Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
" Köszi a Tropica talaj alatt Tóföld virágföld keverék van így nem porszívózom " Akkor a kavargatás
2017. január 6., péntek 21:45 |
|
|
fodomi
Csatlakozott: 2016. szeptember 4., vasárnap 10:38 Hozzászólások: 30 Tartózkodási hely: Szeged
|
Barnapl írta: fodomi írta: papó írta: Nem látok semmi problémát . Az reinicki mini nem szereti a seiryu kvek közelségét , de ez nagyon jól látható a képen ., A többi mind rendben van . Természetesen amennyire a képről le lehet "venni ". Csak megjelent jobban ez a zöld alga . Vagy egyenlőre ne foglalkozzak vele ? zöld pont alga? Szerintem nem zöld pont alga ilyen fátyol szerű valami. De valószínűleg az cyanó amit Papó írt csak itt jön elő hogy nem értek hozzá . papó írta: Ebben a talajban ha megjelennek az anaerob bacik egyből láthatóvá is válnak a telepek . Sok esetben sajnos megjelenik a cyano is , de elég csak annyit tenned , hogy óvatosan "megkevergeted" vízcsere előtt és úgy takarítasz . Ha nincs alatta táptalaj , akkor jöhet a porszívóval való takarítás . Köszi a Tropica talaj alatt Tóföld virágföld keverék van így nem porszívózom
|
2017. január 6., péntek 21:25 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Ebben a talajban ha megjelennek az anaerob bacik egyből láthatóvá is válnak a telepek . Sok esetben sajnos megjelenik a cyano is , de elég csak annyit tenned , hogy óvatosan "megkevergeted" vízcsere előtt és úgy takarítasz . Ha nincs alatta táptalaj , akkor jöhet a porszívóval való takarítás .
2017. január 6., péntek 21:11 |
|
|
Barnapl
Csatlakozott: 2016. március 3., csütörtök 16:03 Hozzászólások: 361 Tartózkodási hely: Szeged
|
fodomi írta: papó írta: Nem látok semmi problémát . Az reinicki mini nem szereti a seiryu kvek közelségét , de ez nagyon jól látható a képen ., A többi mind rendben van . Természetesen amennyire a képről le lehet "venni ". Csak megjelent jobban ez a zöld alga . Vagy egyenlőre ne foglalkozzak vele ? zöld pont alga?
|
2017. január 6., péntek 20:46 |
|
|
fodomi
Csatlakozott: 2016. szeptember 4., vasárnap 10:38 Hozzászólások: 30 Tartózkodási hely: Szeged
|
papó írta: Nem látok semmi problémát . Az reinicki mini nem szereti a seiryu kvek közelségét , de ez nagyon jól látható a képen ., A többi mind rendben van . Természetesen amennyire a képről le lehet "venni ". Csak megjelent jobban ez a zöld alga . Vagy egyenlőre ne foglalkozzak vele ?
|
2017. január 6., péntek 20:22 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Nem látok semmi problémát . Az reinicki mini nem szereti a seiryu kvek közelségét , de ez nagyon jól látható a képen ., A többi mind rendben van . Természetesen amennyire a képről le lehet "venni ".
2017. január 6., péntek 20:07 |
|
|
fodomi
|
|
2017. január 6., péntek 20:03 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
fodomi írta: papó írta: fodomi írta: papó írta: A Kh n emelned kellene , egy kis csapvíz jót tenne neki . A 10 óra világítás helyett inkább a 8 óra lenne a megfelelő időtartam . Valahogyan még egy fényforrást fölé kellene varázsolnod . Az időtartam soknak, az erőssége kevésnek tűnik . Esetleg egy Nővényes fénycső segítene pl: SYLVANIA FÉNYCSŐ T5 GROLUX 24 W 55 CM ? Mondjuk anyagilag ugyanott lenék. Mivel annyival drágább hogy abból egy évig tudnánk világítani egy sima 6500K esel . Most a 4 csöves odym csak porosodik nincs alatta akvárium ( High Techre volt tartogatva ) kivettem egy csövet így működik . Hosszú távon nem lenne baja 3 csővel ? Nem nincs baja 3 csővel , mivel nincs benne trafó .. tedd vissza azt egy növényes cső - az ody igen jó - és 2 6 500 K . Hu rosszul fejeztem ki magam . Egy 2 csöves ody volt felette 2 darab 6500K es sima 700Ft os Sylvania csővel . Az lett volna a kérdésem ha kicserélném az egyiket nővényesre elég lenne ? Igaz kevesebb fényről de elvileg a nővényeknek jobb Szin spektrumot adna. ( Nincs növényes csövem csak gondoltam vennék ) De amikor megnéztem az árát 4200Ft . Abból levon a 2 sima fénycső árát 1400 akkor is 2800 FT mínuszban vagyok amiből simán tudok 1plusz fénycsövet működtetni 1 évig . Vagyis anyagilag majdnem mindegy csak egy lámpa kell hozzá. Volt itthon egy 4 csöves odym amit következő akváriumomra szántam . Most feltettem erre 3 db 6500K csővel mivel az volt itthon napi 8 órára. Várom mi lesz :-) És köszönöm a tanácsodat Jó lenne 2 6 500 K és egy Ody plant .
2016. december 27., kedd 19:38 |
|
|
fodomi
|
papó írta: fodomi írta: papó írta: A Kh n emelned kellene , egy kis csapvíz jót tenne neki . A 10 óra világítás helyett inkább a 8 óra lenne a megfelelő időtartam . Valahogyan még egy fényforrást fölé kellene varázsolnod . Az időtartam soknak, az erőssége kevésnek tűnik . Esetleg egy Nővényes fénycső segítene pl: SYLVANIA FÉNYCSŐ T5 GROLUX 24 W 55 CM ? Mondjuk anyagilag ugyanott lenék. Mivel annyival drágább hogy abból egy évig tudnánk világítani egy sima 6500K esel . Most a 4 csöves odym csak porosodik nincs alatta akvárium ( High Techre volt tartogatva ) kivettem egy csövet így működik . Hosszú távon nem lenne baja 3 csővel ? Nem nincs baja 3 csővel , mivel nincs benne trafó .. tedd vissza azt egy növényes cső - az ody igen jó - és 2 6 500 K . Hu rosszul fejeztem ki magam . Egy 2 csöves ody volt felette 2 darab 6500K es sima 700Ft os Sylvania csővel . Az lett volna a kérdésem ha kicserélném az egyiket nővényesre elég lenne ? Igaz kevesebb fényről de elvileg a nővényeknek jobb Szin spektrumot adna. ( Nincs növényes csövem csak gondoltam vennék ) De amikor megnéztem az árát 4200Ft . Abból levon a 2 sima fénycső árát 1400 akkor is 2800 FT mínuszban vagyok amiből simán tudok 1plusz fénycsövet működtetni 1 évig . Vagyis anyagilag majdnem mindegy csak egy lámpa kell hozzá. Volt itthon egy 4 csöves odym amit következő akváriumomra szántam . Most feltettem erre 3 db 6500K csővel mivel az volt itthon napi 8 órára. Várom mi lesz :-) És köszönöm a tanácsodat
|
2016. december 27., kedd 19:17 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
fodomi írta: papó írta: A Kh n emelned kellene , egy kis csapvíz jót tenne neki . A 10 óra világítás helyett inkább a 8 óra lenne a megfelelő időtartam . Valahogyan még egy fényforrást fölé kellene varázsolnod . Az időtartam soknak, az erőssége kevésnek tűnik . Esetleg egy Nővényes fénycső segítene pl: SYLVANIA FÉNYCSŐ T5 GROLUX 24 W 55 CM ? Mondjuk anyagilag ugyanott lenék. Mivel annyival drágább hogy abból egy évig tudnánk világítani egy sima 6500K esel . Most a 4 csöves odym csak porosodik nincs alatta akvárium ( High Techre volt tartogatva ) kivettem egy csövet így működik . Hosszú távon nem lenne baja 3 csővel ? Nem nincs baja 3 csővel , mivel nincs benne trafó .. tedd vissza azt egy növényes cső - az ody igen jó - és 2 6 500 K .
2016. december 26., hétfő 22:01 |
|
|