|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 11:53
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
AQViktor írta: A 300 litert szerintem 4, az előbb leírt rendszerrel lehetne ellátni.... Miért kell hozzá több rendszer ? Miért nem elég egy ?
2012. június 24., vasárnap 21:30 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
A 300 litert szerintem 4, az előbb leírt rendszerrel lehetne ellátni....
|
2012. június 24., vasárnap 19:44 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
A rendszer 5palackos. 4 "reaktor" és egy "tisztitó" tartály. Mindegyik üvegem Siós, bírja a nyomást és a kupakot is rendesen át lehet fúrni. A négy reaktor sorba van kötve, a tisztító palckból kivezető csövön egy Green works tűszelep van. Ezzel tökéletesen szabályozható a rendszer. A következő recept két palacra vonatkozik: -1 tasak Horváth Rozi zselatin -4-500ml kristálycukor -700ml víz ezt felforralod, majd várod, hogy kézmelegre hűljön, ezután töltöd a két palackba egyenlően elosztva. éjszakára kiteszed(pl. erkélyre) Másnap reggel rátöltök 500ml vízben feloldott normál élesztőt. A reakció hamar beindul, délre már van co2. Én 3-9-ig világítok du. Először kezd úgy, hogy összekötöd az öt palackot(az ötödik tisztítóban mindíg viz legyen), aztán megcsinálod a két palackra a rceptet, a másik két reaktort üresen hagyod, ez menjen egy hétig, aztán töltöd a másik két reaktort. Én hetente cserélek 2 reaktort, felváltva, egy főzés kb.így 2 hétig bírja. Én ezt vasárnap csinálom, amikor amúgy is az akival foglalkozom.
|
2012. június 24., vasárnap 19:42 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Na, akkor szeretnék csinálni egy házi készítésű co2 rendszert. Ha valaki/valakik leírnák mit kell beszereznem és hogyan kell megcsinálni akkor az jó lenne.
_________________ K.Tamás
|
2012. június 24., vasárnap 19:23 |
|
|
AQViktor
|
Mexx2 írta: AQViktor írta: Nálam is kb. Ez volt az első3 hétben kicsben, de most Elkezdett visszavonulni az alga.... Az a baj, hogy nálam már eltelt az első 3 hét. az algaírtó első alkalmazása után értettem...
|
2012. június 19., kedd 21:38 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
N-emy írta: A moháidat minden héten vízcserekor porszívózd ki ,rengeteg mulmot össze tudnak gyűjteni és akkor jön az ecset. A 8 algaevő (nem tudom mekkorák), pláne ha Ancistrusok ,akkor igencsak sok mulmot tudnak termelni. Olvastam hogy tartasz csigaevő csigákat is, ezek a vissza maradt csigaházakkal és azok maradékaival még több bomlástermékkel nyomják tele a vizet ,mint a halak. Nekem is voltak ,de mióta túladtam rajtuk ,jobb lett a helyzet. Egyszerűbb a felesleges csigaállománytól inkább csapdázással megszabadulni. A talajt próbáld meg kiporszívózni és nagyobb vízcseréket csinálni ,amíg ennyire terhelt a vized. Az algairtó por sem nyújt megváltást ilyen esetekben . Szoktam a mohákat porszívózni amennyire tudom, de a közvetlen cső megbontja és megtépi a mohát.. lehet kéne valamit rátenni a végére, hogy ne legyen erős a szívó hatás. 4 ancim és 4 oto-m van, viszont ha az ancik tényleg sokat termelnek akkor lehet meg kéne válni tőlük és 8 oto lenne. Az igazság az, hogy ürülék ami van, a csigaház nem látszik de ürülék van sok.
|
2012. június 19., kedd 21:17 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
AQViktor írta: Nálam is kb. Ez volt az első3 hétben kicsben, de most Elkezdett visszavonulni az alga.... Az a baj, hogy nálam már eltelt az első 3 hét.
|
2012. június 19., kedd 21:13 |
|
|
AQViktor
|
Nálam is kb. Ez volt az első3 hétben kicsben, de most Elkezdett visszavonulni az alga....
|
2012. június 19., kedd 18:48 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
A moháidat minden héten vízcserekor porszívózd ki ,rengeteg mulmot össze tudnak gyűjteni és akkor jön az ecset. A 8 algaevő (nem tudom mekkorák), pláne ha Ancistrusok ,akkor igencsak sok mulmot tudnak termelni. Olvastam hogy tartasz csigaevő csigákat is, ezek a vissza maradt csigaházakkal és azok maradékaival még több bomlástermékkel nyomják tele a vizet ,mint a halak. Nekem is voltak ,de mióta túladtam rajtuk ,jobb lett a helyzet. Egyszerűbb a felesleges csigaállománytól inkább csapdázással megszabadulni. A talajt próbáld meg kiporszívózni és nagyobb vízcseréket csinálni ,amíg ennyire terhelt a vized. Az algairtó por sem nyújt megváltást ilyen esetekben .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára N-emy 2012. június 19., kedd 19:23-kor.
|
2012. június 19., kedd 17:34 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
Na most, hogy internet közelben vagyok, mert nincs folyamatos netem mondom mi a helyzet. Pénteken bele öntöttem 3 zacsi házi algaölő porból kettő és egy felet, majd vasárnap vízcsere. Viszont nálam nincs változás, ugyanúgy meg vannak a fonal algák, és az egyik mohán már ha jól látom és tudom fekete ecsetalga is van. Lehet azért mert mikor beleöntöttem akkor olyan "erők" szabadultak fel, hogy felkavarták az aljzatot és a kosz felfelé kezdett szállni. Lehet az lenne a legjobb ha leszedném a mohákat és egy vödörben kilögybölgetném egy kicsit a kosztól de ebben a melegben örülök ha élek. Így is 27°C-os most a víz szóval próbálom hűteni de csak rövidebb ideig tudom lentéb vinni a hőfokot. Lehet nekem kéne bevinni 1 üveg vizet bevizsgáltatni.
Továbbá, írdatlanul mulmos az akvárium, ami még mindig rejtély számomra, mivel 8 darab algaevő ennyit nem termelhet.
Ha lesz folyamatos internetem akkor majd segítséget kérek egy házi co2-höz és bebpóbálkozom, nálam tuti jó meleg lesz az élesztőnek.
|
2012. június 19., kedd 14:24 |
|
|