|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:28
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
papó írta: Nincs olyan növényzet az akváriumban amely elnyelné ezt a sok tápot. Max az előírt mennyiséget . De miért gondoltad , hogy az kevés ?
2015. január 9., péntek 20:46 |
|
|
DonaTTT
Csatlakozott: 2014. október 11., szombat 18:24 Hozzászólások: 562 Tartózkodási hely: Baz megye, Forró
|
papó írta: Nincs olyan növényzet az akváriumban amely elnyelné ezt a sok tápot. Mennyit adagoljak?
|
2015. január 9., péntek 20:41 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Nincs olyan növényzet az akváriumban amely elnyelné ezt a sok tápot.
2015. január 9., péntek 20:09 |
|
|
DonaTTT
Csatlakozott: 2014. október 11., szombat 18:24 Hozzászólások: 562 Tartózkodási hely: Baz megye, Forró
|
papó írta: DonaTTT írta: Elég rég jelentkeztem, de az elmúlt kb 3 hétben nem tudtam fotót csinálni a karácsonyfa miatt.Kb 5-6 hete átálltam Tropica Spec ferteliser tápozásra.Napi 1 nyomással kezdtem, ez már eleve növelt adag, de még így is kevésnek tűnt, így most minden második nap 2 nyomás tápot adok.Remélem így jobb lesz.Van bőven cérna algám, illetve ecset is, de ezt tudom kezelni.Mitől alakul ki ez az alga?Ami feltűnt mostanában, a garnélák bujkálnak, és fogynak.A halak jól vannak, de már több garnélát is találtam holtan.Nem tudom ez mitől lehet.Tipp? Nagyon úgy néz ki nem lesz kész január végére, de megpróbálok belehúzni. A tropica sp. tápját nem érdemes túladagolni , hiszen keményen nyomod ebben az esetben anitrátot és a foszfátot az akváriumba.A képről az jön le , hogy rossz az áramlás az akváriumodban és a CO2 is soknak tűnik. A szűrő ebben a formában koncentráltan nyomja egyes helyekre a a vizet ami az ecsetalga okozója. Feljebb kell emelni a szűrő csövét a vízfelszín felé , hogy több legyen az oldott oxigén . tegyél valamit a csőre , hogy minél jobban szétterüljön a vízáramlás . Picit vedd vissza a CO2 adagolását. A tápozást precízen végezd Csak ennyi Azt hogy érted hogy precízen végezzem a tápozást?Változtassak rajta?Most minden második nap 2 nyomás, köztes napokon 1 nyomás táp megy, de ezt csak ehéten kezdtem el.
|
2015. január 9., péntek 19:12 |
|
|
DonaTTT
|
Mexx2 írta: DonaTTT írta: A DC-m estére szokta csak elérni a lime zöld színt így kétlem hogy sok lenne.Neked van tapasztalatod a Tropica tápjával? Hány bubival megy a co2-d? 80-90bubi/perc, de kőkemény csapvízbe.
|
2015. január 9., péntek 19:10 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
DonaTTT írta: A DC-m estére szokta csak elérni a lime zöld színt így kétlem hogy sok lenne.Neked van tapasztalatod a Tropica tápjával? Hány bubival megy a co2-d?
_________________ K.Tamás
|
2015. január 9., péntek 19:06 |
|
|
DonaTTT
|
papó írta: DonaTTT írta: Elég rég jelentkeztem, de az elmúlt kb 3 hétben nem tudtam fotót csinálni a karácsonyfa miatt.Kb 5-6 hete átálltam Tropica Spec ferteliser tápozásra.Napi 1 nyomással kezdtem, ez már eleve növelt adag, de még így is kevésnek tűnt, így most minden második nap 2 nyomás tápot adok.Remélem így jobb lesz.Van bőven cérna algám, illetve ecset is, de ezt tudom kezelni.Mitől alakul ki ez az alga?Ami feltűnt mostanában, a garnélák bujkálnak, és fogynak.A halak jól vannak, de már több garnélát is találtam holtan.Nem tudom ez mitől lehet.Tipp? Nagyon úgy néz ki nem lesz kész január végére, de megpróbálok belehúzni. A tropica sp. tápját nem érdemes túladagolni , hiszen keményen nyomod ebben az esetben anitrátot és a foszfátot az akváriumba.A képről az jön le , hogy rossz az áramlás az akváriumodban és a CO2 is soknak tűnik. A szűrő ebben a formában koncentráltan nyomja egyes helyekre a a vizet ami az ecsetalga okozója. Feljebb kell emelni a szűrő csövét a vízfelszín felé , hogy több legyen az oldott oxigén . tegyél valamit a csőre , hogy minél jobban szétterüljön a vízáramlás . Picit vedd vissza a CO2 adagolását. A tápozást precízen végezd Csak ennyi Én azt tapasztaltam, hogy a foszfát pont hogy kevés (sajnos nincs tesztem), mert amióta átálltam a Ga macro+profitorol nagyon bekeményített a zöld pont is, de azt lekaparom, vele nincs baj A DC-m estére szokta csak elérni a lime zöld színt így kétlem hogy sok lenne.Neked van tapasztalatod a Tropica tápjával?
|
2015. január 9., péntek 19:02 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
DonaTTT írta: Elég rég jelentkeztem, de az elmúlt kb 3 hétben nem tudtam fotót csinálni a karácsonyfa miatt.Kb 5-6 hete átálltam Tropica Spec ferteliser tápozásra.Napi 1 nyomással kezdtem, ez már eleve növelt adag, de még így is kevésnek tűnt, így most minden második nap 2 nyomás tápot adok.Remélem így jobb lesz.Van bőven cérna algám, illetve ecset is, de ezt tudom kezelni.Mitől alakul ki ez az alga?Ami feltűnt mostanában, a garnélák bujkálnak, és fogynak.A halak jól vannak, de már több garnélát is találtam holtan.Nem tudom ez mitől lehet.Tipp? Nagyon úgy néz ki nem lesz kész január végére, de megpróbálok belehúzni. A tropica sp. tápját nem érdemes túladagolni , hiszen keményen nyomod ebben az esetben anitrátot és a foszfátot az akváriumba.A képről az jön le , hogy rossz az áramlás az akváriumodban és a CO2 is soknak tűnik. A szűrő ebben a formában koncentráltan nyomja egyes helyekre a a vizet ami az ecsetalga okozója. Feljebb kell emelni a szűrő csövét a vízfelszín felé , hogy több legyen az oldott oxigén . tegyél valamit a csőre , hogy minél jobban szétterüljön a vízáramlás . Picit vedd vissza a CO2 adagolását. A tápozást precízen végezd Csak ennyi
2015. január 9., péntek 18:59 |
|
|
DonaTTT
|
Elég rég jelentkeztem, de az elmúlt kb 3 hétben nem tudtam fotót csinálni a karácsonyfa miatt.Kb 5-6 hete átálltam Tropica Spec ferteliser tápozásra.Napi 1 nyomással kezdtem, ez már eleve növelt adag, de még így is kevésnek tűnt, így most minden második nap 2 nyomás tápot adok.Remélem így jobb lesz.Van bőven cérna algám, illetve ecset is, de ezt tudom kezelni.Mitől alakul ki ez az alga?Ami feltűnt mostanában, a garnélák bujkálnak, és fogynak.A halak jól vannak, de már több garnélát is találtam holtan.Nem tudom ez mitől lehet.Tipp? Nagyon úgy néz ki nem lesz kész január végére, de megpróbálok belehúzni.
|
2015. január 9., péntek 16:51 |
|
|
DonaTTT
|
SlyChocolate írta: Továbbra is nagyon bejön a háttér fény az akva is pofás, szépen érnek a köveid is. Ezzel a napos dologgal tényleg egyedi lett. Köszönöm szépen!
|
2014. december 14., vasárnap 7:51 |
|
|