Szerző |
Üzenet |
Icepeak
|
pit975 írta: Én ha legközelebb átépítek, sera és jbl táptalajt fogok használni össze keverve. Én legszívesebben a régi tropicát használnám. JBL 5liter kéne alá ,hogy a gyári ajánlást kövessem. Kipróbálom az ada-t szerintem. Úgyis régi vágyam ,hogy ada talaj. Meglássuk.
2013. december 25., szerda 17:06 |
|
|
Bálint
|
Icepeak írta: Bálint írta: Ezeken a képeken nem úgy néz ki mintha baja lenne az akváriumnak. Mit változtattál azóta ? Itt már bőséggel sárgult a hc alja. A pogo ezidő tájt került be az akváriumba. Azóta 2 tő stagnál a többi eltűnt. Volt 2 black out a fonal alga ellen. Játszottam a kh gh értékkel a fonal alga ellen. Fénnyel is babráltam a fonal alga ellen. Tápozással is babráltam fonal alga ellen. Azóta se sikerült kiirtani... A zöld por algát sikerült kiiktatni , de ezt az akármit sehogy pedig probáltam már mindent! Ha Dr Gardennel tápozol nem lehet gyökérproblémád ha csak a mulmot nem takarítottad ki rendesen a használt talajból ültetés előtt .
|
2013. december 25., szerda 17:06 |
|
|
Icepeak
|
Bálint írta: Ezeken a képeken nem úgy néz ki mintha baja lenne az akváriumnak. Mit változtattál azóta ? Itt már bőséggel sárgult a hc alja. A pogo ezidő tájt került be az akváriumba. Azóta 2 tő stagnál a többi eltűnt. Volt 2 black out a fonal alga ellen. Játszottam a kh gh értékkel a fonal alga ellen. Fénnyel is babráltam a fonal alga ellen. Tápozással is babráltam fonal alga ellen. Azóta se sikerült kiirtani... A zöld por algát sikerült kiiktatni , de ezt az akármit sehogy pedig probáltam már mindent!
2013. december 25., szerda 17:02 |
|
|
Icepeak
|
Bálint írta: "Növényeknek alig van gyökérzete. Cubának 1-2cm , Pogónak 1cm , blyxa 2-3cm. Köszönöm , de nem kérek többet az új tropica táptalajból! A régivel sose volt ilyen gondom..."
Nem hiszem hogy a HC nem nagyobb gyökere kellene legyen. "Knott talajhoz amint hozzáérek széthullik darabokra. A kis golyónak annyi tartása van mint egy homok labdának. SEMMI! Átkerül ez a talaj is az inkább ne vedd meg kategóriába!" Az egyik legjobb talaj. Magam használtat örököltem és még sem esik szét. Csak szét lehet nyomkodni , magától soha nem fog szétesni. Egy ekkora akváriumba mi a fenének ekkora szűrő ? Hc-nak jóval nagyobb gyökérzete van ha minden fasza. Anno a másik medencémben simán volt 10cm. Ott is felszakadt , de nem 2,5 hónap után. Örülök neki ,h a te talajod az ilyen. Az enyém nem és kész! Szétesik szétmállik elporlad stb... Nem is értem honnan veszed azt ,hogy csak szétnyomni lehet. Még nem is voltál a környékén se az akváriumomnak , de tudod. Ez számomra nagyon idegen dolog. A szűrésnek mi köze ehez? De! ,hogy a kérdésedre válaszoljak a 700as tetra nagyon karcsú volt. Az akvárium 1 részében 0-a volt a vízmozgás ,folyamatosan mennie kellett a skimmernek mellette. Utálom a diffúzorokat ezért akartam egy reaktort amihez kell ez a szűrő. Jóval nagyobb biológia szűrő felületet akartam. Remélem kielégítő választ adtam!
2013. december 25., szerda 16:56 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
papó írta: pit975 írta: Én ha legközelebb átépítek, sera és jbl táptalajt fogok használni össze keverve. Mindkettő elég jó önmagában is , csak ugye a divat. A régi jó dolgokról hajlamos elfelejtkezni az ember fia a merketing miatt. Ennél az akváriumnál más a baj , de nem akarok a topichoz bármit is hozzátenni.
2013. december 25., szerda 16:51 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
pit975 írta: Én ha legközelebb átépítek, sera és jbl táptalajt fogok használni össze keverve. Mindkettő elég jó önmagában is , csak ugye a divat. A régi jó dolgokról hajlamos elfelejtkezni az ember fia a merketing miatt.
2013. december 25., szerda 16:50 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Én ha legközelebb átépítek, sera és jbl táptalajt fogok használni össze keverve.
|
2013. december 25., szerda 16:45 |
|
|
Bálint
|
Ezeken a képeken nem úgy néz ki mintha baja lenne az akváriumnak. Mit változtattál azóta ?
|
2013. december 25., szerda 16:44 |
|
|
Bálint
|
"Növényeknek alig van gyökérzete. Cubának 1-2cm , Pogónak 1cm , blyxa 2-3cm. Köszönöm , de nem kérek többet az új tropica táptalajból! A régivel sose volt ilyen gondom..."
Nem hiszem hogy a HC nem nagyobb gyökere kellene legyen. "Knott talajhoz amint hozzáérek széthullik darabokra. A kis golyónak annyi tartása van mint egy homok labdának. SEMMI! Átkerül ez a talaj is az inkább ne vedd meg kategóriába!" Az egyik legjobb talaj. Magam használtat örököltem és még sem esik szét. Csak szét lehet nyomkodni , magától soha nem fog szétesni. Egy ekkora akváriumba mi a fenének ekkora szűrő ?
|
2013. december 25., szerda 16:39 |
|
|
Icepeak
|
Na kicsit bele ástam magam ,hogy mégis mitől vagyok folyton algás! Jelentem megvan a megoldás.
1. A cuba szét van rohadva. Hiába vágtam heti szinten az alja berohadt , elsárgult , szétfoszlott. 2. A cuba alatt centi vastag baci , mulm réteg honol. Nem tudom ki se porszívózni mert jön vele azonnal a cuba is. 3. Tápanyaghiányos az akvárium. Foszfát szinte mérhetetlen kb 01mg/l nitrát 5mg/l. 4. A 700as tetra édes kevés volt agyig töltve szűrőanyaggal 5. Nem megfelelő co2 eloszlás 6. Knott talajhoz amint hozzáérek széthullik darabokra. A kis golyónak annyi tartása van mint egy homok labdának. SEMMI! Átkerül ez a talaj is az inkább ne vedd meg kategóriába! 7. Valami visszakeményíti a vizet. kh8 gh10 hiába cserélek 30l ozmó 10csapvízzel. Talajra gyanakszom...
Növényeknek alig van gyökérzete. Cubának 1-2cm , Pogónak 1cm , blyxa 2-3cm. Köszönöm , de nem kérek többet az új tropica táptalajból! A régivel sose volt ilyen gondom... Blyxa és a pogó dobálja a levelét! Nem nőnek a növények. Megfelelő co2 szint , Magas megvilágítás. Valószínűleg a táphiány. Foszlanak a növények. Cuba pinnatfilia blyxa bonsai. A mycrozoriumnak semmi baja. Táptalaj és tápanyag hiány szerintem
Ha még valami eszembe jut akkor leírom. Valószínűleg holnap szétbontom. Egy ideig növény tárolóként fog működni.
2013. december 25., szerda 15:30 |
|
|