Szerző |
Üzenet |
furuka
Csatlakozott: 2013. december 15., vasárnap 17:11 Hozzászólások: 71
|
Sziasztok a kérdésem az lenne, hogy főként az Anubiasok levelén barnás elszineződés jelent meg. Nem alga mert kézzel sem jön le. Valamilyen tápanyaghiány lenne esetleg? Képek hamarosan érkeznek. Jelenleg naponta megy a liquid carbo illetve hetente az Aqua Garden táp. Eddigi javaslatok alapján ezen még nem módosítottam.
|
2014. január 28., kedd 16:26 |
|
|
furuka
|
papó írta: furuka írta: Sajnos a többi növényen is szinte láthatatlan de igyekszem akkor elbánni velük. Bármi komolyabb van akkor írok majd. Köszönöm a segítséget A napokban a vizsgák után csinálok egy nagyobb vízcserét és előtte megpróbálom óvatosan a kezemmel is leszedni amit tudok, ezeket leszívni, eltávolítani a növényi maradványokat a vízből. A tápozással kapcsolatban, akkor mitévő legyek? Kellene valamilyen plusz táp esetleg? Floreplus vagy florenette A? Illetve a világításnál említett dolog? Egyenlőre várjunk. Csináld a vízfrissítéseket és meglátod mi változik. Rendben köszönöm szépen a segítséget! És mindenki másnak is!
|
2014. január 14., kedd 21:51 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
furuka írta: Sajnos a többi növényen is szinte láthatatlan de igyekszem akkor elbánni velük. Bármi komolyabb van akkor írok majd. Köszönöm a segítséget A napokban a vizsgák után csinálok egy nagyobb vízcserét és előtte megpróbálom óvatosan a kezemmel is leszedni amit tudok, ezeket leszívni, eltávolítani a növényi maradványokat a vízből. A tápozással kapcsolatban, akkor mitévő legyek? Kellene valamilyen plusz táp esetleg? Floreplus vagy florenette A? Illetve a világításnál említett dolog? Egyenlőre várjunk. Csináld a vízfrissítéseket és meglátod mi változik.
2014. január 14., kedd 21:46 |
|
|
furuka
|
Sajnos a többi növényen is szinte láthatatlan de igyekszem akkor elbánni velük. Bármi komolyabb van akkor írok majd. Köszönöm a segítséget A napokban a vizsgák után csinálok egy nagyobb vízcserét és előtte megpróbálom óvatosan a kezemmel is leszedni amit tudok, ezeket leszívni, eltávolítani a növényi maradványokat a vízből. A tápozással kapcsolatban, akkor mitévő legyek? Kellene valamilyen plusz táp esetleg? Floreplus vagy florenette A? Illetve a világításnál említett dolog?
|
2014. január 14., kedd 21:32 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
furuka írta: papó írta: furuka írta: Preventív módon, ma alkalmaztam először. Néhány helyen volt egy kevés ecsetalga, azt láttam és azt kezeltem. Ezeket utána vettem észre. Az alakja hasonlít az ecsetalgára, nem olyan hosszú kiterjedésű fölfele és nem annyira észrevehető, áttetsző szürke színű. Lehet akkor várok egy kicsit hogy mi ez.
Ha ecsetnek láttad akkor jó hogy használod a carbót . Sok növény nem viseli el ha töményen kap belőle erre számítani kell. Az ecset ellen viszont nem sok más jó megoldás létezik , ha csak nem az ollót vesszük megoldásnak Igen amit ecsetnek láttam azt lekezeltem. Ezekkel nem tudom, hogy mit kezdjek Sajnos nem sok minden látszik a fényképen , de óvatosan próbáld a carbóval leszedni.
2014. január 14., kedd 21:26 |
|
|
furuka
|
Rendben köszönöm szépen a tanácsot Akkor következő vízcserénél óvatosan a leszívott vízben megmártogatom és majd felülre rakom be
|
2014. január 14., kedd 21:06 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
furuka írta: Mexx2 írta: furuka írta: Szűrőt nemrég turbóztam meg matrixxal a tartály alsó részében. A matrixot inkább felülre kéne tenni, nehogy elkoszolódjon. Úgy nincs sok értelme. De attól függ milyen szűrőd van. Egy ELITE Jet Flo belső szűrőm van. Akkor pénteken vízcserénél felülre teszem ha kell Ja, hogy neked belső van. Én azt hittem, hogy külső. A lényeg, hogy a biológiai szűrőanyag védve legyen mindenféle kosztol, arra ott a szivacs.
_________________ K.Tamás
|
2014. január 14., kedd 21:02 |
|
|
furuka
|
Mexx2 írta: furuka írta: Szűrőt nemrég turbóztam meg matrixxal a tartály alsó részében. A matrixot inkább felülre kéne tenni, nehogy elkoszolódjon. Úgy nincs sok értelme. De attól függ milyen szűrőd van. Egy ELITE Jet Flo belső szűrőm van. Akkor pénteken vízcserénél felülre teszem ha kell
|
2014. január 14., kedd 20:59 |
|
|
furuka
|
papó írta: furuka írta: Molnár Béla írta: Ha nem tudod hogy biztosan alga e akkor minek a carbo Preventív módon, ma alkalmaztam először. Néhány helyen volt egy kevés ecsetalga, azt láttam és azt kezeltem. Ezeket utána vettem észre. Az alakja hasonlít az ecsetalgára, nem olyan hosszú kiterjedésű fölfele és nem annyira észrevehető, áttetsző szürke színű. Lehet akkor várok egy kicsit hogy mi ez. Ha ecsetnek láttad akkor jó hogy használod a carbót . Sok növény nem viseli el ha töményen kap belőle erre számítani kell. Az ecset ellen viszont nem sok más jó megoldás létezik , ha csak nem az ollót vesszük megoldásnak Igen amit ecsetnek láttam azt lekezeltem. Ezekkel nem tudom, hogy mit kezdjek
|
2014. január 14., kedd 20:59 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
furuka írta: Szűrőt nemrég turbóztam meg matrixxal a tartály alsó részében. A matrixot inkább felülre kéne tenni, nehogy elkoszolódjon. Úgy nincs sok értelme. De attól függ milyen szűrőd van.
_________________ K.Tamás
|
2014. január 14., kedd 20:58 |
|
|