Szerző |
Üzenet |
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
papó írta: Gratulálok . nagyon óvatos legyél . Könnyen jöhet az ecsetalga és ebben az esetben azt jelenti hogy megbetegedtek a növényeid. Csak szépen lassan változtass. Tanács megfogadva! Egy kérdés: ha nem a micro tápot emelem, hanem csak a vaskeláttal növelem a szintet, azzal biztonságosabb vizekre eveznék? Hiszen a micróval, nem csak a vasat, hanem a többi tápanyagot is emelem, míg a kelát csak a vasat emeli. Jól gondolom?
_________________ Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket.
|
2013. december 21., szombat 18:18 |
|
|
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Nem tudom valaki szedte-e már ki ennek a reaktornak a porlasztókáját, de arra úgy rá van szorítva a műanyag ház, hogy kitekeréskor inkább megadta magát a menetes rész. A műanyag elfehéredett (én is) , majd több helyen is berepedezett, bár el nem tört.. Ez délelőtt volt, mostanra beüzemeltem a jó öreg DIY reaktorom, (aminek próbáltam kiküszöbölni a gyerekbetegségeit) remélem jó lesz. Szóval reaktortakarítás előtt egy imát mindenki mormogjon el. Hátha segít...
|
2013. december 21., szombat 17:38 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
vaszabi írta: Szeritem ugyan úgy kellene tisztítani mint a "rendes" kerámia difit van hozzá tisztító folyadék vagy (DIY normál nem illatosított domestos ami óccsóóó és jóóó csak rendesen ki kell öblíteni) Hypó is tökéletes. Dobd bele egy félórára utána jól átöblíted és kész.
2013. december 20., péntek 19:46 |
|
|
vaszabi
Csatlakozott: 2012. június 17., vasárnap 10:40 Hozzászólások: 200 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
|
Szeritem ugyan úgy kellene tisztítani mint a "rendes" kerámia difit van hozzá tisztító folyadék vagy (DIY normál nem illatosított domestos ami óccsóóó és jóóó csak rendesen ki kell öblíteni)
|
2013. december 20., péntek 19:07 |
|
|
hzshalas
|
Egyre valószínűbb, hogy a co2 beoldásért felelős http://shop.tropicalfish.hu/edesvizi-akvarisztika/co2/co2-kiegeszitok/water-plant-kulso-co2-keramia-reaktor?p=0 ketyere porlasztója elkoszolódhatott. Eddig csak néha-néha, de most már folyamatosan látni a beoldatlan bubikat a befolyó vízben. Valaki takarított már ilyet? Ezt is csak beáztatom cloroxba egy fél órára vagy esetleg meg is lehet fogkefézni? Vagy sósav? Esteleg más technika?
|
2013. december 20., péntek 17:49 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
hzshalas írta: Na jó, tudom, hogy még nem red blyxa japonica, de talán jó úton vagyok... Gratulálok . nagyon óvatos legyél . Könnyen jöhet az ecsetalga és ebben az esetben azt jelenti hogy megbetegedtek a növényeid. Csak szépen lassan változtass.
2013. december 19., csütörtök 16:32 |
|
|
hzshalas
|
Na jó, tudom, hogy még nem red blyxa japonica, de talán jó úton vagyok...
|
2013. december 19., csütörtök 13:42 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
A 10 000 k fénycsöveket olyan 4500 k csövekkel együtt szoktuk használni az átlagolás miatt.
2013. december 15., vasárnap 14:14 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
hzshalas írta: Egyre több helyen olvasom -akinél sikerült pirosítani a blyxat- ,hogy a napfényes világítás közé bekevernek 10000K-es csövet is. Valakinek ötlete a miértre? (A majd 3x-os fényerőt, ill. 3x-os vastúladagolást szinte alapként kezelik...) Érdekes dolog amit írsz , hiszen : "Megfigyelték, hogy a fotoszintézis elősegítésében főleg két hullámhossz játszik nagyobb szerepet a kékes hullámhossz (420-460 nm körüli) és pirosas hullámhossz (650-680 nm körüli). Használt fénycsöveink spektrumában tehát jelen kell lennie e két színcsúcsnak, ha egészséges és szép növényeket szeretnénk az akváriumainkban látni és az algásodást elkerülni. Lényegében a nővény inkább csak ezeket a színeket "látja " A 8500 k fölötti színeket a növények ne veszik fel. Színhőmérséklet: 2000 K - 3000 K - kora reggeli és késő esti fény 3000 K - 4000 K - reggeli és esti fény 4000 K - 5500 K - nappali fény 5500 K - 6500 K - déli fény
2013. december 15., vasárnap 14:07 |
|
|
hzshalas
|
Egyre több helyen olvasom -akinél sikerült pirosítani a blyxat- ,hogy a napfényes világítás közé bekevernek 10000K-es csövet is. Valakinek ötlete a miértre? (A majd 3x-os fényerőt, ill. 3x-os vastúladagolást szinte alapként kezelik...)
|
2013. december 15., vasárnap 13:57 |
|
|