Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 9:29

Hozzászólás a témához  [ 19 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
 80 literes tengeri... 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Annyira jól működik a kis tengeri , hogy muszáj volt lőni róla egy képet .

Kép

Kép

2014. március 7., péntek 20:49
Adminisztrátor

tommyv írta:

Ozmózisvíz van bekeverve tengeri sóval, megfelelő arányban :) (Szerintem :D ) de amúgy a 'tengervíz' eléréséhez mást is kell adagolni, úgy tudom hogy több gyártó is készít ehhez cuccokat, a serának talán 5 adaléka van, de van gyártó, ami csak 3-al rendelkezik.

Én nem tiszta ozmó vizet használok... 3/4 ozmó és 1/4 csapvíz keveréket oltok be Sera Prémium sóval... :D
Valóban adagolni kell... Ebbe az aksiba a Sera nyomelemeit használom....

2014. március 3., hétfő 15:11

Gegob írta:
Ez brutal szep. Általam ez a terulet meg annyira sem ismert mint az edesvizi, tehat csak tatott szajjal bámulok es csak gratulalni tudok! :) Egy amatör kerdes, olvastam hogy tenger vizet hasznalsz, honann lehet beszerezni? (Lehet ferrertem es az edesvizet sózod:))

Tapatalk-kal küldve az én GT-N8000-el

Ozmózisvíz van bekeverve tengeri sóval, megfelelő arányban :) (Szerintem :D ) de amúgy a 'tengervíz' eléréséhez mást is kell adagolni, úgy tudom hogy több gyártó is készít ehhez cuccokat, a serának talán 5 adaléka van, de van gyártó, ami csak 3-al rendelkezik.

2014. március 2., vasárnap 0:52
Profil Honlap

Ez brutal szep. Általam ez a terulet meg annyira sem ismert mint az edesvizi, tehat csak tatott szajjal bámulok es csak gratulalni tudok! :) Egy amatör kerdes, olvastam hogy tenger vizet hasznalsz, honann lehet beszerezni? (Lehet ferrertem es az edesvizet sózod:))

Tapatalk-kal küldve az én GT-N8000-el

2014. március 1., szombat 23:18

Tényleg nagyon gyönyörűek a képek! :D

2014. február 28., péntek 18:31
Adminisztrátor

lakly írta:
Ez nagyon szuper.
Örülnék, ha egy kis leírást is tenné hozzá (gyorstalpaló), mi micsoda, mi mért kell (lehabzó).
Mivel üzemelhet, mi nélkül nem?
A lágy korallokat mivel hogyan kell-, lehet etetni?
Tehát minden. :D

Köszi... :D
Huhh... Hol is kezdjem... :hogyis?:
A lehabzó a fehérje megkötésére /kihabzására/ szolgál... Ezáltal a bomlástermékeket már az elején sikerrel el lehet távolítani... :D
Szerintem a fehérjehabzó alap. Úgy, mint az áramoltatás és szűrés is... Sokféle technikai berendezéssel fel lehet ruházni egy tengeri aksit, de itt kivételesen egy "full minimál" hátterű akváriumot szerettem volna. Pontosan a költségek optimalizálása céljából... :mrgreen:
Ebben a korallokat nem fogjuk táppal ellátni. Nyomelemeket adagolunk a Sera termékeiből... Megfelelő minőségű fényt viszont biztosítani kell... Itt ez még hangsúlyosabb, mint az édesvízi akváriumnál...
2 hetente frissítek kb 30%-nyi tengervizet, amit Prémium minőségű sóval keverek be...

:ugeek: :ugeek:
Nagyjából ennyi!!! Ha valamit kihagytam volna, akkor bocsi... Ha van kérdés csak szólj... :roll: :roll:

tommyv írta:
Anyira szép ez az akvárium élőben, na meg így képen is :D ... egyszer tuti belevágok egy tengeribe :)

Köszi, köszi... :D
Nyugodtan belevághatsz... Amilyen alapossággal fogsz az aksi építéshez, úgy simán sikerrel raknál össze egy kis tengerit... :D :D
Ja!!! Olyan méretben is helytálló a tengeri, mint a Te nano-d... :D :D

2014. február 28., péntek 16:01

Anyira szép ez az akvárium élőben, na meg így képen is :D ... egyszer tuti belevágok egy tengeribe :)

2014. február 28., péntek 15:21
Profil Honlap

Ez nagyon szuper.
Örülnék, ha egy kis leírást is tenné hozzá (gyorstalpaló), mi micsoda, mi mért kell (lehabzó).
Mivel üzemelhet, mi nélkül nem?
A lágy korallokat mivel hogyan kell-, lehet etetni?
Tehát minden. :D

2014. február 28., péntek 13:58
Adminisztrátor

Remélem nem tartjátok szentségtörésnek, hogy egy kis tengerit bedobok a növények közé... :D :D :D
Mindig is sarkalatos téma a tengerivel kapcsolatban az ár!!! Próbáltam egy kis költségvetésű projektet...
Az aksi bútorral egy már meglévő volt... A világítás 3db Odessya és Sylvania fénycső keveréke egy alumínium testbe...
Fehérjehabzónak egy egyszerű faporlasztós Aqua Medic habzót használtam... Egy hagyományos belsőszűrőt szerettem volna felszín tisztító funkcióval...
A só természetesen a régen bevált Sera Prémiumot használtam...
Nagyjából ennyi és lássuk a képeket...

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bevi 2015. április 21., kedd 13:22-kor.

2014. február 28., péntek 9:36
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 19 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2