Pontos idő: 2024. november 30., szombat 8:25

Hozzászólás a témához  [ 148 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Következő
 Arcanus 
Szerző Üzenet

papó írta:
Nagyon szép egészséges növényeket neveltél .
Mi ez a nagy vonzódás a vörös színhez ? :D

Köszi :) Azért a kép csalóka...az a fránya fonál...de küzdök

Többek között azért is cseréltem le a LED reflektort power compactra, mert nem mentek a piros növények alatta semmire. Gondoltam -ha nem leszek hozzá lusta-, majd írok erről egy szösszenetet.

2013. december 25., szerda 19:03
Adminisztrátor

Nagyon szép egészséges növényeket neveltél .
Mi ez a nagy vonzódás a vörös színhez ? :D

2013. december 25., szerda 18:22

pit975 írta:
Jól néz ki. Hátul milyen növényed van.

Köszi.
Pogostemon erectus egy kis cabombaval fűszerezve. Jól kezelhető szép növény, de a 3. 4. visszanyírás után, már olyan vastag lesz a töve és annyi mellékgyökeret ereszt, hogy ki kell szedni az anyatövet és újraültetni. Kicsit macerás, de cserébe olyan, minta új növény lenne :D

2013. december 25., szerda 18:10

Jól néz ki. Hátul milyen növényed van.

2013. december 24., kedd 11:01

Egy a fél fényerős kép:
Kép
Boldog karácsonyt!

2013. december 24., kedd 10:56
Adminisztrátor

A port a következő módon használd :
Szűrő leállít > beoldás az alga fölött kis tasakban (teaszűrő filter a legjobb) > szűrő elindít.
Másnap ismétlés.
Harmadnap vízfrissítés.
Várj három napot és ha nem múlt el teljesen akkor ismételd meg.

2013. december 23., hétfő 20:20

papó írta:
hzshalas írta:
Jelenleg Papó féle/Dr Garden macro-micro párossal. Macróból napi 5ml, micróból heti 20ml körül. De ez az adagolás lassan egy éve már és addig amíg nem bolygattam (növeltem) a világítást, semmi gond nem volt. De gondoltam egyet és végeztem némi alakítgatást. Sokkal több színes növényt szerettem volna, ami meg is lett, de sajna jött vele ez az alga is..
Amit korábban írtam neki is fogtam: A tápozás maradt amennyi volt. A világítást bőven a felére 135w-ról, 55w-ra csökkentettem, a világítás idejét levettem 8ról 6 órára a co feljebb tekertem, így most a reaktor 180bps körül old be. Igen szép lime-os a dropp chekker.
Cserélek pár napig 12-15liter vizet, közben amennyi algát tudok kiszedek. Nem egyszerű ,mert ahogy húzom inkább több kisebb darabra szakad ahelyett, hogy kijönne. Ráadásul se a fogkefére, se a hurkapálcára nem akar rátapadni. Szóval szűrő kihúz, algát ollóval levág, majd kiszippant. Még visszadugás előtt 10ml liquid carbó fecskendőbe felszív kis akvavízzel keverve, majd a frekventáltabb helyekre szépen lassan rányomom. Szűrő, be, akvárium feltölt és ennyi.
Gondoltam csinálom pár napig és reménykedek a hatásban...

A következőket ajánlom.
A KH t emeld meg egy picit 7 körüli már elég lenne.
Ha lágy vizet használsz akkor egy kicsit több csapvíz ezt meg is teszi.
A por két -három kezeléssel elmulasztja a fonalat , de ha visszamegy 4 KH alá akkor megint bármikor visszajöhet.
A világítást 8 óra körüli időtartam ideális.
A Microbol felesleges többet adni , bár ha jelen esetben kevesebbet adtál volna , több lenne a fonál.

Használd az algaírtó port.

Jah, hogy azt a port, köszönöm használni fogom máris :)

A vizet már vagy két hónapja nem lágyítom ,sima csapvíz 12KH-val

2013. december 23., hétfő 20:12
Adminisztrátor

hzshalas írta:
Jelenleg Papó féle/Dr Garden macro-micro párossal. Macróból napi 5ml, micróból heti 20ml körül. De ez az adagolás lassan egy éve már és addig amíg nem bolygattam (növeltem) a világítást, semmi gond nem volt. De gondoltam egyet és végeztem némi alakítgatást. Sokkal több színes növényt szerettem volna, ami meg is lett, de sajna jött vele ez az alga is..
Amit korábban írtam neki is fogtam: A tápozás maradt amennyi volt. A világítást bőven a felére 135w-ról, 55w-ra csökkentettem, a világítás idejét levettem 8ról 6 órára a co feljebb tekertem, így most a reaktor 180bps körül old be. Igen szép lime-os a dropp chekker.
Cserélek pár napig 12-15liter vizet, közben amennyi algát tudok kiszedek. Nem egyszerű ,mert ahogy húzom inkább több kisebb darabra szakad ahelyett, hogy kijönne. Ráadásul se a fogkefére, se a hurkapálcára nem akar rátapadni. Szóval szűrő kihúz, algát ollóval levág, majd kiszippant. Még visszadugás előtt 10ml liquid carbó fecskendőbe felszív kis akvavízzel keverve, majd a frekventáltabb helyekre szépen lassan rányomom. Szűrő, be, akvárium feltölt és ennyi.
Gondoltam csinálom pár napig és reménykedek a hatásban...

A következőket ajánlom.
A KH t emeld meg egy picit 7 körüli már elég lenne.
Ha lágy vizet használsz akkor egy kicsit több csapvíz ezt meg is teszi.
A por két -három kezeléssel elmulasztja a fonalat , de ha visszamegy 4 KH alá akkor megint bármikor visszajöhet.
A világítást 8 óra körüli időtartam ideális.
A Microbol felesleges többet adni , bár ha jelen esetben kevesebbet adtál volna , több lenne a fonál.

Használd az algaírtó port.

2013. december 23., hétfő 19:59

Nem titok ez én már hónapok óta használom és bizton állithatom hogy tényleg csodaszer de óvatosan vele 8-)

2013. december 23., hétfő 19:43

pit975 írta:
Nekem Papó alga írtó pora segített, 2 nap alatt kivégezte a zöld fonalat. És vissza se jött.

Na de Papó, mit hallok, van csudaszered és titkolod? 8-)

zsotyi írta:
Nekem a plattik,mollik nem jöttek be,rá sem hederítettek a fonalra.Kezdetben Papó pora segített,de ha túltápoz az ember,visszajön..Carbos fecskendezésre sem reagál a fonal.
Vasszintet mértél esetleg?Garden tápnál észnél kell lenni,lehet jóval kevesebb kell. ;)

Az előírt valóban heti 10-15ml, de úgy voltam vele, hogy egy kis plusz nem árthat...ezek után átgondolom...

2013. december 23., hétfő 19:24
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 148 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Következő