|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:52
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Kerry írta: papó írta: Hiába a fórum -fórumok -, ha az ottani viszonyok nagyon eltérőek az általánostól. Már pedig a katasztrófára ez a magyarázat. Hja, nem a fórumot akartam ezzel véleményezni, hanem csak azt akartam mondani, hogy van akinek ez zsigerből jön... Nem is gondoltam , hogy a fórumra érted .. érted ? Jön az majd Neked is zsigerből. Tuti meg fogjuk találni a probléma okozóját.
2012. szeptember 21., péntek 21:06 |
|
|
Kerry
Csatlakozott: 2012. március 16., péntek 13:01 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Dánia - Skælskør
|
papó írta: Hiába a fórum -fórumok -, ha az ottani viszonyok nagyon eltérőek az általánostól. Már pedig a katasztrófára ez a magyarázat. Hja, nem a fórumot akartam ezzel véleményezni, hanem csak azt akartam mondani, hogy van akinek ez zsigerből jön...
|
2012. szeptember 21., péntek 20:50 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Hiába a fórum -fórumok -, ha az ottani viszonyok nagyon eltérőek az általánostól. Már pedig a katasztrófára ez a magyarázat.
2012. szeptember 21., péntek 19:53 |
|
|
Kerry
Csatlakozott: 2012. március 16., péntek 13:01 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Dánia - Skælskør
|
Az bosszant nagyon, hogy itthon gyakorlatilag egy kis laboratóriumom van a megvásárolt tesztek és kütyükből, ezen kívül megvettem szinte minden dolgot ami a növényezéshez kell, rengeteg időt töltöttem azzal, hogy szinte végig olvassam a fórumot, böngésztem az internetet folyamatosan, szívtam magamba az információt, igyekeztem tartani magamat a szabályokhoz, és ehhez képest katasztrófa súlytotta területté kellett nyilvánítanom mind a két akváriumomat addig. Van aki le se szarja ezeket a dolgokat és olyan akváriuma van, hogy hét nyelven beszél...
|
2012. szeptember 21., péntek 19:34 |
|
|
Kerry
|
papó írta: Azért ha lesz egy kis időd egy gumicsővel legalább az algát szívd ki . Vedd vissza a tápozást egy picit. A TPN maradhat Mi mást tehetnék ilyen távolból .... drukkolok. Természetesen mindig a rendelkezésedre állok .. ha tudok segíteni . Persze, tudom, hogy ilyen messziről nem könnyű bármit is segíteni (bár otthon sem lenne ez másképp, mert nem Debrecenben lakom), de azért köszönöm mindenkinek aki próbál. A vízcserénél már szívtam ki algát, ez már az az utáni állapot, de nagyon kapaszkodik. Majd ha lesz egy kis idő, akkor csipesszel nekilátok...
|
2012. szeptember 21., péntek 19:15 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Azért ha lesz egy kis időd egy gumicsővel legalább az algát szívd ki . Vedd vissza a tápozást egy picit. A TPN maradhat Mi mást tehetnék ilyen távolból .... drukkolok. Természetesen mindig a rendelkezésedre állok .. ha tudok segíteni .
2012. szeptember 21., péntek 18:56 |
|
|
Kerry
|
papó írta: Kerry írta: deck írta: Ha rám hallgatsz... szétkapod az egészet és újraülteted. Mit adagolsz, mennyit, hányszor? zárójelben, kíváncsiságból... Makró (Papó keverék) 1ml/nap Mikró (TPN) 5ml/hét Ment néha LC, de egy ideje elhagyom, mert nem láttam nagyon a különbséget, és pocsékolni meg nem akarom és feleslegesen adagolni sem. Ez elég ronda A táp adagolása nem lehet az okozója hiszen az 1 ml / 50 liter 20mg/liter nitrátotés 2 mg / liter foszfátot eredményez. Vissza lehet venni 1ml / 100 literre . a TPN az maradhat. Akkor láttam utoljára hasonlót , mikor az egyik akvaristánál a víz tele volt szilikátokkal. Az akváriumból ki kellene szedni mindent . Ha az alga a HC közül eltávolítható akkor az maradhatna és miután mindent lemostál vissza lehet pakolni a többi dekort. Ha nem lehet kiszedni az algát a HC közül , akkor ugyan ez a növény visszatelepíthető lemosás után. Abban változtass , hogy szinte csak ozmózis vízzel töltsd meg az akváriumot. Rendben, majd így teszek, de most még pár hétig szerintem nem fogok tudni vele komolyabban foglalkozni (bár szeretnék), mert még sok a dolog a lakással, de gondoltam, hogy nem lesz más megoldás. Az a baj, hogy van egy olyan érzésem, hogy ugyanez fog történni ha újra megcsinálom az egészet. Viszont az tuti, hogy nem fogom a parvulát is kiszemezgetni az algából, mert már így is elég sok bosszúságott okozott eddig is, és nem vagyok hajlandó szöszmötölni vele már. Ha láttátok volna, hogy mekkora mennyiségű algát szedtünk ki naponta a párommal még a költözés előtt... Viszont szerintem én nem csinálok jól valamit, mert a nagy akvárium sem volt jó sosem és ez sem. Még egyikben sem tudtam gyönyörködni igazán.
|
2012. szeptember 21., péntek 18:49 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Kerry írta: deck írta: Ha rám hallgatsz... szétkapod az egészet és újraülteted. Mit adagolsz, mennyit, hányszor? zárójelben, kíváncsiságból... Makró (Papó keverék) 1ml/nap Mikró (TPN) 5ml/hét Ment néha LC, de egy ideje elhagyom, mert nem láttam nagyon a különbséget, és pocsékolni meg nem akarom és feleslegesen adagolni sem. Ez elég ronda A táp adagolása nem lehet az okozója hiszen az 1 ml / 50 liter 20mg/liter nitrátotés 2 mg / liter foszfátot eredményez. Vissza lehet venni 1ml / 100 literre . a TPN az maradhat. Akkor láttam utoljára hasonlót , mikor az egyik akvaristánál a víz tele volt szilikátokkal. Az akváriumból ki kellene szedni mindent . Ha az alga a HC közül eltávolítható akkor az maradhatna és miután mindent lemostál vissza lehet pakolni a többi dekort. Ha nem lehet kiszedni az algát a HC közül , akkor ugyan ez a növény visszatelepíthető lemosás után. Abban változtass , hogy szinte csak ozmózis vízzel töltsd meg az akváriumot.
2012. szeptember 21., péntek 18:36 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Szerintem viszont ez a gond... Én is majdnem Így jártam, mikor kipróbáltam az 1ml-es adagolást.
|
2012. szeptember 21., péntek 18:00 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
AQViktor írta: A makroból bőven elég a 0,5ml.... Semmi baj az 1ml-el.Én 200 literre adok 5 ml-t és éppen elég,talán kevés egy hajszálnyit.
|
2012. szeptember 21., péntek 17:41 |
|
|