|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 11:35
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Teljesen hibátlannak tűnik a növények kondíciója . ..
2016. május 21., szombat 19:24 |
|
|
Nívópálca
|
Szeretem.ezeket a hétvégi karbantartásokat!
|
2016. május 21., szombat 19:20 |
|
|
Nívópálca
|
|
2016. május 21., szombat 19:18 |
|
|
Nívópálca
|
Köszönöm!!!!!
|
2016. május 16., hétfő 7:28 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Nívópálca írta: Szóval a Lótus feltűnően meglódult a növekedésben.A színe is kezd jobb lenni. A Sera UV szűrő nem áll üzembe.Legalábbis nálam biztosnem.Vissza állítottam a jó öreg EHEIM II.-t.De raktam be rendes szívó ágat,esőztetőt szembe "veretve" a Hydor "hullámaival."VÉGRE. Még egy szűrős téma-a szűrőházamban megfordítottam a szűrés irányát,így most felül folyik be a víz,ezért vízfelszín leszívó funkciót lát el.Leírni kicsit körülményes,de eleve ilyen üzemre készült,csak másképp üzemelt. Hártya a felszínen-szóval kínlódok a buborék számlálóval.Kicsi,gyorsan jönnek a bubik(400l-be sok CO kell)és hamar ki megy a víz a számlálóból.Egy kedves ismerősömtől kaptam bele való olajat próbára.(Green A.-s)A z olaj tök jó,sokkal tovább bírja,szép bubik stb.De!!!Idő után csökkent a szint.Nem baj van még olaj....!És jön az olajos felszín.Aztán .......vissza állítottam a jó öreg számlálót(hatalmas bubikat csinál,marad a víz a helyén)(Jut eszembe--Papó,hogy áll az rendelt bubi számlálóm?),az olajat szépen lemertem,a maradék a szűrőházba,ahonnan könnyen kiszedem.Óvatosan tehát ha valaki használ ilyet!Kárt nem okozott az élőlényekben,de kellemetlen lehet. Szintén szűrőház-ma találtam benn egy ifjonc díszcsukát .Amiket vettem,már jó pár hónapja akkor is nagyobbak voltak,úgyhogy itt született.Egyedül,titokba Végezetül-azt hiszem nem rossz a helyzet.Alga az ecset,minimális,csak annyira,hogy bosszantson.A növények tűrhetőek,igaz a rotola nyírás után az utolsó 2-3 centin megfeketedett,de hozza a hajtásokat.Valaki esetleg,hogy mitől lehet? A füvesítés egyenlőre stagnál,de azt hiszem a hc.lesz a nyerő.Volt ami növényt likvidáltam,de lett új helyette.Alakul. Azt hiszem nem jó nevet kapott az akvárium-inkább valami ilyesmi -akva,ahol mindig történik valami. Áthelyeztem ma a CO-beoldót is.A szűrő befolyó ággal szemben szerintem nem túl jó.Túl nagy a távolság,nem oszlik szét rendesen,csak ha vihart csinálok.Most alátettem,(befolyó)remélem jobb lesz. Ja-és mit tegyek a Lotus-szal.Hagyjam nőni a vízfelszínig????? Sziasztok. Lehet én csak az avárium közepéig engedném a lotust .. Így hirtelen ennyi
2016. május 15., vasárnap 20:51 |
|
|
Nívópálca
|
Igen Gábor,azt hiszem,tele van! :-)
|
2016. május 15., vasárnap 20:43 |
|
|
Nívópálca
|
Szóval a Lótus feltűnően meglódult a növekedésben.A színe is kezd jobb lenni. A Sera UV szűrő nem áll üzembe.Legalábbis nálam biztosnem.Vissza állítottam a jó öreg EHEIM II.-t.De raktam be rendes szívó ágat,esőztetőt szembe "veretve" a Hydor "hullámaival."VÉGRE. Még egy szűrős téma-a szűrőházamban megfordítottam a szűrés irányát,így most felül folyik be a víz,ezért vízfelszín leszívó funkciót lát el.Leírni kicsit körülményes,de eleve ilyen üzemre készült,csak másképp üzemelt. Hártya a felszínen-szóval kínlódok a buborék számlálóval.Kicsi,gyorsan jönnek a bubik(400l-be sok CO kell)és hamar ki megy a víz a számlálóból.Egy kedves ismerősömtől kaptam bele való olajat próbára.(Green A.-s)A z olaj tök jó,sokkal tovább bírja,szép bubik stb.De!!!Idő után csökkent a szint.Nem baj van még olaj....!És jön az olajos felszín.Aztán .......vissza állítottam a jó öreg számlálót(hatalmas bubikat csinál,marad a víz a helyén)(Jut eszembe--Papó,hogy áll az rendelt bubi számlálóm?),az olajat szépen lemertem,a maradék a szűrőházba,ahonnan könnyen kiszedem.Óvatosan tehát ha valaki használ ilyet!Kárt nem okozott az élőlényekben,de kellemetlen lehet. Szintén szűrőház-ma találtam benn egy ifjonc díszcsukát .Amiket vettem,már jó pár hónapja akkor is nagyobbak voltak,úgyhogy itt született.Egyedül,titokba Végezetül-azt hiszem nem rossz a helyzet.Alga az ecset,minimális,csak annyira,hogy bosszantson.A növények tűrhetőek,igaz a rotola nyírás után az utolsó 2-3 centin megfeketedett,de hozza a hajtásokat.Valaki esetleg,hogy mitől lehet? A füvesítés egyenlőre stagnál,de azt hiszem a hc.lesz a nyerő.Volt ami növényt likvidáltam,de lett új helyette.Alakul. Azt hiszem nem jó nevet kapott az akvárium-inkább valami ilyesmi -akva,ahol mindig történik valami. Áthelyeztem ma a CO-beoldót is.A szűrő befolyó ággal szemben szerintem nem túl jó.Túl nagy a távolság,nem oszlik szét rendesen,csak ha vihart csinálok.Most alátettem,(befolyó)remélem jobb lesz. Ja-és mit tegyek a Lotus-szal.Hagyjam nőni a vízfelszínig????? Sziasztok.
|
2016. május 15., vasárnap 20:41 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Pfüü .. ebbe már nem sok minden fér
2016. május 15., vasárnap 20:03 |
|
|