Szerző |
Üzenet |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
nem lesz ez kevés 300l-re?
|
2012. május 18., péntek 16:07 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
A mai napon leszerződtettem 7 szakmunkást az akvárium ha nem is teljes de részleges karbantartására. 3 Ancitrus 4 Otocinclus affinis Remélem tetszik nekik, 2 anci oda vissza úszkál mintha nem tudnák hol kezdjék. hadd kérdezzem már meg, főleg a profi fotósokat, hogy miért van az, hogy Pl: Makro fotózásnál ha rázoomolok arra amit leakarok kapni, és lenyomom az exponálógombját faszán kiélesíti a képet, de az utolsó pillanatban elmosódik, így a kép is ha utána fényképezek nem éles lesz hanem torz. Mitől van ez? Nem arra a pontra fókuszál amire én akarom?
_________________ K.Tamás
|
2012. május 18., péntek 16:01 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Van természetesen mindkét fajta algaevő. Bizony el is felejtettem a tápot. Természetesen vedd vissza , sőt akár a napi adagolást le lehetne venni kétnaponkéntire. Aztán majd látjuk , de hogy most sok az tuti. Rendben akkor kétnaponta adagolok. 1ml-t vagy elég a fele kétnaponta? Meg a folyékony CO2-t akkor vissza veszem 5-ről 6ml-re. Ha ez így jó?!
|
2012. május 16., szerda 20:42 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Van természetesen mindkét fajta algaevő. Bizony el is felejtettem a tápot. Természetesen vedd vissza , sőt akár a napi adagolást le lehetne venni kétnaponkéntire. Aztán majd látjuk , de hogy most sok az tuti.
2012. május 16., szerda 20:39 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
papó írta: Mexx2 írta: papó írta: A kis élőlények planáriák -örvényférgek - semmi bajt nem fognak csinálni , pár labirint halacska ki fogja írtani őket. A fonal ellen egy-két pár molli lenne igazán hatásos. És mi váltja ki a fonalalgát? A másik meg pontalga lenne? Ha igen azt is mi váltja ki, és hogy lehet lenyomni? Egy picit több a tápanyag az akváriumban , mint amit a növények fel tudnak venni. Annyira minimális lehet ez a többlet , hogy ha megmérnénk , akkor nem is biztos , hogy találnánk hibát. Lehetséges az is elég lenne , ha 1/2 órával kevesebbet világítanál , de ugyis akarsz az akváriumba halat tenni Igen akarok halat beletenni. De lehet, hogy a házi készítésű tápból kéne napi 0,5ml és nem 1ml. Meg mostanában a Liqui Carbo-ból is 5ml adagolok a 6ml helyett. Ha visszamegyek 6ml-re és a tápot leviszem 0,5ml-re lehetséges lenne, hogy eltűnik? De amúgy meg a héten, pénteken lehet mennék pár algaevőért 3 Anci és 4 sziámi/törpe szívóharcsára gondoltam, ha van.
|
2012. május 16., szerda 20:34 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Mexx2 írta: papó írta: A kis élőlények planáriák -örvényférgek - semmi bajt nem fognak csinálni , pár labirint halacska ki fogja írtani őket. A fonal ellen egy-két pár molli lenne igazán hatásos. És mi váltja ki a fonalalgát? A másik meg pontalga lenne? Ha igen azt is mi váltja ki, és hogy lehet lenyomni? Egy picit több a tápanyag az akváriumban , mint amit a növények fel tudnak venni. Annyira minimális lehet ez a többlet , hogy ha megmérnénk , akkor nem is biztos , hogy találnánk hibát. Lehetséges az is elég lenne , ha 1/2 órával kevesebbet világítanál , de ugyis akarsz az akváriumba halat tenni
2012. május 16., szerda 20:26 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
papó írta: A kis élőlények planáriák -örvényférgek - semmi bajt nem fognak csinálni , pár labirint halacska ki fogja írtani őket. A fonal ellen egy-két pár molli lenne igazán hatásos. És mi váltja ki a fonalalgát? A másik meg pontalga lenne? Ha igen azt is mi váltja ki, és hogy lehet lenyomni?
|
2012. május 16., szerda 19:46 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
A kis élőlények planáriák -örvényférgek - semmi bajt nem fognak csinálni , pár labirint halacska ki fogja írtani őket. A fonal ellen egy-két pár molli lenne igazán hatásos.
2012. május 16., szerda 19:29 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
Ez lenne a fonálalga? És ez pedig a pontalga? Már amennyire látszik. Mi okozza, és hogy lehet megszabadulni tőlük?
|
2012. május 16., szerda 17:28 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
Az akváriumban láttam ma valami féreg szerűséget. Rövid fehér volt és elég gyorsan mozgott. Tud valaki mondani valamit? Képet nem tudtam csinálni 1. nem vagyok profi fotós 2. mire elővettem a gépet eltűnt.
|
2012. május 16., szerda 13:32 |
|
|