|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 2:40
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Lehet furcsa amit írok , de nekem most jobban "bejön " a mederjelleg . Talán a fotó jobb , nem tudom .
2017. május 29., hétfő 7:49 |
|
|
unreal976
|
Az algak tamadasat visszavertem. Durva volt ez a macro hiany, mindenki megsinylette! Jon helyre szepen, es ismet lehet alakitgatni... Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
|
2017. május 28., vasárnap 22:43 |
|
|
unreal976
|
Kicsit gondolkodjunk.... Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
|
2017. május 15., hétfő 23:50 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
unreal976 írta: Fejlesztes tortent. Ugye, orok nyughatatlan vagyok, es egyszer meglattam ebayon ezt a kozvetlen 230voltos 50wos led csodat. Rendeltem is, ma feldobtam egy hutobordara, es hat brutalis fenye van! Komolyan mondom faj ha belenez az ember, ilyet ritkan latni, pedig jonehany ledet lattam mar. Persze, kerte a led, had vilagitsa az akit kiserleti jelleggel, en megengedtem neki! Az akvariumrol nehany szot, jon helyre. Van meg alga, ecset, zold, fonalat is lattam meg, de ha a novenyek visszaerosodnek, ezek eltunnek. Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével Phüü ..nagyon brutálisnak tűnik az a led .
2017. május 12., péntek 19:35 |
|
|
unreal976
|
Fejlesztes tortent. Ugye, orok nyughatatlan vagyok, es egyszer meglattam ebayon ezt a kozvetlen 230voltos 50wos led csodat. Rendeltem is, ma feldobtam egy hutobordara, es hat brutalis fenye van! Komolyan mondom faj ha belenez az ember, ilyet ritkan latni, pedig jonehany ledet lattam mar. Persze, kerte a led, had vilagitsa az akit kiserleti jelleggel, en megengedtem neki! Az akvariumrol nehany szot, jon helyre. Van meg alga, ecset, zold, fonalat is lattam meg, de ha a novenyek visszaerosodnek, ezek eltunnek. Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
|
2017. május 11., csütörtök 22:58 |
|
|
friz74
|
Köszi, hogy megosztottad, nagyon tanulságos történet! Remélem, hogy rendbe jönnek a dolgok!
|
2017. május 7., vasárnap 6:55 |
|
|
unreal976
|
Erre mondjak, hogy ha jon a baj, csostul jon! Szivtam mint a torkos borz! Regebben olvastam egy mas forumon, az ottani esz osztotta, hogy nincs tulszurt akvarium. Megint megcafoltam. A barlangnal mar igy jartam, hogy tulszurt lett, es amit betoltam makro tapot, ajanlottnak megfeleloen, kesobb emeltem a dozison, megis hianytunetek adodtak. Hogy is lehet ez? Az akvarium inditasa ota eltelt fel ev, ellepett mindenfele alga, a novenyek kulonbozo felekeppen kocsonyasodtak, fakultak, ecsetesedtek, mallottak, szetfoszlottak, ellepte oket a zold alga, sorolhatnam meg hosszan, hogy mik kaptak el az elmult egy honapban. En folyamatosan a hal pusztulassal hoztam osszefuggesbe, persze, az a mai napig se derult ki, de mar nem is fog. Mericskeltem en a jbl tesztel, de az mindig chlort mutatott ki, es ez zavart. Ekkor mar segitseget kertem Papo szemelyeben, es Pupu, meg Laci is aktivan reszt vettek ebben, amit ezuton koszonok is nekik! Chlor, de mit keres benne, mikor mindig hetes allott csapvizel van potolva a csapvizi mennyiseg?! Senki se tudja, de ottvan. Ez a fars informacio elterelte a figyelmunket egy nagyon fontos dologtol. Gyakorlatilag le voltunk fagyva a chlornal, hogy miert. Kozbe minden nap egyre roszabb latvany fogadott. A telefonom elegge joindulatu, ezert meg viszonylag szepnek mutatja a dolgokat, de valojaban siralmas. A heten jott Gabor ajanlata, kuldjek neki vizet bemereti. Ahogy megkapta, felhivott, hogy nincs benne nitrat. Egyenlo a nullaval. Mondom jo, de a chlor. Mondja az nincs benne, de mennyi makrot adok? Mondom, 5ml lampa kapcsolaskor, es tuti beadja az adagolo, mert fogy a palackbol. Leteszteltem. Benyomtam 5mlt, es fel ora mulva 0 volt. Aznap 60mlt adtam, hogy felmenjen 10mg/l-re a nitrat ertek, ami mar elfogadhato. Belottem ezt az erteket celnak, es ehez masnap 25ml makro kellett. Ez a mennyiseg kell neki naponta, hogy erteken maradjon, amit haromra elosztva adatok be ketorankent. Ma mar javulast lattam, alga vonul le, friss hajtasok zoldulnek, ter vissza az elet az akiba. Ma mar egesz jol atlattam az uvegen. Konkluzio: A nitrat elatottsagban eros hiany lepett fel, amit tetezett, hogy a halak pusztulasa miatt a termeszetes tragya is kiesett, megnagyobb hianya lett a novenyeknek. A kello planter beadagolasa is tortenik, de a novenyek a legfontosabb tap a nitrat hianya kovetkezteben semmi mast se vesznek fel, viszont az algak kulonfelebb tipusai imadtak azt a fennmarado tapot. Ezert algasodtam mint az allat! Egy elem hianya miatt az osszes elem hianya lepett fel, annak ellenere, hogy rendelkezesre allt. Amikor lattam, hogy jon az alga, elkezdtem tolni a co2 szintet a felso hatarra, mert az jo az alga ellen. Igen, ha a novenyek ugy mukodnek, ahogy kell! Nekem itt az oriasi led vilagitas, tele tappal az akvarium vize, fullon co2vel. Kb ket nap alatt ugy elontott az alga amit meg nem lattam. A jo hir, hogy a kello makro adagolasnak koszonhetoen mukodnek a novenyek, es az alga szemmel lathatoan vonul le. Es minderrol mi/ki tehet? Az a 744636788427890 db lebonto bakterium aki dolgozik a szuroben, a lavakovekben, a talajban. Es nekem ebbol sok van! A to nevu akvariumnak mar jartam hasonloan, es ezert a szurobe ide mar csak a 3 liter matrix es nemi perlon kerult. Igen am, de az akvariumba csak az aktiv talaj kb 60 liter, plusz a ket oldalt a lavakovek. Ez marha nagy szurofelulet, es a talajba az aerob bacik szabadultak el szaporodas teren, es hat sok ehes szajat kell etetni nitrattal, ezert nem maradt a novenyeknek, akik szepen haltak ehen. Remelem most mar tenyleg javulasrol szamolhatok be egy het mulva, es tanuljatok az esetetmbol! Hogy ne kelljen gyakran cserelni a makrot, Gabor kuld egy egyedi keveresu port. Itt tartunk, velem mindig egyedi dolgok tortennek! Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
|
2017. május 6., szombat 22:14 |
|
|
unreal976
|
papó írta: unreal976 írta: Jo nehany adag hc beszerzesre kerult, amiket ma felbiggyesztettem a montecarlo helyere. Sajnos akadt nemi megoldando problema, megpediglen, hogy a teljes halallomany pusztulas miatt biztosan temerdek bomlo tetem maradt a kovek kozt, mert csak 7vagy 8 tetemet tudtam kiszedni a 23bol anno. Es hat gondolom szerencsetlenek ott bomlanak itt ott, amit az alga szeret. Kisse algasodok, amitol panikba estem, visszavettem a tapozast, ami miatt mar hiany mutatkozik, N vagy Fe. Nem kicsit felborult az egyensuly. Akvakertesz turelmes, legyozzuk a fejete ecsetet, zold pont, talan zold por... Most tenyleg kell a turelem, ez oldodjon meg, aztan tervezek tovabb...
Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével Nagyon drukkolok . Nagyon kellene még a továbbépítés az akváriumodnak . Koszonom, es persze tovabbepitem, csak most kell az a bizonyos turelem. Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
|
2017. április 23., vasárnap 21:09 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
unreal976 írta: Jo nehany adag hc beszerzesre kerult, amiket ma felbiggyesztettem a montecarlo helyere. Sajnos akadt nemi megoldando problema, megpediglen, hogy a teljes halallomany pusztulas miatt biztosan temerdek bomlo tetem maradt a kovek kozt, mert csak 7vagy 8 tetemet tudtam kiszedni a 23bol anno. Es hat gondolom szerencsetlenek ott bomlanak itt ott, amit az alga szeret. Kisse algasodok, amitol panikba estem, visszavettem a tapozast, ami miatt mar hiany mutatkozik, N vagy Fe. Nem kicsit felborult az egyensuly. Akvakertesz turelmes, legyozzuk a fejete ecsetet, zold pont, talan zold por... Most tenyleg kell a turelem, ez oldodjon meg, aztan tervezek tovabb...
Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével Nagyon drukkolok . Nagyon kellene még a továbbépítés az akváriumodnak .
2017. április 23., vasárnap 20:42 |
|
|
unreal976
|
Jo nehany adag hc beszerzesre kerult, amiket ma felbiggyesztettem a montecarlo helyere. Sajnos akadt nemi megoldando problema, megpediglen, hogy a teljes halallomany pusztulas miatt biztosan temerdek bomlo tetem maradt a kovek kozt, mert csak 7vagy 8 tetemet tudtam kiszedni a 23bol anno. Es hat gondolom szerencsetlenek ott bomlanak itt ott, amit az alga szeret. Kisse algasodok, amitol panikba estem, visszavettem a tapozast, ami miatt mar hiany mutatkozik, N vagy Fe. Nem kicsit felborult az egyensuly. Akvakertesz turelmes, legyozzuk a fejete ecsetet, zold pont, talan zold por... Most tenyleg kell a turelem, ez oldodjon meg, aztan tervezek tovabb...
Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
|
2017. április 23., vasárnap 19:47 |
|
|