Pontos idő: 2024. november 30., szombat 8:23

Hozzászólás a témához  [ 276 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28  Következő
 360 literes halas növényes sörfőző módra 
Szerző Üzenet
Sasszem

Kerry írta:
És az nem baj, ha a halak benne maradnak addig, vagy azokat érdemes lenne "lehalászni arra a rövid időre"?
Egyébként növényes akváriumban nem szoktam ennyi, és ennyiféle halat látni, csak 2-3 félét, és garnélákat.
Ennek van valami különösebb oka?

Ha általános talajt cserélsz akkor szerintem nem baj.
A növényes akvárium 80-90% növény és 10-20% hal, a hagyományos halas akvárium ami most neked is van 50% növény 50% hal populációból áll.

A sok növény kiszorítja a halaknak szánt területet, meg valószínű megbontaná az egyensúlyt.
Ahhoz, hogy több halad legyen kéne egy nagyobb biológiai szűrő.
N-dee 216 literes akváriumában volt 50 neonhal, de azt egy 50 literes hordós szűrő szűrte vagy 30-40 liter biológiai töltettel.

De vannak itt okosabb emberek, ha erre járnak mondják mire kell vigyázni. :pápá:

2012. március 18., vasárnap 15:52

Mexx2 írta:
Az anubias az bírja, annak nem kell táptalaj.
Viszont később egyértelmű nem tudsz alá tenni, mert úgy tudom nem érintkezhet közvetlenül a halakkal, viszont általános aljzatot tehetsz bele, csővel kiszívod a kavicsot és teszel bele általános talajt.

És az nem baj, ha a halak benne maradnak addig, vagy azokat érdemes lenne "lehalászni arra a rövid időre"?
Egyébként növényes akváriumban nem szoktam ennyi, és ennyiféle halat látni, csak 2-3 félét, és garnélákat.
Ennek van valami különösebb oka?

Papó írta, hogy a stendhal-hal meg a díszcsíkok tönkre tehetik a növényeket. A díszcsíkok a csigák miatt vannak, bár egyelőre nem nagyon láttam, hogy ennék őket.
Ti mit csináltok ha sok a csiga? Olvastam csiga csapdáról, de nem akarok állandóan egy műanyag doboz szerű valamit az akváriumban tartani...

2012. március 18., vasárnap 15:29
Sasszem

Kerry írta:
Mexx2 írta:
A nagyot is fokozatosan növényesítheted ahogy nő a tapasztalatod és nem kell 2 akváriumot üzemelned, főleg ha egyszerre mindkettőnél beüt valami gubanc.

Szerintem papó azért írta, hogy nem kell a CO2, mert a halaid is termelik rendesen.

Aham...
Viszont ha ezt szeretném füvesíteni, akkor az aljzattal is kellene valamit kezdenem, mert csak részben van mindenhol táptalaj (elöl csak kavics), és így előre nem is nagyon tudok ültetni.

Az anubias az bírja, annak nem kell táptalaj.
Viszont később egyértelmű nem tudsz alá tenni, mert úgy tudom nem érintkezhet közvetlenül a halakkal, viszont általános aljzatot tehetsz bele, csővel kiszívod a kavicsot és teszel bele általános talajt.

2012. március 18., vasárnap 15:01

Mexx2 írta:
A nagyot is fokozatosan növényesítheted ahogy nő a tapasztalatod és nem kell 2 akváriumot üzemelned, főleg ha egyszerre mindkettőnél beüt valami gubanc.

Szerintem papó azért írta, hogy nem kell a CO2, mert a halaid is termelik rendesen.

Aham...
Viszont ha ezt szeretném füvesíteni, akkor az aljzattal is kellene valamit kezdenem, mert csak részben van mindenhol táptalaj (elöl csak kavics), és így előre nem is nagyon tudok ültetni.

2012. március 18., vasárnap 14:55
Sasszem

Kerry írta:
Igen, értem, és így is indult a dolog, csak tetszik ha egy kicsit több zöldség van benne, és a halak is jobban el tudnak bújni benne.

Nem hinném, hogy ha több a növény akkor bujkálni fognak, tudtommal a sügérek a bujkálós halak.
Viszont ha teszel bele valamilyen ágas-bogas gallyat előre 1-2 követ elé, és az Anubias barteri-t előre ülteted, akkor mindjárt más képet mutat.

2012. március 18., vasárnap 14:53
Sasszem

Kerry írta:
De, sőt nagyon is meg vagyok elégedve, csak minél többet olvasok, és nézegetek, annál inkább izgat a növényes téma, viszont nem akarok megint egy vagyon elkölteni, főleg úgy, hogy bizonytalan a kimenetele a dolognak. Szóval ezért gondoltam kipróbálom.
A kicsi akváriumot egyébként azért vettem, mert nem akartam a kis halakat dunsztos üvegben tartani.
Most egyébként, már visszakerültek a nagyba, mert elérték azt a méretet, és az kis akvárium most le van takarva, mert algás, és kíváncsiságból kiszerettem volna próbálni a black out módszert, mert a saját szememmel akarom látni, hogy mi történik, ha netán később szükség lesz rá, akkor legyen vele valamilyen tapasztalatom.

2012. március 18., vasárnap 14:49

Mexx2 írta:
Kerry írta:
Van egy 54 l-es kis akváriumom is, abban szeretném a szárnyaimat próbálgatni, és egy növényes akváriumot csinálni.
Ehhez meg van az Eheim Ecco Pro 2036 külső szűrőm töltettem, meg fűtő.
Gondoltam veszek hozzá egy T5 lámpát, ami 2x24W-t tud. Ez elég lesz majd, vagy inkább több kellene?
Az aljára Tropica Aquacare-t gondoltam, meg van még ADA Aqua Soil is valamennyi, viszont abba kavicsot nem szeretnék, mert szeretném "befüvesíteni".

Kis akvárium macerásabb, ha nincs tapasztalat, és oda valószínű, hogy kelleni fog a CO2 ha füvesíteni is akarsz, szerintem.
A naggyal nem vagy megelégedve?

De, sőt nagyon is meg vagyok elégedve, csak minél többet olvasok, és nézegetek, annál inkább izgat a növényes téma, viszont nem akarok megint egy vagyon elkölteni, főleg úgy, hogy bizonytalan a kimenetele a dolognak. Szóval ezért gondoltam kipróbálom.
A kicsi akváriumot egyébként azért vettem, mert nem akartam a kis halakat dunsztos üvegben tartani.
Most egyébként, már visszakerültek a nagyba, mert elérték azt a méretet, és az kis akvárium most le van takarva, mert algás, és kíváncsiságból kiszerettem volna próbálni a black out módszert, mert a saját szememmel akarom látni, hogy mi történik, ha netán később szükség lesz rá, akkor legyen vele valamilyen tapasztalatom.

2012. március 18., vasárnap 14:43

Idézet:
A hátteret csak valami szúnyoghálós módszerrel tudod elszeparálni , végső esetben szivacslapok

A szivacslapos megoldás az mit takar?

2012. március 18., vasárnap 14:38

Mexx2 írta:
Hello.
Fasza "kis" akváriumod van :P .
Ahogy hallom a macskád elhanyagolva érzi magát a háttérben.
Azt írd már bele , hogy milyen halból mennyi van, legalábbis engem érdekel.

Az én véleményem, hogy mivel kezdő vagy ne csinálj növényes akváriumot, hanem először a hagyományos halas akváriumot csinálj.
Ami nem azt jelenti, hogy nincs benne növény, csak nincs kiélezve mint a növényes akváriumok.

Köszi Mexx2 neked is!

Igen, értem, és így is indult a dolog, csak tetszik ha egy kicsit több zöldség van benne, és a halak is jobban el tudnak bújni benne.

Ilyen halaink vannak most.

Oto : 10db
Vörös neon: 22db
Mexikói kardfarkú: 5db
Mikiegér platti: 5db
Napfény platti: 5db
Piros orrú:11db
Cápamárna: 2db
Stenhal-hal: 1db
Öves díszcsík: 2db

Illetve egy korábbi születésből megmentettünk 4db mexikóit és ma megint találtunk 4db mikiegeret, amit végre sikerült majdnem hiánytalanul kihalászni a háttér mögül. :)

2012. március 18., vasárnap 14:37
Sasszem

Kerry írta:
Van egy 54 l-es kis akváriumom is, abban szeretném a szárnyaimat próbálgatni, és egy növényes akváriumot csinálni.
Ehhez meg van az Eheim Ecco Pro 2036 külső szűrőm töltettem, meg fűtő.
Gondoltam veszek hozzá egy T5 lámpát, ami 2x24W-t tud. Ez elég lesz majd, vagy inkább több kellene?
Az aljára Tropica Aquacare-t gondoltam, meg van még ADA Aqua Soil is valamennyi, viszont abba kavicsot nem szeretnék, mert szeretném "befüvesíteni".

Kis akvárium macerásabb, ha nincs tapasztalat, és oda valószínű, hogy kelleni fog a CO2 ha füvesíteni is akarsz, szerintem.
A naggyal nem vagy megelégedve?

2012. március 18., vasárnap 14:36
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 276 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28  Következő