|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:34
|
Szerző |
Üzenet |
Kerry
Csatlakozott: 2012. március 16., péntek 13:01 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Dánia - Skælskør
|
papó írta: Kerry írta: papó írta: Nos igen.. a legjobb az lenne ha amennyire szétszednéd -HC marad - , lemosni mindent és bacival indítani. A köveket mossam le, vagy a növényekre gondolsz? Ha a növényekre, akkor azokat mivel lehet? Bocsi a hülye kérdésért, de... Sima csapvízzel öblögesd le , mert ennek a fajta algának le kellene jönnie . Baci az Sera nitrivec rázva és nem keverve Erre kíváncsi leszek, mert a kövekről meg a fáról is alig tudtam levakarni...
|
2012. szeptember 25., kedd 11:44 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Kerry írta: papó írta: Nos igen.. a legjobb az lenne ha amennyire szétszednéd -HC marad - , lemosni mindent és bacival indítani. A köveket mossam le, vagy a növényekre gondolsz? Ha a növényekre, akkor azokat mivel lehet? Bocsi a hülye kérdésért, de... Sima csapvízzel öblögesd le , mert ennek a fajta algának le kellene jönnie . Baci az Sera nitrivec rázva és nem keverve
2012. szeptember 25., kedd 11:41 |
|
|
Kerry
Csatlakozott: 2012. március 16., péntek 13:01 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Dánia - Skælskør
|
papó írta: Nos igen.. a legjobb az lenne ha amennyire szétszednéd -HC marad - , lemosni mindent és bacival indítani. A köveket mossam le, vagy a növényekre gondolsz? Ha a növényekre, akkor azokat mivel lehet? Bocsi a hülye kérdésért, de...
|
2012. szeptember 25., kedd 8:48 |
|
|
Kerry
|
novenyesakvariumok írta: Bocsánat, hogy belepofátlankodok, de a helyzet szerintem itt sokkal bonyolultabb, mint hogy egy valamire lehessen fogni. Szerény véleményem szerint az első probléma az volt, amikor visszavetted a Co2-t. N-dee nek igaza volt abban, hogy nem veszi fel senki sem a Co2-t, viszont nem azt a tanulságot kellett volna levonni belőle, hogy visszaveszem, mivel 8as KH-n ha 7,2ig visszaveszed a PH-t akkor az csak 17mg/l liter körüli Co2. Ez ahhoz is elég, hogy méginkább meglóduljon. A második hiba nézeteim szerint a durva peroxid kúra volt. Ilyen mennyiségben elég komoly mennyiség kezdett elhalni az algákból. Ez ha ki tudtad mérni ha nem sok ammóniát szabadított fel. Ez a sok ammónia látszik is a növényeiden. Nekik jól jött. (szép kerek HCC levelek, a hínár meg kicsit sárgás, de az új hajtások zöldesek középen-hínár nem szereti az ammóniát, a hínár igazából semmit sem szeret ) Így annak ellenére, hogy mind a két lépés talán jó is lehetett volna, csak az algákat etetted. Először is amit a Papó írt, fogj egy ollót, és nyírd meg az algameződet. Szedjél ki amennyit csak bírsz belőle. Állítsd vissza a Co2-t az eredeti szintre, vagy még magasabbra. Aztán jöhet a hidrogénperoxid, bár amit írtak itt a srácok, szerintem inkább homeopatikus mennyiség, minthogy hasznos lenne, ezen emelnék, főleg hogy nincsenek benne drága halak, majd 4 nap múlva abbahagynám a peroxidot, vízcsere, és elkezdeném tolni bele a bacikultúrát. hogy nehogy belefuss megint egy ammónia csúcsba. 1 hétig bacikultúra, aztán meglátjuk mi lesz belőle. A csapvízzel szerintem semmi baj nincs. Bár ha tudsz mérjél egy szilikát szintet, egész Németországra jellemző a 2-3 mg/l szilikát szint, lehet hogy Dániában is igaz. Ez is kedvez ezeknek a mocskoknak. Többiek? Vélemény? Hibás a gondolatmenetem? Nem pofátlankodsz, sőt... érdekel mindenki véleménye, nálam csak okosabbak lehettek, mert én amatőr vagyok nagyon... Sajnos szilikátot nincs lehetőségem mérni most, mert nincs tesztem hozzá. Egy ideje nem megy a CO2 az akváriumba (költözéskor eltört), de az az érdekes, hogy nem látok semmi változást ahhoz képest amikor több ment, vagy kevesebb vagy egyáltalán... Persze ez lehet az is, hogy egyszerűen nem vagyok képes látni a különbséget. Majd ha veszek új diffúzort, akkor újra elindítom. Egyelőre megnyírok minden, vizet cserélek (a hétvégén majd), nyomom bele a hidrogén peroxidot, meg a bacikultúrát. A bacikultúra milyen legyen és mennyi ? Naponta, hetente? Nitrivec előírás szerint? Köszi a segítséget Neked is...
|
2012. szeptember 25., kedd 8:46 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Nos igen.. a legjobb az lenne ha amennyire szétszednéd -HC marad - , lemosni mindent és bacival indítani.
2012. szeptember 22., szombat 19:41 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
Bocsánat, hogy belepofátlankodok, de a helyzet szerintem itt sokkal bonyolultabb, mint hogy egy valamire lehessen fogni. Szerény véleményem szerint az első probléma az volt, amikor visszavetted a Co2-t. N-dee nek igaza volt abban, hogy nem veszi fel senki sem a Co2-t, viszont nem azt a tanulságot kellett volna levonni belőle, hogy visszaveszem, mivel 8as KH-n ha 7,2ig visszaveszed a PH-t akkor az csak 17mg/l liter körüli Co2. Ez ahhoz is elég, hogy méginkább meglóduljon. A második hiba nézeteim szerint a durva peroxid kúra volt. Ilyen mennyiségben elég komoly mennyiség kezdett elhalni az algákból. Ez ha ki tudtad mérni ha nem sok ammóniát szabadított fel. Ez a sok ammónia látszik is a növényeiden. Nekik jól jött. (szép kerek HCC levelek, a hínár meg kicsit sárgás, de az új hajtások zöldesek középen-hínár nem szereti az ammóniát, a hínár igazából semmit sem szeret ) Így annak ellenére, hogy mind a két lépés talán jó is lehetett volna, csak az algákat etetted. Először is amit a Papó írt, fogj egy ollót, és nyírd meg az algameződet. Szedjél ki amennyit csak bírsz belőle. Állítsd vissza a Co2-t az eredeti szintre, vagy még magasabbra. Aztán jöhet a hidrogénperoxid, bár amit írtak itt a srácok, szerintem inkább homeopatikus mennyiség, minthogy hasznos lenne, ezen emelnék, főleg hogy nincsenek benne drága halak, majd 4 nap múlva abbahagynám a peroxidot, vízcsere, és elkezdeném tolni bele a bacikultúrát. hogy nehogy belefuss megint egy ammónia csúcsba. 1 hétig bacikultúra, aztán meglátjuk mi lesz belőle. A csapvízzel szerintem semmi baj nincs. Bár ha tudsz mérjél egy szilikát szintet, egész Németországra jellemző a 2-3 mg/l szilikát szint, lehet hogy Dániában is igaz. Ez is kedvez ezeknek a mocskoknak. Többiek? Vélemény? Hibás a gondolatmenetem?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára novenyesakvariumok 2012. szeptember 22., szombat 19:43-kor.
|
2012. szeptember 22., szombat 19:33 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Meglássátok,a csapvízzel lesz ottan a bajság! De majd Papó megmondja a tutit:P
|
2012. szeptember 22., szombat 15:16 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Nem gondoltam , hogy ilyen hamar sikerül Na ugye
2012. szeptember 21., péntek 21:28 |
|
|
Kerry
|
papó írta: Kerry írta: papó írta: Hiába a fórum -fórumok -, ha az ottani viszonyok nagyon eltérőek az általánostól. Már pedig a katasztrófára ez a magyarázat. Hja, nem a fórumot akartam ezzel véleményezni, hanem csak azt akartam mondani, hogy van akinek ez zsigerből jön... Nem is gondoltam , hogy a fórumra érted .. érted ? Jön az majd Neked is zsigerből. Tuti meg fogjuk találni a probléma okozóját. Az én magam vagyok!!!!
|
2012. szeptember 21., péntek 21:27 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Kerry írta: Az bosszant nagyon, hogy itthon gyakorlatilag egy kis laboratóriumom van a megvásárolt tesztek és kütyükből, ezen kívül megvettem szinte minden dolgot ami a növényezéshez kell, rengeteg időt töltöttem azzal, hogy szinte végig olvassam a fórumot, böngésztem az internetet folyamatosan, szívtam magamba az információt, igyekeztem tartani magamat a szabályokhoz, és ehhez képest katasztrófa súlytotta területté kellett nyilvánítanom mind a két akváriumomat addig. Van aki le se szarja ezeket a dolgokat és olyan akváriuma van, hogy hét nyelven beszél... A naggyal mi a baj? A kis akváriumoknak csak több figyelmet kell szentelni, mivel ha baj van gyorsan kell cselekedni nem úgy mint egy nagyban ahol azért több időd van.
_________________ K.Tamás
|
2012. szeptember 21., péntek 21:19 |
|
|