Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Annyira jól működik a kis tengeri , hogy muszáj volt lőni róla egy képet .
2014. március 7., péntek 20:49 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
|
tommyv írta: Ozmózisvíz van bekeverve tengeri sóval, megfelelő arányban (Szerintem ) de amúgy a 'tengervíz' eléréséhez mást is kell adagolni, úgy tudom hogy több gyártó is készít ehhez cuccokat, a serának talán 5 adaléka van, de van gyártó, ami csak 3-al rendelkezik. Én nem tiszta ozmó vizet használok... 3/4 ozmó és 1/4 csapvíz keveréket oltok be Sera Prémium sóval... Valóban adagolni kell... Ebbe az aksiba a Sera nyomelemeit használom....
_________________Üdv. Bevi
|
2014. március 3., hétfő 15:11 |
|
|
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Gegob írta: Ez brutal szep. Általam ez a terulet meg annyira sem ismert mint az edesvizi, tehat csak tatott szajjal bámulok es csak gratulalni tudok! Egy amatör kerdes, olvastam hogy tenger vizet hasznalsz, honann lehet beszerezni? (Lehet ferrertem es az edesvizet sózod:)) Tapatalk-kal küldve az én GT-N8000-el Ozmózisvíz van bekeverve tengeri sóval, megfelelő arányban (Szerintem ) de amúgy a 'tengervíz' eléréséhez mást is kell adagolni, úgy tudom hogy több gyártó is készít ehhez cuccokat, a serának talán 5 adaléka van, de van gyártó, ami csak 3-al rendelkezik.
2014. március 2., vasárnap 0:52 |
|
|
Gegob
|
Ez brutal szep. Általam ez a terulet meg annyira sem ismert mint az edesvizi, tehat csak tatott szajjal bámulok es csak gratulalni tudok! Egy amatör kerdes, olvastam hogy tenger vizet hasznalsz, honann lehet beszerezni? (Lehet ferrertem es az edesvizet sózod:)) Tapatalk-kal küldve az én GT-N8000-el
|
2014. március 1., szombat 23:18 |
|
|
Grt
|
Tényleg nagyon gyönyörűek a képek!
|
2014. február 28., péntek 18:31 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
|
lakly írta: Ez nagyon szuper. Örülnék, ha egy kis leírást is tenné hozzá (gyorstalpaló), mi micsoda, mi mért kell (lehabzó). Mivel üzemelhet, mi nélkül nem? A lágy korallokat mivel hogyan kell-, lehet etetni? Tehát minden. Köszi... Huhh... Hol is kezdjem... A lehabzó a fehérje megkötésére /kihabzására/ szolgál... Ezáltal a bomlástermékeket már az elején sikerrel el lehet távolítani... Szerintem a fehérjehabzó alap. Úgy, mint az áramoltatás és szűrés is... Sokféle technikai berendezéssel fel lehet ruházni egy tengeri aksit, de itt kivételesen egy "full minimál" hátterű akváriumot szerettem volna. Pontosan a költségek optimalizálása céljából... Ebben a korallokat nem fogjuk táppal ellátni. Nyomelemeket adagolunk a Sera termékeiből... Megfelelő minőségű fényt viszont biztosítani kell... Itt ez még hangsúlyosabb, mint az édesvízi akváriumnál... 2 hetente frissítek kb 30%-nyi tengervizet, amit Prémium minőségű sóval keverek be... Nagyjából ennyi!!! Ha valamit kihagytam volna, akkor bocsi... Ha van kérdés csak szólj... tommyv írta: Anyira szép ez az akvárium élőben, na meg így képen is ... egyszer tuti belevágok egy tengeribe Köszi, köszi... Nyugodtan belevághatsz... Amilyen alapossággal fogsz az aksi építéshez, úgy simán sikerrel raknál össze egy kis tengerit... Ja!!! Olyan méretben is helytálló a tengeri, mint a Te nano-d...
|
2014. február 28., péntek 16:01 |
|
|
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Anyira szép ez az akvárium élőben, na meg így képen is ... egyszer tuti belevágok egy tengeribe
2014. február 28., péntek 15:21 |
|
|
lakly
Csatlakozott: 2013. április 6., szombat 17:58 Hozzászólások: 165 Tartózkodási hely: Szekszárd
|
Ez nagyon szuper. Örülnék, ha egy kis leírást is tenné hozzá (gyorstalpaló), mi micsoda, mi mért kell (lehabzó). Mivel üzemelhet, mi nélkül nem? A lágy korallokat mivel hogyan kell-, lehet etetni? Tehát minden.
|
2014. február 28., péntek 13:58 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
|
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bevi 2015. április 21., kedd 13:22-kor.
|
2014. február 28., péntek 9:36 |
|
|