|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 5:15
|
Szerző |
Üzenet |
Köteles
|
Köteles írta: Nem értettél félre semmit , de én azt vettem észre , hogy egy pici plusz CO2 segít. Legalább is nekem segített . A carbót én sem használom rendszeresen , csak probléma esetén. A plusz CO2 no meg erős fertőtlenítő hatása miatt szoktam adagolni esetenként. A levegőztetés nálam nem segített . No de nincs 2 egyforma akvárium.
|
2012. augusztus 10., péntek 16:46 |
|
|
Köteles
|
Nem értettél félre semmit , de én azt vettem észre , hogy egy pici plusz CO2 segít. Legalább is nekem segített . A carbót én sem használom rendszeresen , csak probléma esetén. A plusz CO2 no meg erős fertőtlenítő hatása miatt szoktam adagolni esetenként.
|
2012. augusztus 10., péntek 16:41 |
|
|
Kerry
Csatlakozott: 2012. március 16., péntek 13:01 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Dánia - Skælskør
|
Köszi a választ. Nem használok carbo-t, csak a TPN-t, és Papó kevert tápját, és CO2-t (1,2-1,5 B/S). A filmrétegről itt a fórumon olvastam, és többen írták, hogy a levegőztetés tudja megszüntetni, mert a baktériumoknak kedvez az oxigén, és a lebontási folyamat felgyorsul egy kicsit. Vagy... Idézet: "A hártya főleg a növények által termelt -"elszökött" lipidekből és részben a lipideket lebontó bacikból áll. Az erősen savas közeg miatt mint a hártya mutatja viszont nem elég a baci ." "Ez tulajdonképpen egyfajta fehérje bomlástermék. Amíg a növények anyagcseréje nem megfelelő a nem tökéletes működés "termékét " látod összegyűlve a víz felszínen. Míg nem fotoszintetizálnak a növényeid tökéletesen egy friss telepítés vagy egy nagyobb vágás után találkozol ezzel a jelenséggel. A növények szénhidrátot is választanak ki és lipideket. Lipidek lásd : http://hu.wikipedia.org/wiki/LipidekMivel ezek az anyagok energiában gazdagon el vannak eresztve ,nagyon hamar egy kis külön élet alakul ki a vízfelszínen a lebontó baktériumoknak a tömegével természetesen. Ha a növények anyagcseréje rendben lesz akkor eltűnik a hártya ." Lehet nem jól értettem valamit? Köteles írta: A filmréteget a levegőztetés nem fogja eltüntetni . A CO2 adagolást egy picit meg kellene emelni , de ha használsz carbót és annak emeled meg az adagolását egy negyed-fél adaggal az is fog segíteni és akkor nem emeled a co2 t. Szerintem
|
2012. augusztus 10., péntek 16:29 |
|
|
Köteles
|
A filmréteget a levegőztetés nem fogja eltüntetni . A CO2 adagolást egy picit meg kellene emelni , de ha használsz carbót és annak emeled meg az adagolását egy negyed-fél adaggal az is fog segíteni és akkor nem emeled a co2 t. Szerintem
|
2012. augusztus 10., péntek 16:08 |
|
|
Kerry
Csatlakozott: 2012. március 16., péntek 13:01 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Dánia - Skælskør
|
Egy kis helyzet jelentés. A víz felszínén megjelent 3 napja a filmréteg. El is kezdtem éjszakánként a levegőztetést, de egyelőre nincs eredménye, a filmréteg marad... Az üveg falán (elöl, hátul, bal oldalon) elkezdett megjelenni az alga (zöld színű, de nem pont, valszeg ecset). Csak azon az oldalon nem látom, ahol a diffúzor van. Máshol, tereptárgyakon, fán, köveken nem látom még. Nem tudom, hogy ezek normális jelek-e?!
|
2012. augusztus 10., péntek 15:54 |
|
|
Kerry
|
Köszi! papó írta: Kerry írta: Ami kicsit komolyabb, az milyen áron van? Nálatok van valami normálisabb? Idézet: Természetesen , csak az elektróda nem tart mondjuk 5 évig , hanem hamarabb tönkre megy. Széjjel nézek holnap.
|
2012. augusztus 7., kedd 19:36 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Kerry írta: Ami kicsit komolyabb, az milyen áron van? Nálatok van valami normálisabb? Idézet: Természetesen , csak az elektróda nem tart mondjuk 5 évig , hanem hamarabb tönkre megy. Széjjel nézek holnap.
2012. augusztus 7., kedd 19:10 |
|
|
Kerry
|
Ami kicsit komolyabb, az milyen áron van? Nálatok van valami normálisabb? Idézet: Természetesen , csak az elektróda nem tart mondjuk 5 évig , hanem hamarabb tönkre megy.
|
2012. augusztus 7., kedd 19:04 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Kerry írta: Az a kategória ami 10E ft körül van, azok megbízhatóak? papó írta: Kerry írta: pH-t mivel mértek? Mi az ami nem arany áron van, de még megbízható értéket mutat? A csepegtetős nem az igazi, mert nem tudom, csak kb., hogy mennyi az annyi. Az igazán pontosak a digitális pH mérők - persze ha jól be vannak kalibrálva Természetesen , csak az elektróda nem tart mondjuk 5 évig , hanem hamarabb tönkre megy.
2012. augusztus 7., kedd 18:39 |
|
|
Kerry
|
Az a kategória ami 10E ft körül van, azok megbízhatóak? papó írta: Kerry írta: pH-t mivel mértek? Mi az ami nem arany áron van, de még megbízható értéket mutat? A csepegtetős nem az igazi, mert nem tudom, csak kb., hogy mennyi az annyi. Az igazán pontosak a digitális pH mérők - persze ha jól be vannak kalibrálva
|
2012. augusztus 7., kedd 18:38 |
|
|