|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:53
|
Szerző |
Üzenet |
Kerry
Csatlakozott: 2012. március 16., péntek 13:01 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Dánia - Skælskør
|
|
2012. december 7., péntek 18:58 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Szerintem olyan sokkon vannak túl , hogy örüljünk az életben maradásuknak.
2012. október 14., vasárnap 19:15 |
|
|
Kerry
Csatlakozott: 2012. március 16., péntek 13:01 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Dánia - Skælskør
|
Már csak azt nem tudom miért nem fejlődnek a növények. papó írta: Nos , ez nagyon szépen rendbe jött. Most mondd meg .. mit írjak arra ami történt az akváriumoddal? Nincs benne semmi logika
|
2012. október 14., vasárnap 16:43 |
|
|
Kerry
|
Csak pár hete van az ablak előtt, és eddig mindig le volt húzva a roló. Mostanában kezdtem el felhúzni amikor amúgy is felkapcsol a világítás, viszont itt már nem nagyon süt a nap, inkább szürkület van. asera írta: Most látom,hogy az ablak előtt van az akvárium,nem süt rá nagyon a napfény? Egyébként szépen rendbe jött!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kerry 2012. október 14., vasárnap 16:44-kor.
|
2012. október 14., vasárnap 16:40 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Nos , ez nagyon szépen rendbe jött. Most mondd meg .. mit írjak arra ami történt az akváriumoddal? Nincs benne semmi logika
2012. október 14., vasárnap 16:23 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Most látom,hogy az ablak előtt van az akvárium,nem süt rá nagyon a napfény? Egyébként szépen rendbe jött!
|
2012. október 14., vasárnap 16:20 |
|
|
Kerry
|
Egy kis helyzetjelentés.
Valami csoda folytán úgy tűnik, hogy megállt az algásodás, igaz nem változtattam semmit a dolgokon. Annyi történt, hogy a költözéskor eltörtem a diffúzort, ezért nem ment CO2 az akváriumba hetekig. Ezek kívül kiszedegettem egy nagyon nagy mennyiségű algát, megnyírtam a parvulát és a HC-t, illetve csináltam egy kb. 80%-os vízcserét, és megemeltem a tápadagokat a duplájára. Viszont amióta nincs algásodás, nem látok változást a növényeken sem, mintha nem nőnének, csak stagnálnának. Már lassan egy hete újra megy a CO2 is.
Itt van pár kép a jelenlegi állapotról.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2012. október 14., vasárnap 16:11 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Kerry írta: Mexx2 írta: Kerry írta: Az bosszant nagyon, hogy itthon gyakorlatilag egy kis laboratóriumom van a megvásárolt tesztek és kütyükből, ezen kívül megvettem szinte minden dolgot ami a növényezéshez kell, rengeteg időt töltöttem azzal, hogy szinte végig olvassam a fórumot, böngésztem az internetet folyamatosan, szívtam magamba az információt, igyekeztem tartani magamat a szabályokhoz, és ehhez képest katasztrófa súlytotta területté kellett nyilvánítanom mind a két akváriumomat addig. Van aki le se szarja ezeket a dolgokat és olyan akváriuma van, hogy hét nyelven beszél... A naggyal mi a baj? A kis akváriumoknak csak több figyelmet kell szentelni, mivel ha baj van gyorsan kell cselekedni nem úgy mint egy nagyban ahol azért több időd van. Bocs Mexx2, nem láttam ezt a kérdésedet. A naggyal is hasonló a helyzet egyébként, az is elalgásodott, és azóta csúnya. A költözködés során újra lett "építve", kïcsit át lett rendezve, de egy hét után már elkezdett algásodni az új red moor is ami bekerült. Szóval ott sem rózsás a helyzet... Írtam a pü t.
2012. szeptember 26., szerda 17:51 |
|
|
Kerry
|
Mexx2 írta: Kerry írta: Az bosszant nagyon, hogy itthon gyakorlatilag egy kis laboratóriumom van a megvásárolt tesztek és kütyükből, ezen kívül megvettem szinte minden dolgot ami a növényezéshez kell, rengeteg időt töltöttem azzal, hogy szinte végig olvassam a fórumot, böngésztem az internetet folyamatosan, szívtam magamba az információt, igyekeztem tartani magamat a szabályokhoz, és ehhez képest katasztrófa súlytotta területté kellett nyilvánítanom mind a két akváriumomat addig. Van aki le se szarja ezeket a dolgokat és olyan akváriuma van, hogy hét nyelven beszél... A naggyal mi a baj? A kis akváriumoknak csak több figyelmet kell szentelni, mivel ha baj van gyorsan kell cselekedni nem úgy mint egy nagyban ahol azért több időd van. Bocs Mexx2, nem láttam ezt a kérdésedet. A naggyal is hasonló a helyzet egyébként, az is elalgásodott, és azóta csúnya. A költözködés során újra lett "építve", kïcsit át lett rendezve, de egy hét után már elkezdett algásodni az új red moor is ami bekerült. Szóval ott sem rózsás a helyzet...
|
2012. szeptember 26., szerda 14:54 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Azokat a növényeket ne tedd vissza ami algás , legfeljebb az alga nélküli hajtásokat.
2012. szeptember 25., kedd 12:26 |
|
|