Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
bevi írta: asera írta: Próbáld meg a szűrőt egy vödörben járatni addig amíg vizet cserélsz! Persze a vödörbe akváriumból kivett vizet tegyél Itt a megoldás kérem... Lehúzzátok a csövet a szívó meg a nyomóágról vagy kiveszitek kompletten? Én még arra gondoltam ,hogy az esőztetőt addig lefelé fordítom annyira, hogy ne zavarjon és ne kavarja fel az aljzatot.
_________________ K.Tamás
|
2012. június 4., hétfő 9:33 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
|
asera írta: Próbáld meg a szűrőt egy vödörben járatni addig amíg vizet cserélsz! Persze a vödörbe akváriumból kivett vizet tegyél Itt a megoldás kérem...
_________________Üdv. Bevi
|
2012. június 4., hétfő 8:46 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Próbáld meg a szűrőt egy vödörben járatni addig amíg vizet cserélsz! Persze a vödörbe akváriumból kivett vizet tegyél
|
2012. június 4., hétfő 8:38 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
bevi írta: Mexx2 írta: Az mennyire baj, ha a külső szűrő fél-1 órát nem megy míg a heti vízcsere megy?
Sajnos nem találom azt a linket, amit egy külföldi lapon láttam, ami konkrétan erről, vagyis a baktériumok pusztulási arányát mutatja az idő növekedésével... A félórás intervallumra nem emlékszem, de 45 perccel a kikapcsolás után már 50-70% körül jár a hasznos bacik pusztulása... Az nem valami jó. Márpedig nem tudom meggyorsítani a folyamatot, mivel egy ekkora akváriumnál nem kis idő míg lekapargatom a pontalgát és visszatöltöm. Ha meg a növényekkel is kell babrálni akkor meg jobban elhúzódik.
|
2012. június 4., hétfő 8:33 |
|
|
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
|
Mexx2 írta: Az mennyire baj, ha a külső szűrő fél-1 órát nem megy míg a heti vízcsere megy?
Sajnos nem találom azt a linket, amit egy külföldi lapon láttam, ami konkrétan erről, vagyis a baktériumok pusztulási arányát mutatja az idő növekedésével... A félórás intervallumra nem emlékszem, de 45 perccel a kikapcsolás után már 50-70% körül jár a hasznos bacik pusztulása...
_________________Üdv. Bevi
|
2012. június 4., hétfő 8:16 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
AQViktor írta: 1/2edet cserélj Megpróbáljuk. Az mennyire baj, ha a külső szűrő fél-1 órát nem megy míg a heti vízcsere megy?
|
2012. június 4., hétfő 8:11 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
1/2edet cserélj
|
2012. június 3., vasárnap 18:24 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
papó írta: Mexx2 írta: Ja igen. Az egyik cryptonak a levelein fekete pontok jelentek meg, és az egyik ilyen levelének a végén egy pici fekete ecset alga jelent meg. Azonnal le is szedtem azt a 2 levelet. Az mitől jelentkezhet? Egyértelműen a felhalmozódott bomlástermék okozza. Érdemes lenne egy pár alkalommal egy kicsit több vizet cserélni. Heti 1/3 vizet cserélek. De még a bacik sem is elég gyéren vannak elszaporodva, alig volt a siporaxon.
|
2012. június 3., vasárnap 18:08 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Mexx2 írta: Ja igen. Az egyik cryptonak a levelein fekete pontok jelentek meg, és az egyik ilyen levelének a végén egy pici fekete ecset alga jelent meg. Azonnal le is szedtem azt a 2 levelet. Az mitől jelentkezhet? Egyértelműen a felhalmozódott bomlástermék okozza. Érdemes lenne egy pár alkalommal egy kicsit több vizet cserélni.
2012. június 3., vasárnap 17:34 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
Ja igen. Az egyik cryptonak a levelein fekete pontok jelentek meg, és az egyik ilyen levelének a végén egy pici fekete ecset alga jelent meg. Azonnal le is szedtem azt a 2 levelet. Az mitől jelentkezhet?
|
2012. június 3., vasárnap 17:14 |
|
|