kezdődjön. Nyitottam is egy topicot a témánakNem sokára én is postolok...Mivel újra indítottam az akvám. Viszont pár hetet még várok vele, hogy legyen mit megmutatni a kezdetektől az akkorig... Amit régóta hiszek a rossz tápok/tápozás okozzák(hatják) az algásodást. Nem pedig az, hogy egy akva éppen újonnan lett indítva. Persze ettől még lehet, hogy a rossz csap víz mindennek az okozója... Ki tudja? Nem vagyok nagy szaki, ezt mindig elmondom, de ahogyan én látom - az égvilágon semmi baj nincs a barnaalgával az elején. Ha körülnézünk, akár a bookOfADA-ban, ott is le van írva, hogy teljesen normális jelenség. Ha youtubeon megnézzük néhány profi videóját - aki meg meri/meg akarja mutatni - ott is látszik, hogy hogyan csipegetik le és szívják le levegőcsővel a diatom-ot. Ezért mondom: ez tök normális és semmi bajom nincs vele, hogy az elején pár hétig így néz ki. A növények kicsattannak ettől függetlenül, nőnek és gyönyörűen fejlődnek. Szerintem a fotókon is látszik a tendencia. Ha a tápokkal lenne baj, akkor nem múlna el magától az alga és aztán nem működne hónapokon, éveken át algamentesen az akvárium. Mellette a fízfelszín felé zuhogó oxigénáradatot sem ontanának magukból a növények ugyanolyan tápozási rutin mellett. Kérlek mondd meg, hogy melyik tápok a jók!
|
2012. október 28., vasárnap 12:20 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
weak írta: SlyChocolate írta: weak írta: Ebben semmi para nincs, elfogadtam, hogy ezt nem lehet megúszni. Ezt kimondta? Kérdések! Az indításkor a szűrőd egy beállt/használt vagy szűz állapotban volt? A másik milyen tápok mentek az akvába? Ezt én mondtam. Minden indításnál így volt, az összesnél kivétel nélkül. Nyilván a szűrőközeg nincs még kész, azért. Hetekig előjáratott szűrőnél is előjött. Talán a csapvízben is lehet valami. Drak mikro és papo makro megy bele, semmi más. Előbbi heti 1x + vízcseréknél, makro naponta + vizcsereknel az ujviz aranyaban. Ennyi ezzel nem lehet gond. Meg szerintem nincs is. A barnaalga mindig elmulik par het alatt magatol. Nyilván egy hatalmas, jó szó híján "mérleg" játék a növényes akvarisztika. Ahol ha egy komponens (összetevő) nem megfelelő akkor dől a "kártyavár". De! Én nem hiszem, hogy egy akvárium indítása törvényszerűen algásodással kellene, hogy kezdődjön. Nyitottam is egy topicot a témánakNem sokára én is postolok...Mivel újra indítottam az akvám. Viszont pár hetet még várok vele, hogy legyen mit megmutatni a kezdetektől az akkorig... Amit régóta hiszek a rossz tápok/tápozás okozzák(hatják) az algásodást. Nem pedig az, hogy egy akva éppen újonnan lett indítva. Persze ettől még lehet, hogy a rossz csap víz mindennek az okozója... Ki tudja?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2012. október 28., vasárnap 9:44 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
SlyChocolate írta: weak írta: Ebben semmi para nincs, elfogadtam, hogy ezt nem lehet megúszni. Ezt kimondta? Kérdések! Az indításkor a szűrőd egy beállt/használt vagy szűz állapotban volt? A másik milyen tápok mentek az akvába? Ezt én mondtam. Minden indításnál így volt, az összesnél kivétel nélkül. Nyilván a szűrőközeg nincs még kész, azért. Hetekig előjáratott szűrőnél is előjött. Talán a csapvízben is lehet valami. Drak mikro és papo makro megy bele, semmi más. Előbbi heti 1x + vízcseréknél, makro naponta + vizcsereknel az ujviz aranyaban. Ennyi ezzel nem lehet gond. Meg szerintem nincs is. A barnaalga mindig elmulik par het alatt magatol.
|
2012. október 28., vasárnap 8:46 |
|
|
weak
|
Icepeak írta: Lájkolom ezt az akvát!!!:D Tessék beszerezni 5-6 amanot , 2-3 rókát , 4-5 oto-t! Kitakarítanak helyetted Köszönöm. 15 amano jön 1-2 héten belül és olyan 5 oto is. hamar kitakarítanak majd.
|
2012. október 28., vasárnap 8:39 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
weak írta: Ebben semmi para nincs, elfogadtam, hogy ezt nem lehet megúszni. Ezt kimondta? Kérdések! Az indításkor a szűrőd egy beállt/használt vagy szűz állapotban volt? A másik milyen tápok mentek az akvába?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2012. október 27., szombat 18:46 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Jó ez ződen is
2012. október 27., szombat 17:51 |
|
|
Icepeak
|
Lájkolom ezt az akvát!!!:D Tessék beszerezni 5-6 amanot , 2-3 rókát , 4-5 oto-t! Kitakarítanak helyetted
2012. október 27., szombat 13:04 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Marha jól néznek ki a bezöldült kövek. Szerintem nagyon természetesen hat.
_________________ K.Tamás
|
2012. október 27., szombat 7:16 |
|
|