Pontos idő: 2024. november 29., péntek 23:33

Hozzászólás a témához  [ 59 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
 A Part 
Szerző Üzenet

Barnapl írta:
Meg kell már néznem élőben. :D

:o Várlak! :D

2017. március 27., hétfő 15:11

Meg kell már néznem élőben. :D

2017. március 26., vasárnap 19:18

Ugyancsak régen írtam a naplómba de nem történt semmi komolyabb előrelépés :-( . Így az idei TAC kimarad , de van 1 évem rendbe rakni a következőig .

Előző írásomba írtam hogy nincs foszfát a vizembe így napi 2-3 millivel fosfot adagoltam .
Kb. 3 hete a Macrot 1.5 ml ről emeltem 2 re , ami valószínű hiba volt . Mivel kihagytam 3 napot a macróval és csináltam 25 literes vízcserét így is kb 7 es nitrát szintem. / Salifert tesztel mértem elég nehezen olvasom le :-( /
Szegeden T betűs üzletbe Viktorral csináltattam egy vas mérést nem emlékszem az értékre de a többi paraméter mellé kevésnek találta (fogyóban volt az ecset algám ). Így annyiba maradtunk megpróbáljuk hogy emelünk a planteren 20%ot

Terv holnaptól : 2,3 ml Planter, 1ml Macro, 2ml Carbo , 2ml fosfo. Egy hét múlva mérek majd nitrátot /foszfátot .

Vizemet 8GH/6KH ra emeltem a keménységet így arasznyi fonál algák eltűntek . Amióta a foszfátot adagolom megjelent zöld szakállalga de az ecset szinte eltűnt. Cyano még van .
Egyszer úgyis megtalálom a helyes utat. És 6 Otoval bővült a halállomány :-)
Kép

2017. március 26., vasárnap 19:02
Adminisztrátor

Semmi olyan állatod nincs amelynek a planária árthatna.

2017. február 5., vasárnap 22:30

Kis összefoglaló az elmúlt hónapról
Nővényem elkezdtek stagnálni már a kocsány nélküli ambulia se növekedett . A Cryptocoryne parvalát leköltöztettem és szinte semmi gyökere nem volt :-( . Beszereztem foszfát nitrát tesztet . Nitrát 10-25 közt lehetet Foszfát meg 0 . Elkezdtem napi 2 ml/nap Easy Life fosfo adagolását . 4 nap után semmi mérhető szint nem volt így növeltem 3 ml /nap . Cél 10:1 nitrát foszfát arány . Elindult egy kis növény növekedés így bizakodó vagyok . És megjelent Zöld szakállaga ( én annak azonosítottam be ) ami eddig nem volt de a cyano mintha kevesebb lenne .Most vágtam vissza a Ludvigiát . Ezekkel el is vagyok ami a nagy gond hogy van Planáriám vagy valami kis kukacok :-( . Ezektől a férgektől hogy tudnánk megszabadulni ?
Kép

2017. február 5., vasárnap 22:06
Sasszem

Szerintem igen... :hogyis?:
:kocka: takarni fogja..de a criptoval meg vigyázz..ha rég benn van inkább ne piszkáld vagy @va óvatosan..rettentő erős nagy gyökérzete van...össze ne borogasson v.mit..

2017. január 9., hétfő 23:00

JANNUS333 írta:
Tetszik... 8-) :lol:
Remélhetőleg jol mutat majd..nálam megnött eléggé meg minden hová befutott a Sag....de szerintem a jobb hátsó sarkot be fogja takarni..bár nem vagyok látnok :hogyis?:

Jobban jártam volna ha felülre rakom és a Cryptocoryne parvalát leköltöztettem ?

2017. január 9., hétfő 22:51
Sasszem

Tetszik... 8-) :lol:
Remélhetőleg jol mutat majd..nálam megnött eléggé meg minden hová befutott a Sag....de szerintem a jobb hátsó sarkot be fogja takarni..bár nem vagyok látnok :hogyis?:

2017. január 9., hétfő 22:45

JANNUS333 írta:
Na kukkucs....mizu ezzel a kis gyönyszemmel?
Az elején nagyon szorítottam a szám hogy olyan " izzé ez" de egyre jobban tetszik..

Hát épp most változott mivel kaptam egyik Low Tech es csoporttagomtól Sagittaria subulátát .
Így kicsit változott a kép. Remélem így is tetszeni fog :)

Kép

2017. január 9., hétfő 22:38
Sasszem

Na kukkucs....mizu ezzel a kis gyönyszemmel?
Az elején nagyon szorítottam a szám hogy olyan " izzé ez" de egyre jobban tetszik..

2017. január 9., hétfő 22:19
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 59 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő