Pontos idő: 2024. november 30., szombat 8:41

Hozzászólás a témához  [ 26 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3
 Beni akváriuma, 240l low-tech 
Szerző Üzenet

Üdv Beni a fórumon!
Tetszenek az akváriumaid!Jó látni,hogy fejlődsz,tanulsz mindegyik project-el.Algamentes folytatást és jó idő töltést a fórumon!

2014. december 29., hétfő 17:44

Pendulum írta:
szia,

tetszik a low-tech dzsungeled. :)

A képen az a crypto látható, amit még én küldtem? (akvakertesz.hu-n keresztül)

Így van, a fa mögött van a tiéd. Sajnos azóta is lógok Neked egy stau adaggal, de sajnos közel sem szerepel úgy, mint arra számítottam. Egyetlen tő maradt meg, de az is csak vegetál már 8 hónapja.

2014. december 29., hétfő 17:13
Adminisztrátor

Üdv itt!!! :D :D :D

Ez a kis dzsungel tetszik a legjobban... Minden tiszteletem, mert a low-tech-ben nem egyszerű a növényeket ilyen kondícióban tartani...
Kép

2014. december 29., hétfő 15:31

Igazából az ilyen fák szinte bármilyen mohával jól néznek ki, sőt, láttam már többféle lombot is hydro japánból, de még anubiasból is, a lehetőségek szinte végtelenek. Előtte még sosem volt flame mohám, mindössze ezért választottam ebbe azt.

2014. december 29., hétfő 15:06
Adminisztrátor

Üdv fórumon !

Nagyon tetszenek az akváriumaid .
A fás és az utolsó akvárium különösen színvonalas.
Szerintem a fás akváriumnál a levélzet moha váéasztása nem volt szerencsés .
Fissidenssel hibátlan lett volna .

2014. december 29., hétfő 14:11

Sziasztok!

Sajnos nem találtam semmiféle "bemutatkozós" témát, így gondoltam írok ide, és be is mutatkozok azonnal.
30 éves vagyok, Tatabányán élek feleségemmel és 15 hónapos kisfiammal. Végzettségemet tekintva környezetmérnök vagyok, de nem dolgoztam ebben a szakmában soha. Jelenleg egy festékgyárban vagyok vegyésztechnikus, Én vagyok az, akinek a "műveit" láthatjátok az összes keleti márkájú autóban belül a festett alkatrészeken. Persze ha lekopott, akkor az nem az Én hibám! :D
2008-ban költöztem el szüleimtől, és fogant meg a gondolat bennem, hogy kell Nekem egy akvárium. Természetesen előtte elkezdtem felkészülni és utánaolvasni mindennek, de pénz- és (főleg) helyhiány miatt egészen 2011-ig nem sikerült belevágnom a gyakorlati dolgokba, de legalább addig is, és azóta is folyamatosan tudok fejlődni a témakörben, vegyész és biológiai ismereteimmel pedig próbálom segíteni az akvaristákat kis hazánkban, és terjeszteni, népszerűsíteni ezt a szép hobbit.

Szóval ekkor, 2011-ben szereztem be egy juwel rio 240-es szettet, amit kiegészítettem egy tetra ex 1200-assal, valamint sikerült szereznem pár növényt az indításhoz:
Kép
Hát igen, mindenki elkezdi valahogy, Nekem így sikerült. Persze ahogy teltek a hónapok és gyűltek a megfigyelések, észrevételek, úgy finomodott is minden, míg eljutottam ide:
Kép

Közben indítottam egy 10 literes piko akváriumot is, ami így kezdte:
Kép
És ide jutott:
Kép
Kisfiam születése után pár hónappal szétszedtem, mert féltem, hogy magára fogja rántani...

Közben a nagyot elkezdtem fejben áttervezni, és idén év elején neki is láttam egy összeszedettebb, igazi növényes verziónak:
Kép
Sajnos a 2*54W fény kevésnek bizonyult, így pár hét után már kezdett látszani, és 1-1,5 hónap után egyértelművé vált, hogy nem lesz így meg az a látkép, amit elterveztem, így új irányt vett az elképzelés, és nem egy mezőt, hanem egy dzsungelt kezdtem el építgetni innentől kezdve:
Kép
Ez pedig a mostani állapot, jelenleg itt tartok:
Kép

Köszönöm, ha elolvastad. :D

2014. december 29., hétfő 10:18
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 26 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3