Szerző |
Üzenet |
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Az utóbbi időben nagyon zavart a vízfelszínen lévő hártya dolog. Megy a levegőztetés ugyan és akkor látszik is , hogy történik valami hártya-összetördelés, de el nem tűnik. Néztem a neten sokféle megoldást gyárit és házit is. Végül maradtam a költséghatékony diy változatoknál . Kétfélét ki is próbáltam, de a másodiknál már le is ragadtam , mert szerintem -pár órás próbaüzem után mondom ezt- ez megcsinálja azt amit egy ilyen skimmernek csinálnia kell. A felszínt 10 perc alatt tisztára varázsolta! Tehát ami kell: egy borfokló tartó henger műanyagból , egy kis szivacs és némi kézügyesség. A plexi hengert méretre vágtam, hogy az aljzattól az akvárium tetejéig érjen. Majd az egyik végén fűrésszel csináltam rajta négy kb. fél centi széles és 3 cm mély bevágást. Illetve az egyik biztonsági okokból kb. 6 centis. A lényeg, hogy úgy nézzen ki ,mint egy korona. (Ahogy elnéztem valami hasonló az eheim kis skimmerének is a teteje.) A másik végébe tettem egy szivacshenger-dugót. Ezt az egészet ráhúztam a beszívó ágra, azaz ebben foglal helyet a beszívó kosár. Miután a kosár alatt szivacs van alatta pedig az aljzat, így a szívóhatás a könnyebb utat választja és felülről szívja be a vizet a koronás résznél. Az egy darab hosszabb bevágás pedig az emberi lustaságot hivatott kiküszöbölni. Ha véletlen elmaradna a vízutánpótlás legyen lehetősége a szűrőnek vizet szívni valahonnan. Tehát erre (és vízcserekor a vízszintcsökkenésre) nem árt figyelni! Gondolkodtam hosszabb bevágásokon is, de szerintem az a szívóerő kárára menne. De kísérletezni lehet... Ennyi. Egyenlőre mindenkinek csak ajánlani tudom! Íme néhány kép: (Akva és üvegtakarítás holnap lesz...)
_________________ Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket.
|
2013. április 20., szombat 13:44 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
Szia, én a céges akváriumnál szívok ezzel a kővel, folyamatosan ecsetesedik. Úgy fogtam ki rajtam, hogy a gyakornokoknak kiadtam hadiparancsba, hogy a köveket szedjék ki minden hónapban, és öntsék le forró vízzel. Ezután 3 hétig algamentes..
|
2013. április 7., vasárnap 17:42 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
hzshalas írta: Mexx2 írta: Még aztán körbe van szigetelve a szűrő. Tán ennyire búg? Régebben volt egy Tetratec 600as szűrőm, amihez ha odatartottam a fülem csak akkor lehetett hallani valami halk búgást. Ezen felbátorodva vettem az 1200-ast. Szép szűrő, jó szűrő, de hangja csak így nincs , ha be van szivacsozva és még a szekrény is rá van zárva papó írta: hzshalas írta: Köszönöm. De azért a kövek élein itt-ott megjelent az ecset. Az mitől lehet? A dragon kövektől van az alga. Örökké porlik. És azáltal, hogy porlik, hogy kerül elő az ecset? Olyan mint valami agyagos táptalaj , meg tud benne telepedni minden. Ecsettel ill. fogkefével tudod időnként tisztítani és összeszívni. Az L. carbo segít , de persze célirányosan .
2013. április 7., vasárnap 17:39 |
|
|
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Mexx2 írta: Még aztán körbe van szigetelve a szűrő. Tán ennyire búg? Régebben volt egy Tetratec 600as szűrőm, amihez ha odatartottam a fülem csak akkor lehetett hallani valami halk búgást. Ezen felbátorodva vettem az 1200-ast. Szép szűrő, jó szűrő, de hangja csak így nincs , ha be van szivacsozva és még a szekrény is rá van zárva papó írta: hzshalas írta: Köszönöm. De azért a kövek élein itt-ott megjelent az ecset. Az mitől lehet? A dragon kövektől van az alga. Örökké porlik. És azáltal, hogy porlik, hogy kerül elő az ecset?
|
2013. április 7., vasárnap 15:59 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Mexx2 írta: Még aztán körbe van szigetelve a szűrő. Tán ennyire búg? A szekrény felerősíti a rezgéseket ,hangokat.
2013. április 7., vasárnap 14:51 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Még aztán körbe van szigetelve a szűrő. Tán ennyire búg?
_________________ K.Tamás
|
2013. április 7., vasárnap 14:20 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
hzshalas írta: Köszönöm. De azért a kövek élein itt-ott megjelent az ecset. Az mitől lehet? A dragon kövektől van az alga. Örökké porlik.
2013. április 7., vasárnap 14:13 |
|
|
hzshalas
|
Köszönöm. De azért a kövek élein itt-ott megjelent az ecset. Az mitől lehet?
|
2013. április 7., vasárnap 14:02 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
A moha észre sem vette , hogy fodrásznál volt Le a nagy kalappal , hogy mennyire algamentes z akváriumod , hiszen a madagaszkáron minden fennakadna.
2013. április 7., vasárnap 12:41 |
|
|
hzshalas
|
Rászántam magam és megigazítottam a fissit egy ollóval... Remélem gyorsan kiheveri. A kép róla sajna kicsit homályos lett, de majd legközelebb. Megejtettem a vízcserét is, gondoltam csinálok pár képet: Vízcsere után: a madagascariensis nő ,mint az őrült és egy kis technikai csemege ínyenceknek :
|
2013. április 7., vasárnap 12:27 |
|
|