|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 3:40
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Dredd107 írta: Holnap bemegyek Debrecenbe illetve a boltba. Kérdezem Gábor, hogy nitrát, foszfát, KH teszt van? PH mérőm van. Esetleg másra gondoltál még? Úgy döntöttem, hogy nem adom fel a küzdelmet! Elvileg van ..
2016. március 11., péntek 16:49 |
|
|
Dredd107
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 20:51 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: Tiszafüred
|
Holnap bemegyek Debrecenbe illetve a boltba. Kérdezem Gábor, hogy nitrát, foszfát, KH teszt van? PH mérőm van. Esetleg másra gondoltál még? Úgy döntöttem, hogy nem adom fel a küzdelmet!
|
2016. március 11., péntek 16:31 |
|
|
Dredd107
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 20:51 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: Tiszafüred
|
papó írta: Dredd107 írta: Sajnos nem látok kézzel fogható eredményt a növények fejlődésének tekintetében. Valami nagyon nem oké, eddig azért volt mit karbantartani, de most legfeljebb az algákat. Újfent ők ismét beindultak, növények pedig stagnálnak, mintha egy centit nem nőttek volna két hónap alatt. Van egy olyan érzésem, hogy a vízzel lesz a gond, amikor a boltból hoztam az ozmót azért ezek a szörnyűségek akkor elkerültek. Nem tudom mi tévő legyek, lehet, hogy a növények tápanyagfelvétele a csapvíz vonatkozásában valóban nem olyan mértékű minta ahogy annak lennie kellene? Alapvető tesztjeid nincsenek ? Ez így az ötletelés szintjén van ... Az is megoldás ha hozzánk juttatsz el 3 dl akvárium vizet . Megpróbálok bevinni mintát
|
2016. március 10., csütörtök 17:29 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Dredd107 írta: Sajnos nem látok kézzel fogható eredményt a növények fejlődésének tekintetében. Valami nagyon nem oké, eddig azért volt mit karbantartani, de most legfeljebb az algákat. Újfent ők ismét beindultak, növények pedig stagnálnak, mintha egy centit nem nőttek volna két hónap alatt. Van egy olyan érzésem, hogy a vízzel lesz a gond, amikor a boltból hoztam az ozmót azért ezek a szörnyűségek akkor elkerültek. Nem tudom mi tévő legyek, lehet, hogy a növények tápanyagfelvétele a csapvíz vonatkozásában valóban nem olyan mértékű minta ahogy annak lennie kellene? Alapvető tesztjeid nincsenek ? Ez így az ötletelés szintjén van ... Az is megoldás ha hozzánk juttatsz el 3 dl akvárium vizet .
2016. március 10., csütörtök 16:39 |
|
|
Dredd107
|
Sajnos nem látok kézzel fogható eredményt a növények fejlődésének tekintetében. Valami nagyon nem oké, eddig azért volt mit karbantartani, de most legfeljebb az algákat. Újfent ők ismét beindultak, növények pedig stagnálnak, mintha egy centit nem nőttek volna két hónap alatt. Van egy olyan érzésem, hogy a vízzel lesz a gond, amikor a boltból hoztam az ozmót azért ezek a szörnyűségek akkor elkerültek. Nem tudom mi tévő legyek, lehet, hogy a növények tápanyagfelvétele a csapvíz vonatkozásában valóban nem olyan mértékű minta ahogy annak lennie kellene?
|
2016. március 10., csütörtök 15:25 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Dredd107 írta: Gábor köszönöm a segítséget, ma reggel már ment a macro is abban a dózisban, ahogy írtad. Az igazság az, hogy egy lowtech video vitt el a rossz irányban, ahol gyönyörű akvárium mellett nem adtak macrot csak amit a halak "termeltek" és az eledelük. Valamelyik topicban olvastam, hogy van a boltban olyan akva, ahol ti sem adtok macrot vagy csak minimálist. Ennek mi az oka? Továbbá kérdezném, hogy a tápozás helyes útra történő terelését követően a plussz további 36 W világítás mehet-e vissza amivel így 87 W lenne, vagy maradjon minden a régi, esetleg még a 72 W variáció jöhet szóba. A vizem PH értékének megoldása gondolom további problémák kiküszöbölését is jelenthetné.A pöttyös növénnyel kapcsolatban volt egy sanda gyanúm, mivel sehol nem találtam mint vízinövény és a nevét sem tudták. Természetesen kivettem. Ide korábban rotala ment volna, ha nőtt és szapordott volna a többi, de ami késik nem múlik, reméljük így már lassan beindul a történet. Igen van olyan akvárium ahol minimális macro megy , ezt akváriuma válogatja . A reakciókat figyelve tudod eldönteni , hogy szükséges -e a növényeknek vagy nem szükséges . Most Nked szükséges .
2016. március 8., kedd 20:51 |
|
|
Dredd107
|
Gábor köszönöm a segítséget, ma reggel már ment a macro is abban a dózisban, ahogy írtad. Az igazság az, hogy egy lowtech video vitt el a rossz irányban, ahol gyönyörű akvárium mellett nem adtak macrot csak amit a halak "termeltek" és az eledelük. Valamelyik topicban olvastam, hogy van a boltban olyan akva, ahol ti sem adtok macrot vagy csak minimálist. Ennek mi az oka? Továbbá kérdezném, hogy a tápozás helyes útra történő terelését követően a plussz további 36 W világítás mehet-e vissza amivel így 87 W lenne, vagy maradjon minden a régi, esetleg még a 72 W variáció jöhet szóba. A vizem PH értékének megoldása gondolom további problémák kiküszöbölését is jelenthetné.A pöttyös növénnyel kapcsolatban volt egy sanda gyanúm, mivel sehol nem találtam mint vízinövény és a nevét sem tudták. Természetesen kivettem. Ide korábban rotala ment volna, ha nőtt és szapordott volna a többi, de ami késik nem múlik, reméljük így már lassan beindul a történet.
|
2016. március 8., kedd 6:54 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Dredd107 írta: Remélem nem néztem be. A TF Planter az a micro, az átlátszó színű az a TF macro. Azt mondod Gábor, hogy kevésnek érzed a macrot, a microt meg soknak? Úgy gondoltam, hogy sok lesz így a foszfát. A nem vízi növény tekintetében mire gondoltál? Mit javasolsz? A pettyes levelű az nem vízinövény. Rengeteg vasat adagoltál az akváriumhoz , macro elemeket pedig alig . A planterrel tartsd be a ráírt adagolást és a heti adagot eloszthatod akár napokra is . Jelen esetben max 8 ml/ hét . Tehát max 2nyomás naponta ... A macro pedig legalább 3 nyomás naponta .
2016. március 7., hétfő 21:14 |
|
|
Dredd107
|
Remélem nem néztem be. A TF Planter az a micro, az átlátszó színű az a TF macro. Azt mondod Gábor, hogy kevésnek érzed a macrot, a microt meg soknak? Úgy gondoltam, hogy sok lesz így a foszfát. A nem vízi növény tekintetében mire gondoltál? Mit javasolsz?
|
2016. március 7., hétfő 19:22 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Nem elírtad a tápoknak az adagolását ? Nem érthető , hogy miért adsz több mint 2 szer annyi microt és több mint a felével kevesebb macrot mint kellene . /leírásod szerint / A nem vízi növények csak lassan elrohadnak és a keletkezett bomlástermék algásodáshoz vezet .
2016. március 7., hétfő 18:34 |
|
|