|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 11:41
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Az egyik nap hozod a vizet , de csak másnap van eredmény , hiszen nem a boltban méricskélnek .
2012. június 26., kedd 18:15 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Na tegnap megvolt a vízcsere és az összes limnophilát kiszedtem és a felkopaszodott részig levágtam majd kettévágtam őket mivel eléggé hosszúak voltak, és így ültettem el őket újra, így most nem látszanak a red moor miatt. Továbbá 2 mohát leszedtem és újrakötöztem. A héten a többi mohát is újrakötözöm és a rotalákat is felszedem és csak a tetejüket ültetem el mivel azok szép egészségesek és zöldek, és nem kopaszodik fel. A hemiathus is kiveszem mert szerintem az is kopaszodik felfelé kicsit, és barba. A hygrophilát hogy kell nyírni?
Majd teszek fel képeket.
Ha a héten valamelyik nap vinnék be vizet azt is meglehetne nézni? Ha igen melyik nap és mikor tájt menjek?
_________________ K.Tamás
|
2012. június 26., kedd 17:39 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Köszi! még most akarom majd tökéletesíteni a rendszert mert még van pár hibája..... Holnap majd megpróbálkozom egy topickal, amit majd frissítek.
|
2012. június 25., hétfő 18:28 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
AQViktor írta: De lényegében sorba vannak kötve.... Erről írhatnál egy jó kis topicot , hiszen Te vagy ennek a professzora
2012. június 25., hétfő 18:05 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
1,5 literes cappy-s flakonok jók, elbírják a nyomást?
|
2012. június 25., hétfő 17:25 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
De lényegében sorba vannak kötve....
|
2012. június 25., hétfő 14:29 |
|
|
AQViktor
|
Mexx2 írta: AQViktor írta: A rendszer 5palackos. 4 "reaktor" és egy "tisztitó" tartály. Mindegyik üvegem Siós, bírja a nyomást és a kupakot is rendesen át lehet fúrni. A négy reaktor sorba van kötve, a tisztító palckból kivezető csövön egy Green works tűszelep van. Ezzel tökéletesen szabályozható a rendszer. A következő recept két palacra vonatkozik: -1 tasak Horváth Rozi zselatin -4-500ml kristálycukor -700ml víz ezt felforralod, majd várod, hogy kézmelegre hűljön, ezután töltöd a két palackba egyenlően elosztva. éjszakára kiteszed(pl. erkélyre) Másnap reggel rátöltök 500ml vízben feloldott normál élesztőt. A reakció hamar beindul, délre már van co2. Én 3-9-ig világítok du. Először kezd úgy, hogy összekötöd az öt palackot(az ötödik tisztítóban mindíg viz legyen), aztán megcsinálod a két palackra a rceptet, a másik két reaktort üresen hagyod, ez menjen egy hétig, aztán töltöd a másik két reaktort. Én hetente cserélek 2 reaktort, felváltva, egy főzés kb.így 2 hétig bírja. Én ezt vasárnap csinálom, amikor amúgy is az akival foglalkozom. Ennél majd bővebb kell, mert melyik cső honnan megy ki és megy be? majd csinálok egy ábrát
|
2012. június 25., hétfő 14:26 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
AQViktor írta: A rendszer 5palackos. 4 "reaktor" és egy "tisztitó" tartály. Mindegyik üvegem Siós, bírja a nyomást és a kupakot is rendesen át lehet fúrni. A négy reaktor sorba van kötve, a tisztító palckból kivezető csövön egy Green works tűszelep van. Ezzel tökéletesen szabályozható a rendszer. A következő recept két palacra vonatkozik: -1 tasak Horváth Rozi zselatin -4-500ml kristálycukor -700ml víz ezt felforralod, majd várod, hogy kézmelegre hűljön, ezután töltöd a két palackba egyenlően elosztva. éjszakára kiteszed(pl. erkélyre) Másnap reggel rátöltök 500ml vízben feloldott normál élesztőt. A reakció hamar beindul, délre már van co2. Én 3-9-ig világítok du. Először kezd úgy, hogy összekötöd az öt palackot(az ötödik tisztítóban mindíg viz legyen), aztán megcsinálod a két palackra a rceptet, a másik két reaktort üresen hagyod, ez menjen egy hétig, aztán töltöd a másik két reaktort. Én hetente cserélek 2 reaktort, felváltva, egy főzés kb.így 2 hétig bírja. Én ezt vasárnap csinálom, amikor amúgy is az akival foglalkozom. Ennél majd bővebb kell, mert melyik cső honnan megy ki és megy be?
|
2012. június 25., hétfő 13:58 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Félreértettelek . Azért mert 4 rendszert írtál , nem 4 palackot
2012. június 24., vasárnap 22:01 |
|
|
AQViktor
|
papó írta: AQViktor írta: A 300 litert szerintem 4, az előbb leírt rendszerrel lehetne ellátni.... Miért kell hozzá több rendszer ? Miért nem elég egy ? mert egy biztos, hogy nem fog 300l -re elég co2őt termelni.... Nekem sem volt elég a 3 palackos... Azért lehet a 4 tényleg túlzás....
|
2012. június 24., vasárnap 21:36 |
|
|