Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
asera írta: Mexx ez úgy néz ki,mint amit elhanyagoltak,ne haragudj. Ezt a heti 0,5 macrot sem értem igazán,olyan mintha nem is adagolnál semmit,a foszfát szint mégis mérhető. Azt nem mondanám hogy magas,inkább a nitrát nem kimutatható szintje a zavaró. Az arányok így nincsenek rendben. Olyan,mintha a növények nem vennék fel a foszfátot,vagy valahonnan plussz kerül be. Vizet milyen időközönként cserélsz és mennyit? 2 hetente szoktam vizet cserélni 30-50%-ot. Ilyenkor letakarítom az üveget, a követ sajna nem tudom mivel mert elég rendesen rárakódott.
_________________ K.Tamás
|
2014. január 11., szombat 14:25 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Mexx ez úgy néz ki,mint amit elhanyagoltak,ne haragudj. Ezt a heti 0,5 macrot sem értem igazán,olyan mintha nem is adagolnál semmit,a foszfát szint mégis mérhető. Azt nem mondanám hogy magas,inkább a nitrát nem kimutatható szintje a zavaró. Az arányok így nincsenek rendben. Olyan,mintha a növények nem vennék fel a foszfátot,vagy valahonnan plussz kerül be. Vizet milyen időközönként cserélsz és mennyit?
|
2014. január 11., szombat 13:53 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
És egy kép az új lakóim egyikéről.
|
2014. január 11., szombat 13:18 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
asera írta: Mexx2 írta: Azt mondja meg nekem valaki, hogy ha nincs ammóniám és tulajdonképpen semmi az akváriumban mert minden nulla akkor hogyan lehet barna algám? Vagy mi az ami még előidézheti? Please foto. Remélem látszanak. A kő ki sem látszik.
|
2014. január 11., szombat 13:17 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
papó írta: Mex ! Nem szeretik a lúgos kemény vizet , mert nem olyan közegben élnek az eredeti élőhelyükön. Kicsit összekeveredhettetek Attila értékelésénél. A végeredmény- mint az akváriumod mutatja- elfogadható. Nem tökéletes , de nem kell sokat változtatnod. A világítás-is- előidézheti a problémát Biztos én értettem félre mert siettem.
|
2014. január 11., szombat 9:54 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Mexx2 írta: Azt mondja meg nekem valaki, hogy ha nincs ammóniám és tulajdonképpen semmi az akváriumban mert minden nulla akkor hogyan lehet barna algám? Vagy mi az ami még előidézheti? Please foto.
|
2014. január 11., szombat 9:02 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Mex ! Nem szeretik a lúgos kemény vizet , mert nem olyan közegben élnek az eredeti élőhelyükön. Kicsit összekeveredhettetek Attila értékelésénél. A végeredmény- mint az akváriumod mutatja- elfogadható. Nem tökéletes , de nem kell sokat változtatnod. A világítás-is- előidézheti a problémát
2014. január 10., péntek 21:36 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
Azt mondja meg nekem valaki, hogy ha nincs ammóniám és tulajdonképpen semmi az akváriumban mert minden nulla akkor hogyan lehet barna algám? Vagy mi az ami még előidézheti?
|
2014. január 10., péntek 21:19 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
Valamit nem értek, csak az a baj, hogy akkor jutott eszembe mikor már eljöttem a boltból. Attila azt mondta, hogy azért ilyen magas a ph mert este ugye a növények is oxigént vesznek fel ezért este magasabb a ph nappal meg alacsonyabb. De mikor mondtam Attilának, hogy egész nap megy a co2 azt mondta, hogy akkor a ph-m nappal magasabb mint 8. És emiatt a növények nem tudják rendesen felvenni a tápanyagot és a lúgos vizet nem szeretik.
Valaki elmagyarázhatná.
|
2014. január 10., péntek 19:51 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
papó írta: Mexx2 írta: Megjött az eredmény.
ph: 7,95 Kh: 12 Gh: 19 NH3: 0 mg/l NH4: 0 mg/l NO2: 0 mg/l NO3: 0 mg/l PO4: 1 mg/l CL: 0 mg/l Cu: 0 mg/l Fe: 0,05 mg/l
Heti 50 ml micro és heti 0,5 ml macro, CO2 a nap 24 órájában megy.
A víz lámpaoltás után 1-2 óráva llett véve. Nem rossz , csak a foszfátnak kellene lemennie. No meg ugye lehetne lágyabb a vized. Ma mikor bent voltam azt mondta Attila, hogy növeljem meg a micro-t legalább fele adaggal mert mindent felszívnak a növények.
|
2014. január 10., péntek 19:02 |
|
|