Szerző |
Üzenet |
Dredd107
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 20:51 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: Tiszafüred
|
CarlosKoczkas írta: Az hogy mennyi jön ki a difiből az egy dolog.... Hogy mennyi oldódik be az a lényeg. Sztem több mint fele pocsékba megy... Ezért írtam tedd a beszivó csonk alà.. Igy 100% lesz a beoldàs ... És nem lesz tele bubival a víz.... A szűrő anyag nem kevés sztem...a szűrő telj az talàn de ha elég co2 kapnak a gazok akkor elvben a vízben kévő amoniàt eleszik az algàk elől... Ahogy dusulni fog egyre jobb lesz a növények szerepe része a szűrésben.. Mert a gazok is szivesebben veszik fel az amoniàt... Aztàn a makrot... Bàr kegelőször a kh val kezdj valamit! Co2 beoldàs rossz ilyen kh val... 2/3 ozmo, 1/3 csapvíz minden cserénél illetve a tankba is így volt kezdettől fogva, van ötleted a KH tekintetében?
|
2016. április 4., hétfő 14:04 |
|
|
CarlosKoczkas
Csatlakozott: 2015. szeptember 19., szombat 18:54 Hozzászólások: 94
|
Az hogy mennyi jön ki a difiből az egy dolog.... Hogy mennyi oldódik be az a lényeg. Sztem több mint fele pocsékba megy... Ezért írtam tedd a beszivó csonk alà.. Igy 100% lesz a beoldàs ... És nem lesz tele bubival a víz.... A szűrő anyag nem kevés sztem...a szűrő telj az talàn de ha elég co2 kapnak a gazok akkor elvben a vízben kévő amoniàt eleszik az algàk elől... Ahogy dusulni fog egyre jobb lesz a növények szerepe része a szűrésben.. Mert a gazok is szivesebben veszik fel az amoniàt... Aztàn a makrot... Bàr kegelőször a kh val kezdj valamit! Co2 beoldàs rossz ilyen kh val...
|
2016. április 3., vasárnap 21:21 |
|
|
Dredd107
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 20:51 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: Tiszafüred
|
CarlosKoczkas írta: Végig azt làtom hogy 15 mgl a co2 od? Az nagyon kevés! Mc nek is kéne legalàb. 20 de én 35-40 re esküszöm! Csavard fel a gàzt had menejen a magas kh miatt több gàz kell... Ph àt a kh viszi fel a kh t meg lehet a kő vagy a kvarc homok...igen a homok! Gyakran mésszel szennyezet..( Ha savaztad és nem pezsgett... Akor ok.). A mésztől megy àm a kh rendesen... Jah sera 130 filter ben mi van... Barna algàd amonia jelenlétére utal... Ami azért lehetett black out utàn az összes alga a filterben landol rohadni kezd és ez a vége... Black out nàl ere figyelni kell... Plàne egy gyengébb szűrőnél... A CO2 vonatkozasaban soknak találtam ezt is. Rengeteg kis CO2 bubi jött a difiből. De azért megpróbálom feljebb venni. A szűrő valszeg kicsi egyébként. Siporax és matrix van a szűrőben. Elkezdtem adni napi 2 ml carbot pàr napja, láthatóan több kis levél jelent meg az mc-én.A pogo màr oldalt is hajt.
|
2016. április 3., vasárnap 21:13 |
|
|
CarlosKoczkas
|
Végig azt làtom hogy 15 mgl a co2 od? Az nagyon kevés! Mc nek is kéne legalàb. 20 de én 35-40 re esküszöm! Csavard fel a gàzt had menejen a magas kh miatt több gàz kell... Ph àt a kh viszi fel a kh t meg lehet a kő vagy a kvarc homok...igen a homok! Gyakran mésszel szennyezet..( Ha savaztad és nem pezsgett... Akor ok.). A mésztől megy àm a kh rendesen... Jah sera 130 filter ben mi van... Barna algàd amonia jelenlétére utal... Ami azért lehetett black out utàn az összes alga a filterben landol rohadni kezd és ez a vége... Black out nàl ere figyelni kell... Plàne egy gyengébb szűrőnél...
|
2016. március 30., szerda 23:12 |
|
|
CarlosKoczkas
|
Nekem is power compakt van.... De 55w os 54 literen es egy 24 wos növ cső nem a fény lesz a gubanc sztem
|
2016. március 30., szerda 22:55 |
|
|
Dredd107
|
CarlosKoczkas írta: Örülök hogy a pogod beindut... Nàlam is az alsó levelek beültetés utàn kicst felkopaszodtak... De ha magàra talàl nem !esz gond vele.. Alulról majd szépen kinő akkor lecsiíped a tetejés és mellé ültetve szép sűrű ?esz... Algàidra nem tudom a vàlaszt... De egy tipp ami nàlam jól bevàllt! Co2 beoldàsra külső atomizer a beszívóra kötve... De az is bevàllt h csak szimplan a beszivó csonk alà teszed a diffusort a külsőben szépen beoldódik... Kevesebb gàz kell és egyenletes lesz a beoldàs..és nem kell az extra szűrő sem...azt a szőrt egy két sziàmi algevő pàr nap alatt etünteti a mc ről is... Meg van a veszélye hogy lelegelik a pogot is! Nàlam nem eszik de ha ràkapnak... Aman garnik is csodàt művelnek... Köszi.Tervezem amanok bevetését, de az algásodás oka még sajnos nem megoldott. Gondoltam a megvilágításra is mely közvetlen a víztükör felett van illetve a 36 w power compactra, hogy nem-e sok hiszen dupla teljesítménnyel bír.
|
2016. március 30., szerda 13:05 |
|
|
CarlosKoczkas
|
Örülök hogy a pogod beindut... Nàlam is az alsó levelek beültetés utàn kicst felkopaszodtak... De ha magàra talàl nem !esz gond vele.. Alulról majd szépen kinő akkor lecsiíped a tetejés és mellé ültetve szép sűrű ?esz... Algàidra nem tudom a vàlaszt... De egy tipp ami nàlam jól bevàllt! Co2 beoldàsra külső atomizer a beszívóra kötve... De az is bevàllt h csak szimplan a beszivó csonk alà teszed a diffusort a külsőben szépen beoldódik... Kevesebb gàz kell és egyenletes lesz a beoldàs..és nem kell az extra szűrő sem...azt a szőrt egy két sziàmi algevő pàr nap alatt etünteti a mc ről is... Meg van a veszélye hogy lelegelik a pogot is! Nàlam nem eszik de ha ràkapnak... Aman garnik is csodàt művelnek...
|
2016. március 30., szerda 0:29 |
|
|
Dredd107
|
Sziasztok. Két hét elteltét követően a növények beindultak, a pogo is elkezdett éledni, friss hajtásokat látok tőrózsából. Azonban 2 napja nagyon beindultak az algák. Zöld fonalt, barna algát látok ami az üvegen is megjelent (eddig nem volt). A JBL teszt alapján nincs gond. Nem tudom, hogy mi lehet az oka. Talán mégis sok a macro, vagy az áramlás több a kelleténél? Akinek lenne ötlete jelezze. Köszönöm
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2016. március 29., kedd 19:58 |
|
|
Dredd107
|
papó írta: Nos a talajszintet ért áramlás a legtöbb esetben pusztulást és káoszt okoz Az szép lett volna :-)
|
2016. március 25., péntek 20:37 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nos a talajszintet ért áramlás a legtöbb esetben pusztulást és káoszt okoz
2016. március 25., péntek 18:33 |
|
|