Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 6:02

Hozzászólás a témához  [ 116 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Következő
 82 liter 
Szerző Üzenet

Egy mai vízcsere utáni mérés eredménye 1,5 ml macro tápozást és 4 nyomásnyi TF Planterrel történő visszatápozást követően. Sajnos még nem tudtam bemenni a boltba a mérőkanálért így vasat mérni nem tudok, de remélem ok. minden. A korábbi fényképek alapján ha jól látom a steam növények nőttek. A pogo meg majd beindul, ahogy mondtátok. Alga ügyileg úgy állok, hogy a talajon és a monte carlon van illetve microsorum levelei széle szőrös, de nem annyira gáz. Úgy vettem észre, hogy a felszíni vízmozgás erőteljesebb volt a kelleténél, ezért azt lentebb vettem. Saját maga hibáin tanul az ember a legjobban, betettem egy pici szűrőt a CO2 porlasztó felé, hogy a bubikat jobban terítse és azt vettem észre, hogy ez idő alatt nőtt meg az algák száma a talajon, ugyanis a szűrő lefelé nyomta a bubikat azaz itt megnövekedett az áramlás mértéke. Remélem jó a megfigyelésem.

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2016. március 25., péntek 17:48

CarlosKoczkas írta:
Türelem ha a pogo beindul... Nem kell majd dúsítani! Hajt majd oldalra mindenfelé...

Rendben. Vannak konkrét tapasztalataid ezzel a növénnyel, az alsó levelek leválása törvényszerű az alkalmazkodása során?

2016. március 24., csütörtök 8:23

Türelem ha a pogo beindul... Nem kell majd dúsítani! Hajt majd oldalra mindenfelé...

2016. március 23., szerda 17:24

papó írta:
Idő .. idő és idő .
Alig kerültek be a növények jött a sötétítés .
Türelem , vízfrissítés és türelem

Egy kis növény dúsításra gondoltam közben. Nem lenne hátrány?

2016. március 23., szerda 16:39
Adminisztrátor

Idő .. idő és idő .
Alig kerültek be a növények jött a sötétítés .
Türelem , vízfrissítés és türelem

2016. március 23., szerda 13:25

A 3 napos sötétnek vége, némi változás tapasztalható volt. A JBL teszt eredménye alapján a mért paraméterek mind jók voltak. Azonban a pogotól nem vagyok elragadtatva. Gondolom, hogy nem így kellene kinéznie. Ez a növény nálam soha nem hozta formáját. A monte carlon van alga és körötte a kvarchomokon is. Nem tudom mi lehet a gáz vagy csak türelmetlen vagyok?

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2016. március 23., szerda 12:57

papó írta:
Dredd107 írta:
papó írta:
Ez normálisnak mondható .
Vedd vissza 3 re a macrot ..

Vízfrissítés és lehet kell majd egy pár napos sötét .. L

2 naponta frissítem a vizet kb. 23-25 liter, a sötétítést megcsinálom, az előbbi bejegyzésemben írt pogo miatt viszont aggódom

Drukkolok !
Csak nehezebb indítani egy steril kvarchomokban .

Ma reggel letakartam, szerdán reggel megnézem, remélem a pogo kibírja. Majd tervezem, hogy bemegyek az üzletbe amanoért. Ja és a kis kanálért :D

2016. március 20., vasárnap 21:19
Adminisztrátor

Dredd107 írta:
papó írta:

2 naponta frissítem a vizet kb. 23-25 liter, a sötétítést megcsinálom, az előbbi bejegyzésemben írt pogo miatt viszont aggódom

Drukkolok !
Csak nehezebb indítani egy steril kvarchomokban .

2016. március 19., szombat 19:09

papó írta:

2016. március 19., szombat 18:38

2016. március 19.-i állapot szerint sikerült a macro beállítása, azonban valami miatt a KH, így a PH is elment rendesen, pedig a ma reggeli vízcsere is RO és csapvíz volt. A mai vízcsere után ment a heti TF Planter adag egybe, azaz 7 ml, macro viszont két nyomás. Az algák jönnek a lenti szinteken. Aggódom a pogosteron miatt, remélem csak levélváltás a néhány levél végén lévő kis barnulás. Gábor érdekelne, hogy mi a véleményed a pogoról?

2016. március 19., szombat 18:32
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 116 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Következő