Sziasztok,
Korábban már említettem a
másik akváriumom topicjában, hogy indítottam egy 20 literes nanot úgy gondoltam, hogy eljött az ideje, hogy azt be is mutassam
Ha még nem lett volna elég a nagy akváriummal való folyamatos mókolás a nyakamba vettem egy újabb projektet és egyenlőre jelentem, egész szépen alakul. Remélem másoknak is tetszeni fog nekem mindenesetre megszínesíti a napomat itt az íróasztalomon...
Technikai oldalról nem különösebben szálltam el alapvetően low-tech jellegű lett és ezen nem is kívánok változtatni a nagy aksi mellett ezt már nem akartam "túlhúzni", ez egyébként látszik a növényvilágon is. Az élővilág sem bonyolult csak és kizárólag sakura garnélák vannak benne ezen sem kívánok változtatni megmaradna egy kis garnélás szigetnek
Technikai adatok:
Indítás időpontja: 2012.07.17.
Akvárium: AQUA EL Shrimp Set 20 (25x25x30)
Világítás: Gyári 9W sztem 6500k-es lehet
Szűrés: Aquael Pat mini (max 400 l/h) - tervben van egy külső szűrő de úgy gondolom elbírja egyenlőre ez is igazából még így is megvan fojtva akkor flow-t csinál...bár tudom a szűrőfelület nem nagy
Fűtés: Nincs (járt ugyan a szetthez de elég meleg van erre valószínűleg soha nem lesz szükség meglátom télen hogy ingadozik a hőmérséklet azért ez mégsem akkor víztömeg mint a nagyban)
Általános aljzat: Oliver Knott (NatureSoil) növénytalaj kb 5kg (ez még megmaradt a nagy akvárium építése után ahol nagyon is bevállt tehát itt is ezt alkalmaztam)
Növény táptalaj: Tropica Plant Substrate (kb 1kg lett felhasználva ugyancsak a nagy akvárium építése után maradt meg)
Tápozás:
Vízcserék alkalmával GA Macro, Micro 1-1 ml, valamint Easy Carbo 1ml/nap
Dekoráció: Red Moor gyökerek (3db) és Seiryu kövek (2kg)
Növények:
Vesicularia montagnei 'karácsonyfa moha'
Anubias barteri v. nana Petite (elég nehéz volt beszerezni)
Staurogyne repens
Marsilea hirsuta
Élőlények:
Sakura garnélák (8db)
VÍzcserék az első két hétben minden nap. Mostanában heti 2x inkább 2-3 naponta...ennél kevesebb soha nem volt és a heti 2-t szeretném is rendszeresíteni.
Jelenleg kis barna algám van de ezen kívül igazából semmi (szerencsére).
És akkor a képek:
További képek...