|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:40
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
kmisi írta: Viszont elfelejtettem, hogy 2 hete a világítás idejét emeltem 7 óráról 7,5 órára. Pontalga vonatkozásában ez jelenheti-e a problémát? Ettől függetlenül a foszfát szintem a breki feneke alatt van. Igen egy mákszemnyi foszfát kellene . Az akvárium űrtartalmát tekintve a mákszem is találó
2016. március 7., hétfő 15:54 |
|
|
kmisi
Csatlakozott: 2015. augusztus 27., csütörtök 7:35 Hozzászólások: 167
|
Viszont elfelejtettem, hogy 2 hete a világítás idejét emeltem 7 óráról 7,5 órára. Pontalga vonatkozásában ez jelenheti-e a problémát? Ettől függetlenül a foszfát szintem a breki feneke alatt van.
|
2016. március 7., hétfő 15:38 |
|
|
kmisi
|
papó írta: kmisi írta: papó írta: kmisi írta: papó írta: kmisi írta: Ha már újra elővettem a naplót szeretném megkérdezni, mi okozhatja a napokban megjelent zöld pontalgát? TF macro, micro adagolása mellé esetleg kellene foszfátot is adnom? Hol van pontalgád ? A fának van egy törött, fehér része amin megjelent. Ez igazán nem zavar, még öregbíti is a fát, ha csak ennyi lesz rajta. Az üvegen találtam, amit a vasárnapi vízcserével letöröltem. A hátsó piros növény régi levelein is van, ezzel nem tudom mit kezdjek. A foszfát adagolása -természetesen ha macrot használsz - csak a leg, leg elején /akvárium telepítése / indokolt / gyökeresedés / A legtöbb esetben inkább gondot okoz . Természetesen figyelembe kell venni a nitrát -foszfát arányait . Aki csapvízzel akvarizál ott előfordulhat hogy a víz eleve nitrátot tartalmaz . Ott indokolt lehet a korrigálás . Természetesen a legegyszerűbb válasz : mérni kell időnként . Lágy víz. Napi táp adag: macro 1ml, micro 0,5 ml. Vízértékek: NO3 nitrát 10, PO4 foszfát 0. JBL csepptesztekkel mérve hetente vízcsere és tápadagolás előtt. Nos a 10 -es nitráthoz 1 -es foszfátnak kellene társulni ... Igen ezt a 10:1 arányszámot sejtettem... Van valamilyen foszfát cuccom, elkezdem óvatosan adagolni és két hét múlva meglátjuk mit mutat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kmisi 2016. március 7., hétfő 15:40-kor.
|
2016. március 7., hétfő 15:36 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
kmisi írta: papó írta: kmisi írta: papó írta: kmisi írta: Ha már újra elővettem a naplót szeretném megkérdezni, mi okozhatja a napokban megjelent zöld pontalgát? TF macro, micro adagolása mellé esetleg kellene foszfátot is adnom? Hol van pontalgád ? A fának van egy törött, fehér része amin megjelent. Ez igazán nem zavar, még öregbíti is a fát, ha csak ennyi lesz rajta. Az üvegen találtam, amit a vasárnapi vízcserével letöröltem. A hátsó piros növény régi levelein is van, ezzel nem tudom mit kezdjek. A foszfát adagolása -természetesen ha macrot használsz - csak a leg, leg elején /akvárium telepítése / indokolt / gyökeresedés / A legtöbb esetben inkább gondot okoz . Természetesen figyelembe kell venni a nitrát -foszfát arányait . Aki csapvízzel akvarizál ott előfordulhat hogy a víz eleve nitrátot tartalmaz . Ott indokolt lehet a korrigálás . Természetesen a legegyszerűbb válasz : mérni kell időnként . Lágy víz. Napi táp adag: macro 1ml, micro 0,5 ml. Vízértékek: NO3 nitrát 10, PO4 foszfát 0. JBL csepptesztekkel mérve hetente vízcsere és tápadagolás előtt. Nos a 10 -es nitráthoz 1 -es foszfátnak kellene társulni ...
2016. március 7., hétfő 15:19 |
|
|
kmisi
|
papó írta: kmisi írta: papó írta: kmisi írta: Ha már újra elővettem a naplót szeretném megkérdezni, mi okozhatja a napokban megjelent zöld pontalgát? TF macro, micro adagolása mellé esetleg kellene foszfátot is adnom? Hol van pontalgád ? A fának van egy törött, fehér része amin megjelent. Ez igazán nem zavar, még öregbíti is a fát, ha csak ennyi lesz rajta. Az üvegen találtam, amit a vasárnapi vízcserével letöröltem. A hátsó piros növény régi levelein is van, ezzel nem tudom mit kezdjek. A foszfát adagolása -természetesen ha macrot használsz - csak a leg, leg elején /akvárium telepítése / indokolt / gyökeresedés / A legtöbb esetben inkább gondot okoz . Természetesen figyelembe kell venni a nitrát -foszfát arányait . Aki csapvízzel akvarizál ott előfordulhat hogy a víz eleve nitrátot tartalmaz . Ott indokolt lehet a korrigálás . Természetesen a legegyszerűbb válasz : mérni kell időnként . Lágy víz. Napi táp adag: macro 1ml, micro 0,5 ml. Vízértékek: NO3 nitrát 10, PO4 foszfát 0. JBL csepptesztekkel mérve hetente vízcsere és tápadagolás előtt.
|
2016. március 7., hétfő 15:13 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
kmisi írta: papó írta: kmisi írta: Ha már újra elővettem a naplót szeretném megkérdezni, mi okozhatja a napokban megjelent zöld pontalgát? TF macro, micro adagolása mellé esetleg kellene foszfátot is adnom? Hol van pontalgád ? A fának van egy törött, fehér része amin megjelent. Ez igazán nem zavar, még öregbíti is a fát, ha csak ennyi lesz rajta. Az üvegen találtam, amit a vasárnapi vízcserével letöröltem. A hátsó piros növény régi levelein is van, ezzel nem tudom mit kezdjek. A foszfát adagolása -természetesen ha macrot használsz - csak a leg, leg elején /akvárium telepítése / indokolt / gyökeresedés / A legtöbb esetben inkább gondot okoz . Természetesen figyelembe kell venni a nitrát -foszfát arányait . Aki csapvízzel akvarizál ott előfordulhat hogy a víz eleve nitrátot tartalmaz . Ott indokolt lehet a korrigálás . Természetesen a legegyszerűbb válasz : mérni kell időnként .
2016. március 7., hétfő 14:56 |
|
|
kmisi
|
papó írta: kmisi írta: Ha már újra elővettem a naplót szeretném megkérdezni, mi okozhatja a napokban megjelent zöld pontalgát? TF macro, micro adagolása mellé esetleg kellene foszfátot is adnom? Hol van pontalgád ? A fának van egy törött, fehér része amin megjelent. Ez igazán nem zavar, még öregbíti is a fát, ha csak ennyi lesz rajta. Az üvegen találtam, amit a vasárnapi vízcserével letöröltem. A hátsó piros növény régi levelein is van, ezzel nem tudom mit kezdjek.
|
2016. március 7., hétfő 14:44 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
kmisi írta: Ha már újra elővettem a naplót szeretném megkérdezni, mi okozhatja a napokban megjelent zöld pontalgát? TF macro, micro adagolása mellé esetleg kellene foszfátot is adnom? Hol van pontalgád ?
2016. március 7., hétfő 14:31 |
|
|
kmisi
|
Ha már újra elővettem a naplót szeretném megkérdezni, mi okozhatja a napokban megjelent zöld pontalgát? TF macro, micro adagolása mellé esetleg kellene foszfátot is adnom?
|
2016. március 7., hétfő 14:12 |
|
|
kmisi
|
papó írta: Klassz nagyon . TAC on a helye Köszönöm. A fórumon látható akváriumok mellett nehéz lenne labdába rúgni. Arra viszont jó lenne, hogy remélhetőleg többen megfogalmaznák, mik azok a problémák amiket érdemes lenne javítani.
|
2016. március 7., hétfő 13:42 |
|
|