Sziasztok!
Sajnos nem találtam semmiféle "bemutatkozós" témát, így gondoltam írok ide, és be is mutatkozok azonnal.
30 éves vagyok, Tatabányán élek feleségemmel és 15 hónapos kisfiammal. Végzettségemet tekintva környezetmérnök vagyok, de nem dolgoztam ebben a szakmában soha. Jelenleg egy festékgyárban vagyok vegyésztechnikus, Én vagyok az, akinek a "műveit" láthatjátok az összes keleti márkájú autóban belül a festett alkatrészeken. Persze ha lekopott, akkor az nem az Én hibám!
2008-ban költöztem el szüleimtől, és fogant meg a gondolat bennem, hogy kell Nekem egy akvárium. Természetesen előtte elkezdtem felkészülni és utánaolvasni mindennek, de pénz- és (főleg) helyhiány miatt egészen 2011-ig nem sikerült belevágnom a gyakorlati dolgokba, de legalább addig is, és azóta is folyamatosan tudok fejlődni a témakörben, vegyész és biológiai ismereteimmel pedig próbálom segíteni az akvaristákat kis hazánkban, és terjeszteni, népszerűsíteni ezt a szép hobbit.
Szóval ekkor, 2011-ben szereztem be egy juwel rio 240-es szettet, amit kiegészítettem egy tetra ex 1200-assal, valamint sikerült szereznem pár növényt az indításhoz:
Hát igen, mindenki elkezdi valahogy, Nekem így sikerült. Persze ahogy teltek a hónapok és gyűltek a megfigyelések, észrevételek, úgy finomodott is minden, míg eljutottam ide:
Közben indítottam egy 10 literes piko akváriumot is, ami így kezdte:
És ide jutott:
Kisfiam születése után pár hónappal szétszedtem, mert féltem, hogy magára fogja rántani...
Közben a nagyot elkezdtem fejben áttervezni, és idén év elején neki is láttam egy összeszedettebb, igazi növényes verziónak:
Sajnos a 2*54W fény kevésnek bizonyult, így pár hét után már kezdett látszani, és 1-1,5 hónap után egyértelművé vált, hogy nem lesz így meg az a látkép, amit elterveztem, így új irányt vett az elképzelés, és nem egy mezőt, hanem egy dzsungelt kezdtem el építgetni innentől kezdve:
Ez pedig a mostani állapot, jelenleg itt tartok:
Köszönöm, ha elolvastad.