Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 7:55

Hozzászólás a témához  [ 116 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Következő
 82 liter 
Szerző Üzenet

Mikor minden paraméter rendben van akkor kell jàtszani a fénnyel megtalàlni azt a pontot ahol szépen nönek de nem algàsdonak... Nàlam ez 6 óra 7 nél màr zöldül az üveg ...

2016. április 26., kedd 18:25
Adminisztrátor

Dredd107 írta:
Sajnos azt hittem, hogy a dolgok megoldódnak, de nem így lett. Optimális paraméterek mellett a dolgok a régi kerékvágásba mennek. A növények szépen nőnek, azonban az új hajtásokat a zöld alga pár nap alatt utol éri és beveszi mint egy várat. A levelek szélein újfent megjelennek a kis zöld szőröcskék és ez így megy folyamatosan. Azt gondolom, hogy ez egy mókuskerék lesz. Jelenleg a nitrát 10 ppm, foszfát 0,5 ppm, vas 0,25 ppm, CO2 30 ppm, ph 6,8-7.

Ha valakinek lenne ezzel kapcsolatban ötlete szívesen venném. Előre is köszönöm.

A vas magas egy kis vízcsere megoldja , de bőven elegendő lenne a 0, 2 mg / liter . A világítást vedd vissza , hiszen mint írtad is akkor jöttek a problémák és nem kerestél "köztes " utat.
A szűrésed bőven elegendő ...
A probléma ott kezdődik , hogy egyszerre szeretnél mindenen változtatni .. egyszerre csak egy dolgot kellene .

2016. április 26., kedd 18:18

Sajnos azt hittem, hogy a dolgok megoldódnak, de nem így lett. Optimális paraméterek mellett a dolgok a régi kerékvágásba mennek. A növények szépen nőnek, azonban az új hajtásokat a zöld alga pár nap alatt utol éri és beveszi mint egy várat. A levelek szélein újfent megjelennek a kis zöld szőröcskék és ez így megy folyamatosan. Azt gondolom, hogy ez egy mókuskerék lesz. Jelenleg a nitrát 10 ppm, foszfát 0,5 ppm, vas 0,25 ppm, CO2 30 ppm, ph 6,8-7.

Ha valakinek lenne ezzel kapcsolatban ötlete szívesen venném. Előre is köszönöm.

2016. április 26., kedd 16:13

Úgy néz ki, hogy sikerült stabilizálni az értékeket. Most már a növényeken a sor.

Tapatalkkal küldve az én GT-I9301I eszközömről

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2016. április 20., szerda 18:06

Egyszerű! Emeltél a fényen de a co2 tovàbra is a béka segge alatt..

2016. április 15., péntek 21:16

Érdeklődnék, hogy mi lehet az oka a robbanás szerű zöld szőralgáknak a növényeken illetve az üvegen. A jelenség azt követően történt, hogy a világítás erősségén emeltem, mivel stagnáltak a növények. Az emelt világítást követően 3-4 nap múlva a növények jól láthatóan beindultak, de ezzel egy időben jött a zöld alga is. A nitrát szintem 15-18 mg/l között mozog. A CO2 értéke átlag 18-20-as. A foszfát szintet nem tudom. Ha jól tudom a CO2 olyan 30 körüli értékre kellene belőni ill. a nitrát.foszfát arányt eltalálni. ???

2016. április 15., péntek 21:05

CarlosKoczkas írta:
Hàt akkor nem a homok... A szikla? Esetleg... A csapvized milyen? Ha szikes a vized akkor is lehet ilyen gond...ha a cserevíz rendben van... Akkor valami az akiban viszi fel.... Ha leviszed valamivel a kh àt nem lesz tartós... Vissza fogja keményíteni... Vagy szar a teszt... Olyan is van..

Lávakő, elméletileg nem probléma. Viszont a zöld szőralga szintén kevés CO2 jele is, ezért tekerek neki még, ahogy ajánlottad, aztán majd látjuk.

2016. április 4., hétfő 21:32

Hàt akkor nem a homok... A szikla? Esetleg... A csapvized milyen? Ha szikes a vized akkor is lehet ilyen gond...ha a cserevíz rendben van... Akkor valami az akiban viszi fel.... Ha leviszed valamivel a kh àt nem lesz tartós... Vissza fogja keményíteni... Vagy szar a teszt... Olyan is van..

2016. április 4., hétfő 21:02

CarlosKoczkas írta:
Màr leírtam mitől! Lehet àtsiklottàl rajta... A kvarchomok sztem sokszor szennyezett mészel stb savaztad mielőtt beraktad? Ha igen és nem pezsgett akkkr nem a homok... Ha nem savaztad valószínű... Ha van még belőle maradék sósavat neki ha faxàn pezseg akkor az keményít....

Nem savaztam, TF-ben vásárolt kvarchomok, gondolom Gábor mondta volna ha gáz van vele. Mehet a KH - lötty?

2016. április 4., hétfő 20:59

Màr leírtam mitől! Lehet àtsiklottàl rajta... A kvarchomok sztem sokszor szennyezett mészel stb savaztad mielőtt beraktad? Ha igen és nem pezsgett akkkr nem a homok... Ha nem savaztad valószínű... Ha van még belőle maradék sósavat neki ha faxàn pezseg akkor az keményít....

2016. április 4., hétfő 18:50
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 116 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Következő