Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Dredd107 írta: papó írta: Dredd107 írta: papó írta: Kicsit más mint a fekete talaj , de mint azt tudod nálunk is működik az üzletben . Mivel ez más talaj - igaz van alatta szubsztrat - menjen az ajánlott planter és egy nyomás macro . A vízcserék alkalmával szintén tartsam a napi adagokat (TF Planter napi két nyomás, Macro napi egy nyomás) vagy ebben az esetben többet kell adagolnom? Igen azután a macrot meg kell emelned vagy 10 -12 nap múlva legalább 2 nyomásra . Nem fogalmaztam pontosan. Jelenleg holnap lesz az első vízcsere, majd így tovább 2 naponta egy hétig. Pontosan arra gondoltam, hogy ez idő alatt egy-egy vízcsere alkalmával ilyenkor mennyi táp menjen vissza napi szinten? Tartsd a napi adagolási adagot .
2016. március 15., kedd 11:14 |
|
|
Dredd107
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 20:51 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: Tiszafüred
|
papó írta: Dredd107 írta: papó írta: Kicsit más mint a fekete talaj , de mint azt tudod nálunk is működik az üzletben . Mivel ez más talaj - igaz van alatta szubsztrat - menjen az ajánlott planter és egy nyomás macro . A vízcserék alkalmával szintén tartsam a napi adagokat (TF Planter napi két nyomás, Macro napi egy nyomás) vagy ebben az esetben többet kell adagolnom? Igen azután a macrot meg kell emelned vagy 10 -12 nap múlva legalább 2 nyomásra . Nem fogalmaztam pontosan. Jelenleg holnap lesz az első vízcsere, majd így tovább 2 naponta egy hétig. Pontosan arra gondoltam, hogy ez idő alatt egy-egy vízcsere alkalmával ilyenkor mennyi táp menjen vissza napi szinten?
|
2016. március 15., kedd 11:09 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Dredd107 írta: papó írta: Kicsit más mint a fekete talaj , de mint azt tudod nálunk is működik az üzletben . Mivel ez más talaj - igaz van alatta szubsztrat - menjen az ajánlott planter és egy nyomás macro . A vízcserék alkalmával szintén tartsam a napi adagokat (TF Planter napi két nyomás, Macro napi egy nyomás) vagy ebben az esetben többet kell adagolnom? Igen azután a macrot meg kell emelned vagy 10 -12 nap múlva legalább 2 nyomásra .
2016. március 15., kedd 10:57 |
|
|
Dredd107
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 20:51 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: Tiszafüred
|
papó írta: Kicsit más mint a fekete talaj , de mint azt tudod nálunk is működik az üzletben . Mivel ez más talaj - igaz van alatta szubsztrat - menjen az ajánlott planter és egy nyomás macro . A vízcserék alkalmával szintén tartsam a napi adagokat (TF Planter napi két nyomás, Macro napi egy nyomás) vagy ebben az esetben többet kell adagolnom?
|
2016. március 15., kedd 10:31 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Kicsit más mint a fekete talaj , de mint azt tudod nálunk is működik az üzletben . Mivel ez más talaj - igaz van alatta szubsztrat - menjen az ajánlott planter és egy nyomás macro .
2016. március 15., kedd 10:27 |
|
|
Dredd107
|
Egyéb butaságok miatt újra indítottam az akváriumomat, remélem már elkerülvén a kellemetlenségeket, melyeket elkövettem. Igyekszem az "előírásoknak" megfelelően eljárni minden tekintetben, bízva a sikerben. Szükségem lesz még egy kevés monte carlora illetve mihamarabb egy adag mohára is. A vízcseréket 2 naponta tervezem kb. 20-25 litert, majd starter utána.
Gábor kérdezném is egyből, hogy a TF Planter mehet rögtön, napi két nyomás erejéig illetve vízcserekor szintén így folytatva? Macro egyenlőre nem, vagy méréstől függően?
Az akvárium paraméterei a következőek:
Méret: 82 liter Szűrő: SERA 130 CO2: nagy nyomású Világítás: 36W compact fénycső 6500K, 1 db 15W fénycső 6500K Talaj: 0,4 mm kvarchomok, Tropica substrate Táp: TF planter, TF micro Víz: RO és csapvíz
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2016. március 15., kedd 10:22 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Dredd107 írta: papó írta: Dredd107 írta: Sajnos a Tropica Aquarium Soi féle újrafelhasználós történet nem sikerült. A sártenger hízelgő kifejezés lenne ami lett belőle. A projektem így tovább stagnál. Gábor jelenleg van-e kvarchomokotok illetve mennyi is kellene egy 60x36 alapterületű akvába? 10-12 kg? De miért nem sikerült ? A fenébe Kb 10 liter talajra van szükséged .. természetesen van . Reggelig moshattam volna, nagyon gyorsan esik szét és lesz belőle porózus szerkezetű szmötyi. Nincs szerencsém jelenleg. Hétfőn nyitva vagytok? Ha igen akkor megpróbálok bemenni. Olyan 11 ig tuti vagyunk
2016. március 12., szombat 20:58 |
|
|
Dredd107
|
papó írta: Dredd107 írta: Sajnos a Tropica Aquarium Soi féle újrafelhasználós történet nem sikerült. A sártenger hízelgő kifejezés lenne ami lett belőle. A projektem így tovább stagnál. Gábor jelenleg van-e kvarchomokotok illetve mennyi is kellene egy 60x36 alapterületű akvába? 10-12 kg? De miért nem sikerült ? A fenébe Kb 10 liter talajra van szükséged .. természetesen van . Reggelig moshattam volna, nagyon gyorsan esik szét és lesz belőle porózus szerkezetű szmötyi. Nincs szerencsém jelenleg. Hétfőn nyitva vagytok? Ha igen akkor megpróbálok bemenni.
|
2016. március 12., szombat 20:40 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Dredd107 írta: Sajnos a Tropica Aquarium Soi féle újrafelhasználós történet nem sikerült. A sártenger hízelgő kifejezés lenne ami lett belőle. A projektem így tovább stagnál. Gábor jelenleg van-e kvarchomokotok illetve mennyi is kellene egy 60x36 alapterületű akvába? 10-12 kg? De miért nem sikerült ? A fenébe Kb 10 liter talajra van szükséged .. természetesen van .
2016. március 12., szombat 19:57 |
|
|
Dredd107
|
Sajnos a Tropica Aquarium Soi féle újrafelhasználós történet nem sikerült. A sártenger hízelgő kifejezés lenne ami lett belőle. A projektem így tovább stagnál. Gábor jelenleg van-e kvarchomokotok illetve mennyi is kellene egy 60x36 alapterületű akvába? 10-12 kg?
|
2016. március 12., szombat 19:52 |
|
|