|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 13:47
|
360 literes halas növényes sörfőző módra
Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Kerry írta: Igen, teljesen értem amit mondasz, és nem is okoznak ez akkora problémát, csak éppen sajnos a háttér meg van támasztva egy keskenyebb üveglappal ami merevíti is, és ezért csak egy oldalon kb. 20-25cm helyem van arra, hogy bármit megpróbáljak csinálni, és ráadásul nem sík a hátulja sem a háttérnek, tehát nem is tudom a hálót felfektetni sem (amivel örülök, hogy egyáltalán beférek), és a kishalak meg elúsznak a maradék 90-100m-re. Próbáltam odaszoktatni őket, ami ment is, de ahogy bemerítem a hálót elhúzzák a csíkot. Próbáltam már úgy is, hogy fixen belógattam a hálót, tettem bele kaját, de rá sem bagóztak. Szóval passz egyelőre... Az a baj, hogy a csöves megoldás is csak addig megoldás amíg az első 20-25cm-ren vannak, de ha meg hosszabb csövet használnék, akkor meg nem tudom már irányítani. DeKol írta: Szia!
Esetleg próbáld meg egy kis helyre terelni őket és onnan leszívni a kis halakat vagy a víz mennyiségét csökkenteni és utána leszívni vagy levadászni őket.Milyen halakról van szó?Kaja segítségével szerintem egy helyre tudod őket csalogatni.Vagy ha más nem akkor csinálj egy olyan terelő hálót aminek a két vége pl egy hurkapálcikára van rögzítve és azzal végig tudod húzni az háttér mögött.Persze akkor a méretbe ami befér.Remélem értelemsen eltudtam magyarázni ,ha egy kicsit zavaros Bocsi:D de hát evés közbe jön meg az étvágy:d Próbáld meg a hálót több napig bent tartani, hogy megszokják.
_________________ K.Tamás
|
2012. április 25., szerda 21:11 |
|
|
Kerry
Csatlakozott: 2012. március 16., péntek 13:01 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Dánia - Skælskør
|
Igen, teljesen értem amit mondasz, és nem is okoznak ez akkora problémát, csak éppen sajnos a háttér meg van támasztva egy keskenyebb üveglappal ami merevíti is, és ezért csak egy oldalon kb. 20-25cm helyem van arra, hogy bármit megpróbáljak csinálni, és ráadásul nem sík a hátulja sem a háttérnek, tehát nem is tudom a hálót felfektetni sem (amivel örülök, hogy egyáltalán beférek), és a kishalak meg elúsznak a maradék 90-100m-re. Próbáltam odaszoktatni őket, ami ment is, de ahogy bemerítem a hálót elhúzzák a csíkot. Próbáltam már úgy is, hogy fixen belógattam a hálót, tettem bele kaját, de rá sem bagóztak. Szóval passz egyelőre... Az a baj, hogy a csöves megoldás is csak addig megoldás amíg az első 20-25cm-ren vannak, de ha meg hosszabb csövet használnék, akkor meg nem tudom már irányítani. DeKol írta: Szia!
Esetleg próbáld meg egy kis helyre terelni őket és onnan leszívni a kis halakat vagy a víz mennyiségét csökkenteni és utána leszívni vagy levadászni őket.Milyen halakról van szó?Kaja segítségével szerintem egy helyre tudod őket csalogatni.Vagy ha más nem akkor csinálj egy olyan terelő hálót aminek a két vége pl egy hurkapálcikára van rögzítve és azzal végig tudod húzni az háttér mögött.Persze akkor a méretbe ami befér.Remélem értelemsen eltudtam magyarázni ,ha egy kicsit zavaros Bocsi:D de hát evés közbe jön meg az étvágy:d
|
2012. április 25., szerda 17:45 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szia!
Esetleg próbáld meg egy kis helyre terelni őket és onnan leszívni a kis halakat vagy a víz mennyiségét csökkenteni és utána leszívni vagy levadászni őket.Milyen halakról van szó?Kaja segítségével szerintem egy helyre tudod őket csalogatni.Vagy ha más nem akkor csinálj egy olyan terelő hálót aminek a két vége pl egy hurkapálcikára van rögzítve és azzal végig tudod húzni az háttér mögött.Persze akkor a méretbe ami befér.Remélem értelemsen eltudtam magyarázni ,ha egy kicsit zavaros Bocsi:D de hát evés közbe jön meg az étvágy:d
_________________ Sólyom Gábor
|
2012. április 25., szerda 16:47 |
|
|
Kerry
Csatlakozott: 2012. március 16., péntek 13:01 Hozzászólások: 269 Tartózkodási hely: Dánia - Skælskør
|
Igen, ez nekem is már eszembe jutott, csak kivitelezni nem tudom sajnos... zeppelin írta: A gumicső a legjobb ötlet pedig . Mintha magam mondtam volna .
|
2012. április 25., szerda 15:18 |
|
|
zeppelin
Csatlakozott: 2010. december 18., szombat 20:18 Hozzászólások: 422
|
A gumicső a legjobb ötlet pedig . Mintha magam mondtam volna .
|
2012. április 25., szerda 15:12 |
|
|
Kerry
|
Nem ugranak ezek sehova! Ráadásul pont olyan magas a háttér, mint az akvárium, a víz szintje meg lejjebb van, úgyhogy... myk74 írta: Kerry írta: myk74 írta: Akkor nem marad más hátra mint etetni és felnevelni őket ott! Gonosz voltam? És mit csinálok amikor már bedagadnak a háttér és az üveg közé??? Vagy akkor a legegyszerűbb végül is kivenni őket?! Etetni egyébként szoktam... Mozogni már akkor nem nagyon fognak és könnyen el tudod kapni őket! Magától nem ugrik ki-át? Nekem is egy gumi cső lett volna az ötletem.
|
2012. április 25., szerda 14:50 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Kerry írta: myk74 írta: Akkor nem marad más hátra mint etetni és felnevelni őket ott! Gonosz voltam? És mit csinálok amikor már bedagadnak a háttér és az üveg közé??? Vagy akkor a legegyszerűbb végül is kivenni őket?! Etetni egyébként szoktam... Mozogni már akkor nem nagyon fognak és könnyen el tudod kapni őket! Magától nem ugrik ki-át? Nekem is egy gumi cső lett volna az ötletem.
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2012. április 25., szerda 14:18 |
|
|
Kerry
|
myk74 írta: Akkor nem marad más hátra mint etetni és felnevelni őket ott! Gonosz voltam? És mit csinálok amikor már bedagadnak a háttér és az üveg közé??? Vagy akkor a legegyszerűbb végül is kivenni őket?! Etetni egyébként szoktam...
|
2012. április 25., szerda 13:27 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Akkor nem marad más hátra mint etetni és felnevelni őket ott! Gonosz voltam?
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2012. április 25., szerda 13:20 |
|
|
Kerry
|
AQViktor írta: Szíved le őket slaggal! Más ötletem nincs! Sajnos ez sem működik, mert nem egyenletes a háttér felülete, és nem férek be vele rendesen, és a kishalak meg elmennek arra a részre ahol nem érem el őket. Azért köszönöm...
|
2012. április 25., szerda 13:15 |
|
|