Szerző |
Üzenet |
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
Melyik napszakban készült az első kép? Mennyit világítasz most jelenleg?
Tápozz erősen,nyomd a co2-őt,szűrj rendesen,cserélj az elején sűrűn vizet,nem lesz szükséged csodaszerre.
2013. november 8., péntek 17:44 |
|
|
atis70
Csatlakozott: 2011. december 27., kedd 14:29 Hozzászólások: 248 Tartózkodási hely: Berettyóujfalu
|
asera írta: Ez semmi! Tudom ,hogy semmi de nekem csak erre telik alga,alga ammonia, alga és már az ecsetet is észrevettem és szépen zöldellik fonalalgám is
_________________ Nincsenek csodák, csak emberek.
Üdv: F.Atis
|
2013. november 8., péntek 17:38 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ez semmi!
|
2013. november 8., péntek 16:15 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
|
A képeket nézve elég rendesen ellepet az alga... Jó hallani, hogy jó irányban halad az aksid... A kis nanom-ban is elkezdődött, de próbáltam csirájában elfojtani a folyamatot...
_________________Üdv. Bevi
|
2013. november 8., péntek 9:28 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nem is annyira vészes Innen már csak felfelé visz az út Atti
2013. november 7., csütörtök 20:06 |
|
|
atis70
Csatlakozott: 2011. december 27., kedd 14:29 Hozzászólások: 248 Tartózkodási hely: Berettyóujfalu
|
Nos, rég nem jelentettem 2 hetes és három napos az aksi nem dicsekvésképpen hanem elrettentő példa ként teszek fel néhány képet.Engem sem került el az alga és az ammonia. Amit láttok az már a javulás ettől sokkal rosszabb volt. Hétfőn kaptam Papótól egy kis tejeskávét azt mondta ebből tegyek naponta az akiba. Hát én megfogadtam a tanácsát, mint mindig és már másnap észrevettem a változást és ez jó irányba haladt a csodaszer hatott nemtudom mi van benne de nem is érdekel, nagyon szuper ezuton is köszönöm mégegyszer Papó remek a cucc nemgyőzöm dicsérni : . De jöjjenek a képek.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2013. november 7., csütörtök 19:52 |
|
|
atis70
|
vaszabi írta: Szia! Én nem így kezdtem volna neki egy ilyen aksinak(mert nekem is van egy hasonló), kezdés képpen víz nélkül csináltam volna meg, a cuba és a mohák szeretnek így is nőni sőt a moha sokkal szebben ránő az ilyen kis ágakra emers módon, aztán csak formára kell nyírni. Ha készen vannak a fák és az aljnövényzet két-három hét és jöhet a víz és a többi növény is arról nem is beszélve hogy ilyen módon nincs fonál alga és baráti köre sem . 3 Héten keresztül áztattam a fákat 2-3 naponta vizcserével. Lehet ,hogy még kevés volt neki ez az idő mégtovább kelett volna áztatni. Az ammóniát sokminden kiválthatja és a fák ontják magukból. Olvastam ,hogy az uj substrat is okozhat algásodást és ammóniát. De ami lényeg nagyon kezdő vagyok még e téren olvasom a hozzászólásokat és szívom magamba a tudományt majdcsak megbirkózom vele. Papó azt mondta " türelem!". Vízcserével orvoslom eggyenlőre a dolgot és Nitrivecel.
|
2013. november 3., vasárnap 15:40 |
|
|
vaszabi
Csatlakozott: 2012. június 17., vasárnap 10:40 Hozzászólások: 200 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
|
Szia! Én nem így kezdtem volna neki egy ilyen aksinak(mert nekem is van egy hasonló), kezdés képpen víz nélkül csináltam volna meg, a cuba és a mohák szeretnek így is nőni sőt a moha sokkal szebben ránő az ilyen kis ágakra emers módon, aztán csak formára kell nyírni. Ha készen vannak a fák és az aljnövényzet két-három hét és jöhet a víz és a többi növény is arról nem is beszélve hogy ilyen módon nincs fonál alga és baráti köre sem .
|
2013. november 3., vasárnap 13:20 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Nagyon izgalmas layout!
|
2013. november 3., vasárnap 12:37 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
atis70 írta: :bogsz: Jelentem keményen küzdők a fonalalgákkal és az ammoniával!!! A fák ki egy másik akváriumba ahol ancik , vagy mollik vagy rókák vannak. Aljnövényzetet növeszteni és a fák vissza . Ez a munkamenet
2013. november 3., vasárnap 10:39 |
|
|