|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 5:21
|
Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
pit975 írta: Szia
Sajna nagyon gyorsan szaporodnak, de viszont nem nőnek nagyra. Én víz cserénél szoktam szívogatni őket,nagyjából így lehet őket kordában tartani. Hát ez a baj ,hogy nem nőnek nagyra mert így is alig lehet látni őket.
_________________ K.Tamás
|
2012. április 20., péntek 18:37 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Szia
Sajna nagyon gyorsan szaporodnak, de viszont nem nőnek nagyra. Én víz cserénél szoktam szívogatni őket,nagyjából így lehet őket kordában tartani.
|
2012. április 20., péntek 18:25 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Had kérdezzem már meg, hogy azok a csigák amik a növényekkel kerülnek az akváriumba, milyen gyorsan nőnek illetve szaporodnak? Csak mert ma ha nem szedtem ki 30 mikroszkopikus csigát a rotala-k leveleiről mivel azokon láttam akkor egyet sem. Még a szűrőt is ki kellett kapcsolni jó 30 percre mert így is alig találtam meg őket. Mikor ültettem, akkor is leszedtem amit láttam, utána szerdán is szedegettem meg ma is.
|
2012. április 20., péntek 16:12 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
papó írta: Olyan is van mikor a Crypto szétesik, a növények is nehezen viselik a stresszt. Igen nálam is megbomlott a gyökérzete, de még óvatosan egybe eltudtam elültetni.
|
2012. április 18., szerda 20:05 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Olyan is van mikor a Crypto szétesik, a növények is nehezen viselik a stresszt.
2012. április 18., szerda 19:56 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
papó írta: Nincs semmi baj. A nagy Teremtőnek is kellett 6 nap , hogy megszülessen a nagy mű . A Tied csak alig egy napos A TPN heti adagolásban kell. Lehetőleg a vízcsere napján Igen azt tudom, hogy hetente kell a TPN-t, csak azt nem, hogy vízcsere után. Akkor majd hétvégén. papó írta: Nincs semmi baj. A nagy Teremtőnek is kellett 6 nap , hogy megszülessen a nagy mű . A Tied csak alig egy napos Csak kicsit megijedtem, hogy 2 nap telik el és kopaszodik a rotala, a crypto ami úgy tudom nem egy nagy igényű növény rohad a levele, (most is 2 le kellett szednem, a másikat meg későn vettem észre) a marseila-nak is 1-2 levele lyukas. Kicsit betojtam, hogy ennyire nem lehetek szerencsétlen indítás után már pusztulás.
|
2012. április 18., szerda 19:52 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Nincs semmi baj. A nagy Teremtőnek is kellett 6 nap , hogy megszülessen a nagy mű . A Tied csak alig egy napos
2012. április 18., szerda 19:42 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Mexx2 írta: novenyesakvariumok írta: sztem semmi baja nincs. a penész a fán természetes, el fog tűnni, én semmit nem szoktam csinálni vele. A felszínen a nyálka is normális, az is eltűnik. Toljad neki a karbot továbbra is előírás szerint, cserélj egy hét múlva vizet, és ne parázz. Köszi szépen megnyugtattál. Ma kapott 6ml carbo-t sajnos TPN-t nem tudtam adagolni mert el aludtam, de holnap a carbo mellé megy a növénytáp is. A TPN heti adagolásban kell. Lehetőleg a vízcsere napján.
2012. április 18., szerda 19:39 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
novenyesakvariumok írta: sztem semmi baja nincs. a penész a fán természetes, el fog tűnni, én semmit nem szoktam csinálni vele. A felszínen a nyálka is normális, az is eltűnik. Toljad neki a karbot továbbra is előírás szerint, cserélj egy hét múlva vizet, és ne parázz. Köszi szépen megnyugtattál. Ma kapott 6ml carbo-t sajnos TPN-t nem tudtam adagolni mert el aludtam, de holnap a carbo mellé megy a növénytáp is.
|
2012. április 18., szerda 18:27 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
sztem semmi baja nincs. a penész a fán természetes, el fog tűnni, én semmit nem szoktam csinálni vele. A felszínen a nyálka is normális, az is eltűnik. Toljad neki a karbot továbbra is előírás szerint, cserélj egy hét múlva vizet, és ne parázz.
|
2012. április 18., szerda 17:42 |
|
|