|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:36
|
Szerző |
Üzenet |
kmisi
Csatlakozott: 2015. augusztus 27., csütörtök 7:35 Hozzászólások: 167
|
papó írta: kmisi írta: papó írta: kmisi írta: Eddig nem volt időm a kockát teljesen bontani. Megy a szűrés, fény csak a délelőtti nap 2-3 órában. Tápozás nincs. CO2 nincs. Lehet csalóka illúzió, de stagnálónak tűnik az algásodás.
Ezen felbuzdulva, tegnap este összeült a tanács - a gyerek és én. A rövid (max. 2 perc) értekezés végeredménye az lett, hogy megpróbáljuk menteni a helyzetet, mivel veszíteni semmit nem tudunk. Elindult egy 5-6 napos sötét kurva. Nem mutattál képet , hogy hátha tudnánk segíteni ... Kedves Gábor! Így legyen ötösöm a lottón. Amikor írtam a bejegyzést tudtam, hogy kapni fogok az orcámra. Jogos, de nem publikálunk szörnyeteget Algák tekintetében nagyon egyszerű a képlet: - az általad ismert összes típusát, valamint a még felfedezésre várókat is gondold bele. Ha végére érek a kísérletnek mindenképp tudósítom a társulatot a fejleményekről. Amennyiben éltre kelthető a jelenlegi konstrukció, abban az esetben is lowtech marad. Kitartás .. Nagyon köszönöm! A biztatás, támogatás sokat jelent.
|
2016. április 14., csütörtök 7:43 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
kmisi írta: papó írta: kmisi írta: Eddig nem volt időm a kockát teljesen bontani. Megy a szűrés, fény csak a délelőtti nap 2-3 órában. Tápozás nincs. CO2 nincs. Lehet csalóka illúzió, de stagnálónak tűnik az algásodás.
Ezen felbuzdulva, tegnap este összeült a tanács - a gyerek és én. A rövid (max. 2 perc) értekezés végeredménye az lett, hogy megpróbáljuk menteni a helyzetet, mivel veszíteni semmit nem tudunk. Elindult egy 5-6 napos sötét kurva. Nem mutattál képet , hogy hátha tudnánk segíteni ... Kedves Gábor! Így legyen ötösöm a lottón. Amikor írtam a bejegyzést tudtam, hogy kapni fogok az orcámra. Jogos, de nem publikálunk szörnyeteget Algák tekintetében nagyon egyszerű a képlet: - az általad ismert összes típusát, valamint a még felfedezésre várókat is gondold bele. Ha végére érek a kísérletnek mindenképp tudósítom a társulatot a fejleményekről. Amennyiben éltre kelthető a jelenlegi konstrukció, abban az esetben is lowtech marad. Kitartás ..
2016. április 13., szerda 22:09 |
|
|
kmisi
|
papó írta: kmisi írta: Eddig nem volt időm a kockát teljesen bontani. Megy a szűrés, fény csak a délelőtti nap 2-3 órában. Tápozás nincs. CO2 nincs. Lehet csalóka illúzió, de stagnálónak tűnik az algásodás.
Ezen felbuzdulva, tegnap este összeült a tanács - a gyerek és én. A rövid (max. 2 perc) értekezés végeredménye az lett, hogy megpróbáljuk menteni a helyzetet, mivel veszíteni semmit nem tudunk. Elindult egy 5-6 napos sötét kurva. Nem mutattál képet , hogy hátha tudnánk segíteni ... Kedves Gábor! Így legyen ötösöm a lottón. Amikor írtam a bejegyzést tudtam, hogy kapni fogok az orcámra. Jogos, de nem publikálunk szörnyeteget Algák tekintetében nagyon egyszerű a képlet: - az általad ismert összes típusát, valamint a még felfedezésre várókat is gondold bele. Ha végére érek a kísérletnek mindenképp tudósítom a társulatot a fejleményekről. Amennyiben éltre kelthető a jelenlegi konstrukció, abban az esetben is lowtech marad.
|
2016. április 13., szerda 13:43 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
kmisi írta: Eddig nem volt időm a kockát teljesen bontani. Megy a szűrés, fény csak a délelőtti nap 2-3 órában. Tápozás nincs. CO2 nincs. Lehet csalóka illúzió, de stagnálónak tűnik az algásodás.
Ezen felbuzdulva, tegnap este összeült a tanács - a gyerek és én. A rövid (max. 2 perc) értekezés végeredménye az lett, hogy megpróbáljuk menteni a helyzetet, mivel veszíteni semmit nem tudunk. Elindult egy 5-6 napos sötét kurva. Nem mutattál képet , hogy hátha tudnánk segíteni ...
2016. április 13., szerda 12:41 |
|
|
kmisi
|
Eddig nem volt időm a kockát teljesen bontani. Megy a szűrés, fény csak a délelőtti nap 2-3 órában. Tápozás nincs. CO2 nincs. Lehet csalóka illúzió, de stagnálónak tűnik az algásodás.
Ezen felbuzdulva, tegnap este összeült a tanács - a gyerek és én. A rövid (max. 2 perc) értekezés végeredménye az lett, hogy megpróbáljuk menteni a helyzetet, mivel veszíteni semmit nem tudunk. Elindult egy 5-6 napos sötét kurva.
|
2016. április 13., szerda 12:34 |
|
|
kmisi
|
Lélegeztetőgép lekapcsolva Bontottam a CO2 rendszert. Rövidesen ez is megy a piacra.
|
2016. április 5., kedd 8:59 |
|
|
kmisi
|
Köszi a biztatást. A hamarosan szerintem kicsit még várat magára. Jól látod, a low vonal nem azt jelenti, hogy igénytelenebb, hanem egyszerűbb a fenntartása. Fórumokon sok szép low akváriumot lehet látni. Jellegében most hirtelen Morloth Laci és Barnapl Péter akváriumai jutottak eszembe, hasonlót szeretnék alkotni. Kavicsos aljzat, kicsi fa, pár kő, természetesen CO2 nélkül, a megfelelő növényzettel. Erre a célra megmarad az üveg, a szűrő és a lámpák. Ha eljön az ideje a többit a fórum közösségével együtt kitaláljuk
|
2016. április 4., hétfő 14:06 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Remélem hamarosan beindúl a low kocka.. Az az irány szerintem is egy élvezhetőbb, hanyagolhatóbb lesz..
|
2016. április 4., hétfő 13:21 |
|
|
kmisi
|
papó írta: kmisi írta: Tudom, hogy mindenki TAC lázban ég, ezért megpróbálok rövid lenni. Ez a kocka befejezte pályafutását. Bontom. pedig nagyon klassz volt ... Gábor, ezt köszönöm! Sajnos 2-3 hétig nem tudtam vele foglalkozni és egy pörgetett akváriumnál ez a vég. A heti vízcseréből kettő biztosan kimaradt, ez hazavágta az egészet. Levinen (öröm itt látni) naplójának első bejegyzése adta meg a lökést afelé, hogy így nem fenntartható egy életközösség. A későbbiekben ez a kocka egy egyszerűbb low vonalon fog működni, hogy mikor az még a távoli jövő. Sajnos ez most így alakult. Szeretném a fórumot továbbra is nyomon követni, szimpatikus a társulat, szépek az akváriumok. Egyenlőre ez marad. Üdv. mindenkinek
|
2016. április 4., hétfő 10:49 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
kmisi írta: Tudom, hogy mindenki TAC lázban ég, ezért megpróbálok rövid lenni. Ez a kocka befejezte pályafutását. Bontom. pedig nagyon klassz volt ...
2016. április 4., hétfő 10:31 |
|
|