|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 3:41
|
Szerző |
Üzenet |
Dredd107
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 20:51 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: Tiszafüred
|
5. kép
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2016. március 7., hétfő 17:18 |
|
|
Dredd107
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 20:51 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: Tiszafüred
|
4. kép
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2016. március 7., hétfő 17:17 |
|
|
Dredd107
|
3. kép
|
2016. március 7., hétfő 17:16 |
|
|
Dredd107
|
2. kép
|
2016. március 7., hétfő 17:16 |
|
|
Dredd107
|
1 kép
|
2016. március 7., hétfő 17:15 |
|
|
Dredd107
|
Segítséget szeretnék kérni, mivel a dolgok sajnos nem úgy alakulnak ahogy szeretném. Az akvárium 2 hónapos élete alatt történtek elszomorítóak és az oka még mindig ismeretlen számomra, annak ellenére, hogy sok mindent kipróbáltam már.
Az akvárium paraméterei a következőek:
Méret: 82 liter Szűrő: SERA 130 CO2: nagy nyomású Világítás: 36W compact fénycső 6500K/db, 2600 lumen/db illetve 1 db 15W fénycső 6500K Talaj: Tropica Aquarium Soil substrate nélkül Táp: TF planter, TF micro Víz: Csapvíz (előkészítve) és desztillált víz keverve
Az indításkor 36 W compact fénycső és 15 W fénycső volt szerelve illetve napi 4 nyomás TF Planter és 3 nyomás Macro (halak nélkül), minden vízcserekor Starter. Majd növeltem a fényerőt további 36 W compact csővel, így már 87 W volt a világításom. Úgy gondoltam, hogy a tápozáshoz kevés volt a fény és ezért növeltem. Ekkor pár nap alatt gyönyörű algavirágzás ütötte fel a fejét. Jött a 3 napos sötétítés majd a vissza 15 W világításra, a tápozás maradt a régi. Az alga egy része eltűnt és stagnált a kevés világítás mellett.
Kezdtem bátorkodni és ment a plussz 36 W is, így 51 W volt a teljes pilács. Bekerült 6 db hal is. A tápozást most visszavettem, napi 4 nyomás TF planter mellett csak a hétvégi vízcsere alkalmával volt 2 nyomás macro. Jelenleg macrot adagolni nem tervezek. Az alga a növényeken továbbra is jelen van, főleg amióta ismét megy a plussz 36 W. A víz csapvíz és deszti 1/3-2/3 arányban (előkészítő a csapvízhez és starter az akiba). A viz PH értéke sajnos 7,7-8,1 körüli.
A növények stagnálnak, azaz bacopa leveli elmáltak, a rotala szinte két hó alatt semmit nem nőtt, volt növény, hogy a leveli lyukadtak kis, amit elkellet távolítanom. A monte carlo növögetett de ma észrevettem, hogy egyes levelei sárgulnak. A mai nap az algát próbáltam visszaszorítani hidrogén-peroxiddal, nem tudom mi lesz a jövő.
Sajnos tanácstalan vagyok. Gondolkoztam azon, hogy talán a víz az oka és a nem megfelelő PH, mely gátolhatja a növények tápanyag felvételeit?
|
2016. március 7., hétfő 17:12 |
|
|