A halaidhoz kellene összeválogatni a növényeket , hiszen az öves díszcsík és a stendal-hal is a finom levelű növényeket megtizedeli , ez annál jellemzőbb rájuk , minél idősebbek lesznek.
Igen, biztosan igazad van, csak nem tudom milyet nem szednek ki a halak, és melyiket nem csipkedik. Amiket te is írtál, azokat nagyjából tudtam, hogy bírják, de egyelőre úgy kerestük a növényeket, amiket könnyebb tartani, viszont ezt nem tudtam sehol meg róluk, hogy milyen veszélyeknek vannak és milyen halak által. A tündérhínárt és a mocsári ál-hortenzia-t szedegetik ki előszeretettel, de a többivel eddig nem nagyon volt gond.
Idézet:
Nem valami jó ötlet minden nap Easy Ferro -t tölteni az akváriumba , hiszen kizárt , hogy elfogy ennyi idő alatt. / Milyen sokan nem tudnak akvarizálni mert "vasas " a csapvizük / A Carbo-val valóban érdemes óvatosan bánni , mert alapjában nagyon agresszív tud lenne : lásd. ecsetalga halála 1 nap alatt A Liqui valamival barátságosabb , hiszen polimereket is tartalmaz így valamennyi nyálkavédelmet ad a halaknak , nem beszélve a napi kálium szulfát adagról.
Mit javasolsz a tápozásra? Milyen mennyiségek, és miből? Jelenleg csak a carbo, ferro, és profito van kéznél... Miket kéne még beszereznem?
Idézet:
Ez az aksi tehát nem biztos , hogy CO2 -ért kiállt , inkább más növényekért.
Tudok olyan növényeket behozni az akváriumba amihez CO2 kell, és a halakat is bírják?
Gömb mohát ritkán látok akváriumban... Ennek mi az oka? Csak mert a páromnak nagyon tetszik, és az olvasottak alapján nem nehéz a tartása sem.
Van egy 54 l-es kis akváriumom is, abban szeretném a szárnyaimat próbálgatni, és egy növényes akváriumot csinálni. Ehhez meg van az Eheim Ecco Pro 2036 külső szűrőm töltettem, meg fűtő. Gondoltam veszek hozzá egy T5 lámpát, ami 2x24W-t tud. Ez elég lesz majd, vagy inkább több kellene? Az aljára Tropica Aquacare-t gondoltam, meg van még ADA Aqua Soil is valamennyi, viszont abba kavicsot nem szeretnék, mert szeretném "befüvesíteni".
Hello. Fasza "kis" akváriumod van . Ahogy hallom a macskád elhanyagolva érzi magát a háttérben. Azt írd már bele , hogy milyen halból mennyi van, legalábbis engem érdekel.
Az én véleményem, hogy mivel kezdő vagy ne csinálj növényes akváriumot, hanem először a hagyományos halas akváriumot csinálj. Ami nem azt jelenti, hogy nincs benne növény, csak nincs kiélezve mint a növényes akváriumok.
_________________ K.Tamás
2012. március 18., vasárnap 13:19
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
Szia Kerry ! Üdv a fórumon. "Van két macskánk, egy brit rövidszőrű és egy skót lógófülű." ez különösen becsülendő / nekem is két macskám van / A fórumon az egyéb állatságokon kérünk majd alkalomadtán képeket. A halaidhoz kellene összeválogatni a növényeket , hiszen az öves díszcsík és a stendal-hal is a finom levelű növényeket megtizedeli , ez annál jellemzőbb rájuk , minél idősebbek lesznek. A Bótia előszeretettel lukazgatja ki a szélesebb leveleket. Ez az aksi tehát nem biztos , hogy CO2 -ért kiállt , inkább más növényekért. Ezek a növények : Anubias Barteri Cryptocoryne wendtii Microsorum pteropus bírni fogják a "gyűrődést" , talán jobb lenne a többi növényedet lassan lecserélni különböző Echino fajokra és természetesen a Cryptok is erősek. Tápozásról.: Nem valami jó ötlet minden nap Easy Ferro -t tölteni az akváriumba , hiszen kizárt , hogy elfogy ennyi idő alatt. / Milyen sokan nem tudnak akvarizálni mert "vasas " a csapvizük / A Carbo-val valóban érdemes óvatosan bánni , mert alapjában nagyon agresszív tud lenne : lásd. ecsetalga halála 1 nap alatt A Liqui valamival barátságosabb , hiszen polimereket is tartalmaz így valamennyi nyálkavédelmet ad a halaknak , nem beszélve a napi kálium szulfát adagról. A hátteret csak valami szúnyoghálós módszerrel tudod elszeparálni , végső esetben szivacslapok
Keresztes Krisztián - Kerry vagyok. 35 éves, szakmámat tekintve sörfőző. Külföldön, Dániában élek a párommal. Van két macskánk, egy brit rövidszőrű és egy skót lógófülű. Ezen kívül van még egy francia bulldogunk is. Hobbim a motorozás, zenélgetés, és most már az akvarisztika is. Az akvarisztika mindig is érdekelt, gyerek koromban sokat bámultam apám akváriumát, és a legutóbbi indíttatás a barátomtól jött. Az utóbbi időben elég sok szabadidőm van, és gondoltam megpróbálok egy akváriumot elindítani, és fenntartani. Most informálódom, olvasgatok, és próbálok minél többet megtudni a témáról.
Egy másik fórumot olvasgattam eddig (GA), és erről a fórumról nem is tudtam, de egy ismerősöm ajánlotta, és gondoltam több szem többet lát, és érdekel mindenki véleménye, mert nagyon tapasztalatlan vagyok, és fontos, hogy tanuljak... Elég kezdetleges még az akvárium, és látszik is, hogy kezdő vagyok, de egyenlőre annak is örülök, hogy itt tartok, és még nem ért nagyobb meglepetés.
Nagyjából leírom, hogy hol tartok most.
Februárban 1-én indítottam az akváriumot, ami egy 360 literes darab háttérrel. Az aljzat ADA Power Sand Special, Bacter Ball, Aqua Soil Amazonia, Mekong Sand SS.
Otok vörös neonok plattik pirosorrúak cápamárna stendal-hal öves díszcsíkok
Technika:
Eheim Professinel 3 2080 töltettel Aqualight Quad 4X54 (két csővet használok jelenleg, egy daylight 10000K-t, és egy Plant Grow-t) Eheim 3702 levegőpumpa Eheim JÄGER 3617 fűtő
Próbálkoztam az élesztős CO2 adagolással, de nem igazán vált be, és épp most tervezem, hogy szeretnék venni egy teljes rendszert a hónap vége felé.
Napi adagolások:
15ml Easy Carbo 5ml Easy Ferro 5ml Easy Profito
Olvastam, hogy a Carbo nem a legjobb, és nem is akarok bajt csinálni, ezért szívesen veszem, ha javasoltok valami mást, vagy bármit a napi rutinokkal kapcsolatban. A pH átlagban 7-8 között szokott lenni, és a víz keménysége pedig 8-10 körül.
Pár hete születtek plattik, amiket véletlenül vettünk észre, és nem is számítottunk rájuk, és 4-et sikerült kimenteni, amiket épp tegnap tettünk vissza, mert már elég nagyon, hogy ne tudják megenni őket. Aztán nem sokkal ez után azt láttuk, hogy újra vannak kishalaink, ugyan csak 3-4 van szem előtt, de abból is van ami a háttér mögé bejutott valahogy, ahonnan nem tudom még, hogy hogyan fogom kihalászni őket. Ha ezzel kapcsolatban is van esetleg valami tanácsotok, az is érdekelne, mert jó lenne, ha nem lenne tele később hallal minden a háttér mögött.
Nos, azt hiszem mindent leírtam ami hirtelen eszembe jutott...
Jelenlévő fórumozók: Exabot [Bot] valamint 44 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.