Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:38

Hozzászólás a témához  [ 19 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
 Cardinia island 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Gratulálok az új lakókhoz.
Ha a gyerkőc ennyire szereti a garnélákat , akkor egy sepregető garnéla csapatot tudnék ajánlani .
Ha többen vannak , lenyűgöző a viselkedésük .,

2015. június 30., kedd 9:59
Adminisztrátor

Selena írta:
Én tegnap mértem és 150-es a vizem...pedig RO vizet használok...de ugye a kőből ma aljzatból meg a fából is oldódnak ki sók meg minden...szóval nálam még nemigazán éreznék jól magukat...

De jól éreznék magukat Nálad is , csak kompromisszumot kell kötnöd , hogy melyik állatnak szeretnél kedvezni.

2015. június 30., kedd 9:56

Én tegnap mértem és 150-es a vizem...pedig RO vizet használok...de ugye a kőből ma aljzatból meg a fából is oldódnak ki sók meg minden...szóval nálam még nemigazán éreznék jól magukat...

2015. június 30., kedd 8:51

Ide is fogom párhuzamosan naplózni az eseményeket. A vízminőség tényleg necces, én is attól félek a legjobban.

2015. június 30., kedd 8:45

Én is szeretnék majd CRS garnikat, csak állítólag nagyon kényesek a vízminősségre és ezért még gondolkozok rajta...kíváncsian várom, hogy nálad hogy fogják érezni magukat. Remélem majd beszámolsz a fejleményekről, mert nagyon várom!

2015. június 30., kedd 8:42

Ez így van :) Nagyon imádja a garnélákat. Az amanokat is percekig nézi és követi a kezével a 200 literes akváriumban.

2015. június 30., kedd 8:37
Sasszem

ilkb írta:
a 18 hónapos kislányom pedig percekig tartó sikonyálással és tapsolással üdvözölte az új családtagokat :)

Akkor már megérte. :D

2015. június 30., kedd 8:35

Kösz a részletes beszámolót .
Sok sikert .

2015. június 29., hétfő 23:20

Régóta szerettem volna CRS és CBS garnélákat tartani. Sajnos a 200 literes akváriumom erre alkalmatlannak bizonyult a halak és a vízparaméterek miatt is, így letettem az ötletről. Aztán jött egy újabb ötlet, hogy mi lenne, ha az irodában indítanék egy kis nano-t, de erről egy másik fórumon lebeszéltek, mondván a "jó kolléga" esetleg árthat is az akváriumnak. Sajnos ez potenciális kockázat, így erről is letettem. Már kezdtem beletörődni, hogy az ősszel indítandó iwagumi akváriumot megelőzően nem lesznek itthon garnélák az amanokat és 2 "survivor" RC-t leszámítva.

De, és itt jött a nagybetűs DE!

A Facebook-on találtam egy hirdetést, hogy valaki felszámol egy CRS/CBS tenyészetet és nagyon kedvező áron lenne lehetőségem hozzájutni CRS/A-S és CBS/A-B-S kategóriájú garnélákhoz. Ennél magasabb minőséget kezdésnek amúgy sem szerettem volna. Szóval a kínálkozó lehetőséget döntés, a döntést pedig tettek követték. Sajnos a meglévő, eddig karanténnak és nevelőnek használt kis akváriumnak elengedett a ragasztása, szóval első lépésként kellett egy új nano akvárium. Az akváriumot 6-os üvegből rendeltem, hogy a későbbiekben esetleg felkerülő akasztós szűrő jobban felfeküdjön és ne vibráljon annyira. A szivacs szűrő és a levegőpumpa már adott volt. Sikerült nagyon jutányos áron vennem egy LED-es lámpát is, ami alatt növényes akit nem, de néhány alacsony fényigényű növénnyel egy szép garnélás akváriumot tudok csinálni.

A technika:
  • 25x25x30 cm (szé x mé x ma) akvárium ~18 liter 6-os üvegből
  • XY-2866 szivacs szűrő
  • Sera Air 275 plus levegőpumpa
  • LED lámpa
  • U0-s bazalt aljzat

Növények:
  • Microsorum pteropus
  • Microsorum pteropus trident
  • Lomariopsis lineata
  • Taxiphyllum barbieri
  • és némi békalencse

Élőlények:
  • 26 CRS/A-S
  • 10 CBS/B-A-S
Egy kedves akvakertész kolléga volt olyan rendes és hétvégén elhozta Budapestről a garnélákat, de sajnos csak ma tudtam elmenni a kis jövevényekért. Egy levegőcsövön keresztül csepegtetve 2,5-3 óra alatt sikerült szépen kiegyenlítenem a szállító víz és az akváriumvíz értékeit, majd óvatosan átraktam őket az akváriumba.

Kép
Beszoktatás folyamatban 2.

Kép
Jövevények

Rögtön matatni kezdtek és a bedobott néhány szem Dennerle Crusta Gran eledelre is rögtön rákaptak.

Kép
Első vacsora

Telis-tele izgalmakkal és reményekkel nézek a következő napok/hetek/hónapok elé. Rengeteg tervem van még... Többek között szeretném lecserélni a szivacs szűrőt egy "jóárasított" akasztós szűrőre, szóval ha valakinek akad elfekvőben, akkor várom az ajánlatokat. Ez a nano akvárium egy átmeneti szállónak indul, de lehet, hogy végleges lesz majd és az iwagumiba mások költöznek majd. Szerencsére épp szabadságon vagyok a héten, így sokat gyönyörködhetek bennük. Ami pedig extra szuper a dologban, hogy a feleségemnek is tetszenek a "kis csíkos dögök" a 18 hónapos kislányom pedig percekig tartó sikonyálással és tapsolással üdvözölte az új családtagokat :)

Köszönöm, hogy benéztél.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ilkb 2015. június 30., kedd 10:43-kor.

2015. június 29., hétfő 22:58
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 19 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2