Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 3:41

Hozzászólás a témához  [ 116 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
 82 liter 
Szerző Üzenet

5. kép

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2016. március 7., hétfő 17:18

4. kép

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2016. március 7., hétfő 17:17

3. kép

2016. március 7., hétfő 17:16

2. kép

2016. március 7., hétfő 17:16

1 kép

2016. március 7., hétfő 17:15

Segítséget szeretnék kérni, mivel a dolgok sajnos nem úgy alakulnak ahogy szeretném. Az akvárium 2 hónapos élete alatt történtek elszomorítóak és az oka még mindig ismeretlen számomra, annak ellenére, hogy sok mindent kipróbáltam már.

Az akvárium paraméterei a következőek:

Méret: 82 liter
Szűrő: SERA 130
CO2: nagy nyomású
Világítás: 36W compact fénycső 6500K/db, 2600 lumen/db illetve 1 db 15W fénycső 6500K
Talaj: Tropica Aquarium Soil substrate nélkül
Táp: TF planter, TF micro
Víz: Csapvíz (előkészítve) és desztillált víz keverve

Az indításkor 36 W compact fénycső és 15 W fénycső volt szerelve illetve napi 4 nyomás TF Planter és 3 nyomás Macro (halak nélkül), minden vízcserekor Starter. Majd növeltem a fényerőt további 36 W compact csővel, így már 87 W volt a világításom. Úgy gondoltam, hogy a tápozáshoz kevés volt a fény és ezért növeltem. Ekkor pár nap alatt gyönyörű algavirágzás ütötte fel a fejét. Jött a 3 napos sötétítés majd a vissza 15 W világításra, a tápozás maradt a régi. Az alga egy része eltűnt és stagnált a kevés világítás mellett.

Kezdtem bátorkodni és ment a plussz 36 W is, így 51 W volt a teljes pilács. Bekerült 6 db hal is. A tápozást most visszavettem, napi 4 nyomás TF planter mellett csak a hétvégi vízcsere alkalmával volt 2 nyomás macro. Jelenleg macrot adagolni nem tervezek. Az alga a növényeken továbbra is jelen van, főleg amióta ismét megy a plussz 36 W. A víz csapvíz és deszti 1/3-2/3 arányban (előkészítő a csapvízhez és starter az akiba). A viz PH értéke sajnos 7,7-8,1 körüli.

A növények stagnálnak, azaz bacopa leveli elmáltak, a rotala szinte két hó alatt semmit nem nőtt, volt növény, hogy a leveli lyukadtak kis, amit elkellet távolítanom. A monte carlo növögetett de ma észrevettem, hogy egyes levelei sárgulnak. A mai nap az algát próbáltam visszaszorítani hidrogén-peroxiddal, nem tudom mi lesz a jövő.

Sajnos tanácstalan vagyok. Gondolkoztam azon, hogy talán a víz az oka és a nem megfelelő PH, mely gátolhatja a növények tápanyag felvételeit?

2016. március 7., hétfő 17:12
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 116 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12