Szerző |
Üzenet |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
pit975 írta: Sziasztok. Történt egy két változás az akvában. Először is kb 1 hónap után kivágtam az akác tuskót a vízből mert nagyon rohadt, állandóan habzott a vizem és terhelte a biológiai egyensúlyt. A másik nagy változás hogy az ADA hqi-t le kellet vennem és a fénycsöves színvilágot kellett újra szoknom mert a HC a széleken nem akart nőni a (hqi nem tolt elég fényt a szélekre), ez miatt még a lámpa csere előtt a két szélére raktam bele parvulát. Végül is így talán a gyep jobban is néz ki. A tuskó helyére red moor gyökerek kerültek, síró mohásítva. A jelenlegi állapot. Kár azért a tuskóért. Most se rossz, nem azt mondom, de az a nagy darab fa adott egy különleges karaktert az összképnek. A Solarért is kár, de hát isten igazából nem ekkora akvárium fölé való, ide már egy grand solar dukálna, az bevilágítaná rendesen mindenhol. Nincs mese, össze kell raknod egy 60-as akvát a solar alá!!! azt lehet tudni, hogy mi megy majd az akva fölé? ATI sunpower esetleg? Mert akkor aztán mehet bele a stem erdő hátra!
2016. november 2., szerda 10:44 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
pit975 írta: Köszi Papó hogy foglalkozol velem, nem is ismertem ezeket a növényeket. Nekem öröm hogy valakit egyáltalán érdekel ..
2016. november 1., kedd 22:07 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Köszi Papó hogy foglalkozol velem, nem is ismertem ezeket a növényeket.
|
2016. november 1., kedd 22:00 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Még jó , hogy beszélgetünk .. legalább kiderül milyen növényeim vannak
2016. november 1., kedd 20:51 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Azt nézem hogy lehet nálam most nem is crispatula van , hanem Cryptocoryne usteriana vagy Cryptocoryne aponogetifolia. Inkább az utóbbi mert teljesen zöld minden levél . Cryptocoryne aponogetifolia Azért zavaró mert nem magas mint a crispatula , nem olyan madas a levélszár mint az aponogetifolianak , hanem alacsony mint a usteriannak . De zöld levélzet van csak .
2016. november 1., kedd 20:48 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
pit975 írta: Hát őőő, lehet hogy a hólyagos vízi kalász lesz az..
De inkább a Crinum Calamistratumnál maradok az nem olyan sűrű, légies maradna a scape. De kiváncsi vagyok a fényképre megnézném ha nem felejted el. Mindenképpen lefotózom .
2016. november 1., kedd 20:38 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Hát őőő, lehet hogy a hólyagos vízi kalász lesz az..
De inkább a Crinum Calamistratumnál maradok az nem olyan sűrű, légies maradna a scape. De kiváncsi vagyok a fényképre megnézném ha nem felejted el.
|
2016. november 1., kedd 20:31 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Nem összetévesztendő a köznapi nyelven emlegetett hólyagos vizikalásszal . Teljesen más kecses növény . Holnap lefényképezem .
2016. november 1., kedd 20:22 |
|
|
pit975
|
papó írta: pit975 írta: Nagyon egy rugóra jár az agyunk Papó.. Pont ezt növényt nézegettem, te hova raknád? Vagy 2-3 tövet beültetnék a fák közé , megjegyzem van ilyen crypto is amely hasonló levelű . A Cryptocoryne crispatula. Nekem most közel hasonló töveim vannak / nem szeretnék tolakodni , de ekkora tövek ritkán vannak közkézen . A kettő együtt eszméletlen hatással lenne . Ismerem, unoka öcsém halasába van ilyen.
|
2016. november 1., kedd 20:16 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
pit975 írta: Nagyon egy rugóra jár az agyunk Papó.. Pont ezt növényt nézegettem, te hova raknád? Vagy 2-3 tövet beültetnék a fák közé , megjegyzem van ilyen crypto is amely hasonló levelű . A Cryptocoryne crispatula. Nekem most közel hasonló töveim vannak / nem szeretnék tolakodni , de ekkora tövek ritkán vannak közkézen . A kettő együtt eszméletlen hatással lenne .
2016. november 1., kedd 20:01 |
|
|