|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 8:37
|
360 literes halas növényes sörfőző módra
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ha meg lesz a CO2 palackod akkor már sínen vagy . Nálunk egy jó nyomáscsökkentő 20 000 . Kell egy mágnesszelep 16 000. Diffuzor -akrilt ajánlok az nem törékeny - plusz szerelvények max 10 000. Kérdés , hogy érdemes - e innen rendelned , mert itt a legtöbb az áfa. A Tropika TPN és a porokból kevert tápokat tudom javasolni. Nem biztos , hogy feltétlen kell vegyészkedned. Inkább olyan tápokat javaslok , amit fejben is nyomon tudsz követni.
Ahogyan nézem a mostani akváriumodat nem lehet rossz az ottani csap víz.
2012. március 19., hétfő 20:56 |
|
|
Kerry
Csatlakozott: 2012. március 16., péntek 13:01 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Dánia - Skælskør
|
Abban szeretnék tőletek segítséget kérni, hogy milyen, és mennyi tápot kellene adagolni naponta, vagy más rendszerességgel akár? Mit fontos mérni az akváriumban a pH-n, és keménységen kívül még? Foszfát, nitrát vagy nitrit szint? Mivel érdemes mérni, mi az ami pontos? Vennék akár egész készletet erre, ha van értelme, és fontos is és pontos is, csak feleslegesen nem akarok venni semmit, hogy aztán a polcon álljon.
|
2012. március 19., hétfő 14:43 |
|
|
Kerry
Csatlakozott: 2012. március 16., péntek 13:01 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Dánia - Skælskør
|
Az a baj, hogy nem vagyok túl kreatív, és nincs is egy kép a fejemben amilyennek szeretném látni, hanem inkább a "szabályokhoz" próbálok igazodni, meg ha látok esetleg valamit, akkor abból merítek. Nem vagyok egy művész típus... bevi írta: A Hydor ETH300-at többször építettük már be. Azért döntöttünk a használata mellett, mert nem akartunk technikai berendezést az aksin belülre... Arra kell vigyázni, hogy ne legyen bekapcsolva, mikor kihúztuk a szűrőt. Véleményem szerint egy belső fűtő is lehet megbízható és pontos, ha egy jó minőségű modellt választasz. Pl.:Jager, Sera, stb Szerintem, ha nem zavar a fűtő az aksiban, akkor válassz egy belsőt... Az ETH300 árából majdnem két belső fűtő kijön... Nekem most is egy Eheim Jager van, de valamiért nem sikerül sem bekalibrálni rendesen, és a hőmérséklet is egyszer 24 fok, másik alkalommal meg 25-26 fok. Bár nem tudom mennyire viseli meg a halakat. Gondolom másként viselkednek azért ha melegebb vagy ha hidegebb a víz.
|
2012. március 19., hétfő 14:32 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
|
A VTR egy igen finom darab az szép hangjával... Én magam egy sor négyest nyúzok ... Meglátod, ha a növényeket nem egysíkba ülteted, hanem térben is gondolkozol, akkor gyönyörűen tudod növelni a tér érzetet... Ami nem azt jelenti, hogy nem lehet alacsony növényt beültetni hátra.. Sőt, ha jól megvan tervezve, akkor nagyon tetszetős dolgot lehet készíteni kis ráfordítással... A Hydor ETH300-at többször építettük már be. Azért döntöttünk a használata mellett, mert nem akartunk technikai berendezést az aksin belülre... Arra kell vigyázni, hogy ne legyen bekapcsolva, mikor kihúztuk a szűrőt. Véleményem szerint egy belső fűtő is lehet megbízható és pontos, ha egy jó minőségű modellt választasz. Pl.:Jager, Sera, stb Szerintem, ha nem zavar a fűtő az aksiban, akkor válassz egy belsőt... Az ETH300 árából majdnem két belső fűtő kijön...
_________________Üdv. Bevi
|
2012. március 19., hétfő 12:51 |
|
|
Kerry
|
Egy másik kérdés. A Hydor ETH-300 külső fűtővel kapcsolatban mi a tapasztalat, vélemlény?
Nem vagyok megelégedve a belső fűtőmmel, mert eléggé ingadozik a hőmérséklet, és nem nagyon sikerül egy normális olyan érteket beállítani amit tud is tartani. Ezért nézegettem a Hydor-t, viszont 300 l-ig ajánlják, és nem szeretnék befürödni vele.
|
2012. március 19., hétfő 7:27 |
|
|
Kerry
|
Szia Bevi! Köszi a dicsérő szavakat, meg az észrevételt is, ha tudok, tanulok belőle... Igen, szeretem a motorokat, főleg a V2, de ez itt asszem egy kicsit OFF. Van is egy VTR-em, csak elég ritkán használom. A cryptokra visszatérve még úgy is változhat a kép, mert ahogy szerzem az infokat, jönnek a dolgok amiket másképp kellett volna csinálni... Na mindegy, majd alakul.
|
2012. március 19., hétfő 7:22 |
|
|
Kerry
|
papó írta: A CO2 -vel kapcsolatban csak azt tudom ismételni , hogy járj utána , hogy melyik palackot tudod megtöltetni. Legyen ez a kiinduló pont. A többi már gyerekjáték.Ok ? Ha minden igaz, akkor ezt tudom töltetni... http://www.dyreudstyr.dk/Ferskvand/C02u ... astlavpris
|
2012. március 19., hétfő 7:17 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
|
_________________Üdv. Bevi
|
2012. március 18., vasárnap 23:19 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
A CO2 -vel kapcsolatban csak azt tudom ismételni , hogy járj utána , hogy melyik palackot tudod megtöltetni. Legyen ez a kiinduló pont. A többi már gyerekjáték.Ok ?
2012. március 18., vasárnap 22:11 |
|
|
Kerry
|
papó írta: Nagyon szuper , hogy innen kell növényeket küldeni hozzád mi pedig ugye Dániából rendeljük. Júliusban jövök haza autóval, tudok hozni neked... papó írta: Az 1- 2 Grow ban nincs olyan amely a céljaidnak megfelelne . Füvesítésnek : http://www.tropica.com/dk/planter/plant ... px?pid=067Még valami a macracantha előbb utóbb kitakarítja a csigákat az akváriumból nem kell aggódnod . Nem feltétlenül kell CO2 azokhoz a növényekhez melyekről társalgunk. Természetesen jobban nőnek a növények ha van . Először is utána kell nézzél milyen palack az amit ott megtöltenek ... a többi cucc meg ott van az Csatolmány: leborulunk.gif Ebay nevü varázslaton fillérekért. Elvileg innen is tudok rendelni növényeket, ás ha minden igaz akkor a sima növényeket is kiküldik, de nem tudom hogyan, még nem rendeltem, de lehet kipróbálom. A CO2 rendszerhez mik kellenek? Mire érdemes figyelni? Milyet érdemes venni? Esetleg van valami márka, ami minőségibb? NAGYON KÖSZI A SEGÍTSÉGET!
|
2012. március 18., vasárnap 21:40 |
|
|