Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 6:31

Hozzászólás a témához  [ 116 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Következő
 82 liter 
Szerző Üzenet

Ez egy 36 és a többi? Dobjàl kélet a tetőről?

2016. április 27., szerda 8:34

A fénycső adatai: Kompakt fénycső Dulux L 36W/865 Daylight 6500K 24x44x411mm 2G11

A fény további csökkenése valóban a növények kárára mehet. A pogok hoztak új hajtásokat és stagnálnak ismét. Ezek a kis hajtások pedig max. 1 cm, persze alga bevonattal.

A fényem közvetlen a tank felett van egy gyári tetőben. Arra is gondoltam, hogy a kompakt cső azért mint tudjuk jóval nagyobb hatásfokkal dolgozik mint a szimpla csövek. Eleve egy 36 W kompakt megfelel egy jóval nagyobb teljesítményű normál csőnek. Nekem ez fura, hogy ezt nem kell figyelembe venni emiatt. Kérdésként merül fel, hogy egy ilyen tanknál nem lehet gond bejáratás után a magas fény, viszont a szűrőm ezt a hatásfokot már nem képes követni. Jelenleg a frontüvegen nincs zöld alga 54 wattnál, magasabb fénynél volt. Tehát a pilács csökkentés jót tett. A növényeken viszont már nem oly mértékben de jelen van mint már azt korábban mondtam. Ezt kellene orvosolni, majd felépíteni a rendszert új alapokon... Mi a helyzet azokkal a tankokkal ahol kezdettől megy a magas fény, ott még sincs ez a szívás mint nálam..., gondolom azért ott a szűrők 7-10 szeres forgatással rendelkeznek, melyek szűrőfelülete elég ahhoz, hogy megzabálja a feles ammóniát. Nálam a Sera 130-as 300 litert forgat, ahogy olvasgatom ilyen tank mellett legtöbb esetben legalább egy Tetra 800-as szűrő ketyeg 790 literes forgatással és 4 literes szűrő térfogattal. Mint laikus úgy gondolom, hogy a kezdet is el lehet cseszve emiatt. Hozzáteszem, hogy a rotalát ilyenkor már a korábbi 54 literesbe hasonló technika mellett már kaszálni kellett. Jelenleg a 82 literesbe csak növögetnek.

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Dredd107 2016. április 27., szerda 8:48-kor.

2016. április 27., szerda 8:28

Hàtha kiderül mi a gondja... Én màr komolyan sajnàlom! Mindent màr tényleg jól csinal... De mégsem megy neki és màr a màsodik nekifutàs ezzel az akival...

2016. április 26., kedd 23:13
Adminisztrátor

CarlosKoczkas írta:
Papó! De gondolom szerinted sem ok az hogy 2 gh 7 kh...? Mjndegy mi okozza... Sztem ha lejjeb megy a fénnyel màr nem csak az algàk de növények sem fognak nőni... Van még valami afényen kívül.. Lennie kell még màsnak... Valami nem akar működni ennél sőt az előző akit is emiatt szedte szét...

Hopp nem is figyeltem erre az értékekre ..
Ez meg hogyan lehet ?
Meg kellene nekem is nézni ezt a vizet .
Meg is tenném ha behoznának belőle egy 2 dl t .

2016. április 26., kedd 23:10

Papó! De gondolom szerinted sem ok az hogy 2 gh 7 kh...? Mjndegy mi okozza... Sztem ha lejjeb megy a fénnyel màr nem csak az algàk de növények sem fognak nőni... Van még valami afényen kívül.. Lennie kell még màsnak... Valami nem akar működni ennél sőt az előző akit is emiatt szedte szét...

2016. április 26., kedd 23:07
Adminisztrátor

Dredd107 írta:
CarlosKoczkas írta:
Ha csapvized nem szikes?! Ugy emlékszem nem ezt màr tàrgyaltuk akkor az akiban viszi fel valami! Én m3g mindig a kavarchomot mondom savazni kell berakàs előtt te ezt kihagytad... Ha van maradék savazd le ha pezseg nekem van igazam ha nincs én kérek elnézést nincs több ötletem. Ill vissza is lehet sózni az ozmót... A kívànt értékre igy kizarjuk a csapvizet...is ill jut eszembe régen még az akvarista forumon ugy véltük a kvarchomok visszaveri a fényt és hajlamosabb az algàsodàsra... Eddig ezt nem hoztam szóba mert azóta sok év telt el és minden vàltozik... De lehet nàlad az erős kompakt izzók a homokkal ezt vàltjàk ki... De ez sehogy sem normàlis ha 82 liter fölött napi 6 oraban algàsodsz... Én nem lepődnék meg 54 len 79w al ami compskt meg egy növényes... De nàlad màr tényleg nem nagyon van hova le menni...

Egyébként mikor a pilács beindul a halak úgy elhúzódnak, hogy keresni kell őket. Ha lekapcsol akkor rögtön előjönnek. Ez így van 54 wattnál is. A kompakt cső szerintem így is erős. Lemaszkolom 36 wattra és lesz végül egy lowtec a végén :-)

Azt tudom , hogy a kvarchomokod jó , hiszen én is azzal rendeztem be néhány akváriumot.

A világításban kell keressük a megoldást .
Vedd vissza az időtartamot egy órával és meglátjuk .

2016. április 26., kedd 22:47

CarlosKoczkas írta:
Ha csapvized nem szikes?! Ugy emlékszem nem ezt màr tàrgyaltuk akkor az akiban viszi fel valami! Én m3g mindig a kavarchomot mondom savazni kell berakàs előtt te ezt kihagytad... Ha van maradék savazd le ha pezseg nekem van igazam ha nincs én kérek elnézést nincs több ötletem. Ill vissza is lehet sózni az ozmót... A kívànt értékre igy kizarjuk a csapvizet...is ill jut eszembe régen még az akvarista forumon ugy véltük a kvarchomok visszaveri a fényt és hajlamosabb az algàsodàsra... Eddig ezt nem hoztam szóba mert azóta sok év telt el és minden vàltozik... De lehet nàlad az erős kompakt izzók a homokkal ezt vàltjàk ki... De ez sehogy sem normàlis ha 82 liter fölött napi 6 oraban algàsodsz... Én nem lepődnék meg 54 len 79w al ami compskt meg egy növényes... De nàlad màr tényleg nem nagyon van hova le menni...

Egyébként mikor a pilács beindul a halak úgy elhúzódnak, hogy keresni kell őket. Ha lekapcsol akkor rögtön előjönnek. Ez így van 54 wattnál is. A kompakt cső szerintem így is erős. Lemaszkolom 36 wattra és lesz végül egy lowtec a végén :-)

2016. április 26., kedd 21:07

2016. április 26., kedd 20:43

CarlosKoczkas írta:
Fényt csinàld ahogy a mester mondta! A szikes vízzel meg kezdj valamit... Ha az is rendben lesz akkor màr minden stimmel akkor màr nincs ötletem marad a szűrés de ki tudja mi kesz ha most kicseréled axszivacsit matrixra... A beàllàsi idő alatt hogy alakullnak majd az algàk...

ozmo megy bele 2/3

2016. április 26., kedd 20:33

Fényt csinàld ahogy a mester mondta! A szikes vízzel meg kezdj valamit... Ha az is rendben lesz akkor màr minden stimmel akkor màr nincs ötletem marad a szűrés de ki tudja mi kesz ha most kicseréled axszivacsit matrixra... A beàllàsi idő alatt hogy alakullnak majd az algàk...

2016. április 26., kedd 20:15
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 116 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Következő