Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 6:28

Hozzászólás a témához  [ 116 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Következő
 82 liter 
Szerző Üzenet

Ha valakinek lenne még ötlete, hogy mi a túrót csináljak az akváriummal, nagyon megköszönném. A helyzet sajnos továbbra is változatlan annak ellenére, hogy a tank paraméterei jelentősen javultak. GH 4, KH 3, CO2 30 mg/l, Easy carbo napi 4 ml, világítás az akvától fentebb lett rakva (kb. 20 cm) ami egy 50 W-os power led, 6500 K, TF planter heti 15 ml, TF Macro napi 3 ml. A zöld szőr még mindig jelen van és jön, jön, megújul. Nem tudom, hogy mi a gáz, teljes káosz, semmi nem változik pedig türelmes vagyok immár.

2016. május 13., péntek 15:24

Lassan, de közeledünk az optimális paraméterek felé. A GH már mérhető szinten azaz 4, KH 4, PH 6,6, CO2 30. Hétvégén egy ujabb vízcserével A KH még lejjebb megy, aztán várd a csodát. Remélem az algáim nem fogják értékelni törekvéseim, ellenben a növényeimmel.

Tapatalkkal küldve az én GT-I9301I eszközömről

2016. május 6., péntek 15:18

A mostani gh nagyon alacsony is a szikessége mellett.

iPhone 6S-ről küldve a Tapatalk segítségével

2016. április 28., csütörtök 5:35

Az ugy műkszik mivel a csapvíz szikes nem alkalmas visszakeverésre a cserevíz 100% a ozmó víz. Lehet kjapni port amivel visszasózod több féle van... Van ami kh nem csak a gh emeli ez kényes garnélàknàl fontos de neked olyan kell ami 1:2 arànyban emeli a kh gh t vagyis ha besózod a kh fele lesz a gh nak mint nàlam 5 gh 2'5 kh

2016. április 27., szerda 17:43

CarlosKoczkas írta:
Mindenképp vennék amanokat de nàlam két sziàmi algàzó csodàt művelt régen axszakàll algàval... Rendesen tépték... Ill hallottam postakürt csigàról is hogy az is jó... Nem ertem csigàt próbàlni nehogy a növényeket egyék... Sajnos a pogot szeretik a sziàmik is dec nàlam békén hagyjàk! Nagyon bízom benne hogy végre jó irànyba fordul az aki... Amugy nagyon szép! Ha beindul sztem egy faxa gyep megoldaná az aljzat algásodàsàt is...

Mindenképp bemegyek Gáborhoz. Javaslatod van a csapvíz és ozmo arányába majd a visszasózás tekintetében? Elsősorban a rendelkezésre álló paraméterek tükrében.

2016. április 27., szerda 17:39

Mindenképp vennék amanokat de nàlam két sziàmi algàzó csodàt művelt régen axszakàll algàval... Rendesen tépték... Ill hallottam postakürt csigàról is hogy az is jó... Nem ertem csigàt próbàlni nehogy a növényeket egyék... Sajnos a pogot szeretik a sziàmik is dec nàlam békén hagyjàk! Nagyon bízom benne hogy végre jó irànyba fordul az aki... Amugy nagyon szép! Ha beindul sztem egy faxa gyep megoldaná az aljzat algásodàsàt is...

2016. április 27., szerda 17:19

CarlosKoczkas írta:
Sajnos sokan szenvednek ezzel Nagy Viktor csinalt egy szuper videót erről belinkelem remélem nem gond! ... https://youtu.be/mhK1d9hQaCo

KÖSZI! Nagyon jó, a B Joci sorozatot ismerem, ez valahogy kimaradt, de ez úgy gondolom alap lett volna. Azt érzem, hogy összehoztátok a megoldást, Köszönöm. Folyamatosan tolom majd az infót, de ahogy Gábor is mondaná csak türelmesen. Most pedig az kell, azaz néhány hét ismét, hogy változás legyen. Apropó, a tüneti kezelést is meg kell kezdeni algaevőkkel, nem de?

2016. április 27., szerda 17:14

Sajnos sokan szenvednek ezzel Nagy Viktor csinalt egy szuper videót erről belinkelem remélem nem gond! ... https://youtu.be/mhK1d9hQaCo az hogy érted hogy a csapvíz többi értéke? A két legfontosabb értéke a gh kh az pont nem jó...alkalmatlan sztem akvarizàlásra de mivel van ozmod ez nem nagy gond egyszerű visszasózással megoldod annyi hogy a teljes cserevíz ozmo lesz...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára CarlosKoczkas 2016. április 27., szerda 17:14-kor.

2016. április 27., szerda 17:01

CarlosKoczkas írta:
Szikes a vized ez tény! Az nagyon nem jó hiàba az ozmo ha csapvízzel töltöd vissza! Csak arànyaiban kesz jobb de attól még szikes... A növények e miatt szenvednek szerintem... Es ez az algàd oka... Lehet a fény is...de ha ezt megoldod akkor rendben lesz...ha nem akkor màr csak a fény marad... Megoldàs vissza sózàs! Vannak erre gyàri sók.. Biztis vagyok benne Papó tud nejed valamit erre pàr vízcsere és rendbe jön a vized.. Lehet az első próbàlkozás us emiatt fulladt kudarcba!

Erre a szikes témára nem gondoltam, nem tudtam, hogy ez ilyen kényes téma lehet. A csapvíz többi értéke ettől függetlenül nagyon rendben lenne szerintem. Várom Gábor tippjét. Köszi neked.

2016. április 27., szerda 16:53

Szikes a vized ez tény! Az nagyon nem jó hiàba az ozmo ha csapvízzel töltöd vissza! Csak arànyaiban kesz jobb de attól még szikes... A növények e miatt szenvednek szerintem... Es ez az algàd oka... Lehet a fény is...de ha ezt megoldod akkor rendben lesz...ha nem akkor màr csak a fény marad... Megoldàs vissza sózàs! Vannak erre gyàri sók.. Biztis vagyok benne Papó tud nejed valamit erre pàr vízcsere és rendbe jön a vized.. Lehet az első próbàlkozás us emiatt fulladt kudarcba!

2016. április 27., szerda 16:42
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 116 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Következő