|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 11:50
|
A little piece of Lake Malawi
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Itlosz írta: Itlosz írta: papó írta: Csütörtökre érkezik meg.. Na nem baj, akkor majd várom az UV-s ajánlatot, aztán ha az elérhető készletből akkor lehet, hogy keresek egy korábbi időpontot, hogy beruccanjak a szerért, meg az UV-ért, mert nem bírok kibékülni ezzel az algával... :S Most amúgy reggelre azon gondolkoztam, hogy milyen halak fognak érkezni csütörtökön, mert ugye múlt héten már beszéltük, hogy fog kelleni porcelán sügér is, de az még nem nagyon aktuális még nincs helyük egyelőre csak a mainganokra számolok - ők fognak csütörtökön jönni? Igen a mainganoknak kell érkeznie.
2013. szeptember 7., szombat 15:40 |
|
|
Itlosz
Csatlakozott: 2012. szeptember 16., vasárnap 7:12 Hozzászólások: 393 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Itlosz írta: papó írta: Csütörtökre érkezik meg.. Na nem baj, akkor majd várom az UV-s ajánlatot, aztán ha az elérhető készletből akkor lehet, hogy keresek egy korábbi időpontot, hogy beruccanjak a szerért, meg az UV-ért, mert nem bírok kibékülni ezzel az algával... :S Most amúgy reggelre azon gondolkoztam, hogy milyen halak fognak érkezni csütörtökön, mert ugye múlt héten már beszéltük, hogy fog kelleni porcelán sügér is, de az még nem nagyon aktuális még nincs helyük egyelőre csak a mainganokra számolok - ők fognak csütörtökön jönni?
2013. szeptember 7., szombat 5:51 |
|
|
Itlosz
Csatlakozott: 2012. szeptember 16., vasárnap 7:12 Hozzászólások: 393 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Mexx2 írta: Itlosz írta: Mexx2 írta: Lekapcsolt lámpánál látszik? Pontosan ezért csökkentem le a világítás hosszát, sötétben nem észlelhető Sokkal rosszabb mint a legutóbbi képen? Szerintem egy kis alga a köveken még természetesebbé teszi, és mivel nem növényes és nem verseny senki nem fogja lepontozni. Hát az előző képen, nem nagyon volt alga mert letakarítottam vízcserénél. Most viszont van ott is ahol akkor még nem volt. Annyira amúgy nem veszélyes mint ahogy beállítom. A kövekre amúgy is képzeltem el én is egy keveset, de valahogy nem úgy alakult ahogy elképzeltem... Most a négy fénycsőből kettőt lekapcsolok állandóra (a két növényest) így a daylight csövekkel a zöld kövek eléggé hangsúlyosak lettek kicsit sötétedett is a helyzet. Az időt is visszább veszem kicsit aztán amíg nem lesz megoldás a problémára így maradunk...remélhetőleg az majd szab némi gátat az alga terjedésének.
2013. szeptember 7., szombat 5:47 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Itlosz írta: Mexx2 írta: Lekapcsolt lámpánál látszik? Pontosan ezért csökkentem le a világítás hosszát, sötétben nem észlelhető Sokkal rosszabb mint a legutóbbi képen? Szerintem egy kis alga a köveken még természetesebbé teszi, és mivel nem növényes és nem verseny senki nem fogja lepontozni.
_________________ K.Tamás
|
2013. szeptember 6., péntek 20:33 |
|
|
Itlosz
|
Mexx2 írta: Itlosz írta: papó írta: Csütörtökre érkezik meg.. Na nem baj, akkor majd várom az UV-s ajánlatot, aztán ha az elérhető készletből akkor lehet, hogy keresek egy korábbi időpontot, hogy beruccanjak a szerért, meg az UV-ért, mert nem bírok kibékülni ezzel az algával... :S Lekapcsolt lámpánál látszik? Pontosan ezért csökkentem le a világítás hosszát, sötétben nem észlelhető
2013. szeptember 6., péntek 20:29 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Itlosz írta: papó írta: Csütörtökre érkezik meg.. Na nem baj, akkor majd várom az UV-s ajánlatot, aztán ha az elérhető készletből akkor lehet, hogy keresek egy korábbi időpontot, hogy beruccanjak a szerért, meg az UV-ért, mert nem bírok kibékülni ezzel az algával... :S Lekapcsolt lámpánál látszik?
_________________ K.Tamás
|
2013. szeptember 6., péntek 20:28 |
|
|
Itlosz
|
papó írta: Csütörtökre érkezik meg.. Na nem baj, akkor majd várom az UV-s ajánlatot, aztán ha az elérhető készletből akkor lehet, hogy keresek egy korábbi időpontot, hogy beruccanjak a szerért, meg az UV-ért, mert nem bírok kibékülni ezzel az algával... :S
2013. szeptember 6., péntek 20:27 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Itlosz írta: papó írta: Itlosz írta: Két nap távollét elég volt ahhoz, hogy eléggé ellepje az alga az akváriumot. Amivel alapvetően nem is lenne baj, de nem zöld hanem barna alga telepedett meg a köveken, itt ott már a homokom is látom, na meg az üveg sem maradt ki persze.
A kiváltó ok úgy érzem én voltam. Korábban is volt ugye elenyésző mennyiségű alga a köveken, de azt az előző takarítás alkalmával én lesepregettem mindenhonnan, gondolom ez volt a lehetőség, hogy még jobban elterjedjen, így hogy a nitrivec is elfogyott meg akadályozó tényező sem maradt.
Szóval most míg nem lesz kész a következő adag szer visszaveszem kicsit a világítást is meg a köveken is meghagyom az algát, addig had tenyésszen, nem lenne túl előnyös ha még jobban elterjeszteném... Nézek Neked egy jó UV t. Szuper... még nem tudom mikor érkezem, ugye a szer hetfon lesz elvileg kesz...a halakrol van valami info? Megjottek? Tapatalk 4 küldve GT-N7100-ről Csütörtökre érkezik meg..
2013. szeptember 6., péntek 18:50 |
|
|
Itlosz
|
papó írta: Itlosz írta: Két nap távollét elég volt ahhoz, hogy eléggé ellepje az alga az akváriumot. Amivel alapvetően nem is lenne baj, de nem zöld hanem barna alga telepedett meg a köveken, itt ott már a homokom is látom, na meg az üveg sem maradt ki persze.
A kiváltó ok úgy érzem én voltam. Korábban is volt ugye elenyésző mennyiségű alga a köveken, de azt az előző takarítás alkalmával én lesepregettem mindenhonnan, gondolom ez volt a lehetőség, hogy még jobban elterjedjen, így hogy a nitrivec is elfogyott meg akadályozó tényező sem maradt.
Szóval most míg nem lesz kész a következő adag szer visszaveszem kicsit a világítást is meg a köveken is meghagyom az algát, addig had tenyésszen, nem lenne túl előnyös ha még jobban elterjeszteném... Nézek Neked egy jó UV t. Szuper... még nem tudom mikor érkezem, ugye a szer hetfon lesz elvileg kesz...a halakrol van valami info? Megjottek? Tapatalk 4 küldve GT-N7100-ről
2013. szeptember 6., péntek 18:41 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Itlosz írta: Két nap távollét elég volt ahhoz, hogy eléggé ellepje az alga az akváriumot. Amivel alapvetően nem is lenne baj, de nem zöld hanem barna alga telepedett meg a köveken, itt ott már a homokom is látom, na meg az üveg sem maradt ki persze.
Szóval most míg nem lesz kész a következő adag szer visszaveszem kicsit a világítást is meg a köveken is meghagyom az algát, addig had tenyésszen, nem lenne túl előnyös ha még jobban elterjeszteném... Nézek Neked egy jó UV t.
2013. szeptember 6., péntek 17:54 |
|
|