Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Hibátlan
_________________ K.Tamás
|
2012. május 29., kedd 21:08 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
A növények kondíciója hibátlan . A látvánnyal meg soha nem leszel kibékülve -magamról tudom - de most már csak annyi dolgod lesz , hogy szelektálnod kell , persze ha rávisz a lélek , hogy valamelyik növény kikerüljön az akváriumból , ha nem odaillőnek érzed. Mit is mondhatnék .. nem irigyellek
2012. május 29., kedd 20:56 |
|
|
Ace
|
Sziasztok, Rég jelentkeztem, gondoltam bedobok pár képet a fejleményekről. 2.5 hónapos az akvárium a mai nap átesett egy komolyabb nyíráson mert már elég kezelhetetlen volt. Persze még így is úgy tűnik mintha alig lenne hozzányúlva de egy elég nagy vödör növény lejött róla. Azt hiszem szépen összeállt a kép bár koránt sem olyan lett mint amilyennek megálmodtam de így is határozottan tetszik Jót tett az Echinodorust középre (Köszi a tippet papó) ráadásként kiegészítettem egy Lotus-al remélem szépen beindul. Jöjjenek a képek: További képek: https://plus.google.com/photos/11225700 ... IvvsKDqvgE
|
2012. május 29., kedd 20:38 |
|
|
Ace
|
papó írta: Félre ne érts , de nem szabad felületesen kezelni a vízkémiát több okból. Ha simán akvarizálunk akkor is jó tudni , hogy mi is történik akváriumban. Ha meg külön sok -sok pénzbe is kerülhet akkor különösen érdemes utána nézni , hogy mit miért ......... Mivel nem a saját gépemről netezek ezért nem a saját leírásaimat másolom be, de Itt nagyon jól le van írva sok -sok minden : http://aquaristik.5mp.eu/web.php?a=aqua ... 2UG_0G7Dx0Érdemes átfutni. Szia, Érzem a dorgálást és teljesen jogos. Átfutottam a linket amit adtál és nagyon sok hasznos dolgot leszűrtem belőle. Bár nem biztos, hogy vissza tudnék adni mindent ha esetleg felelni kéne belőle... MIndenesetre azért nem teljesen 0 vízkémiával várom a hatást elég gyakran méregetem a vizet van ugye ez a beépített Seachem teszt amit figyelek a vízkeménység függvényében próbálom a 7-es ph (kicsit talán alatta) tartani. Megvan az ammónia változat is de ez gyakori vízcserék miatt ez annyira nem is lenne fontos már. Valamint van tetra 6 in 1 tesztem is ahol figyelem a nitrit nitrát változást és csepegtetek is ha úgy van. Azt mindig láttam hogy a KH magas de azért nem fordítottam rá túl nagy hangsúlyt mert ha kemény a víz hát kemény. Nem mindenki RO-zik. Lehet átmenetileg megpróbálnék esetleg forralni ... nemtom milyen hatás érthető el ezzel, mennyivel lehetne lentebb húzni.
|
2012. május 10., csütörtök 9:52 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Félre ne érts , de nem szabad felületesen kezelni a vízkémiát több okból. Ha simán akvarizálunk akkor is jó tudni , hogy mi is történik akváriumban. Ha meg külön sok -sok pénzbe is kerülhet akkor különösen érdemes utána nézni , hogy mit miért ......... Mivel nem a saját gépemről netezek ezért nem a saját leírásaimat másolom be, de Itt nagyon jól le van írva sok -sok minden : http://aquaristik.5mp.eu/web.php?a=aqua ... 2UG_0G7Dx0Érdemes átfutni.
2012. május 10., csütörtök 8:47 |
|
|
Ace
|
Daníí írta: Ace írta: papó írta: Jobb lenne ha a KH 5-8 között lenne . Inkább arra gondolok , hogy ingadozhat a KH. Természetesen az ozmó nagyon jó ha van /nekem van egy pár eladó / De annyira nem vészes a 15 KH. A KH is tud ingadozni? Mindig tanul valamit az ember Én azt hittem, hogy ez viszonylagosan állandó érték és csak lágyítással lehet lejjebb vinni. Ezek szerint nem. Hogy tudom kivédekezni ezt a jelenséget? Vízcserék alkalmával egyébként soha nem szoktam előkészíteni a vizet. Egyből megy vissza csövön a csapból! Ez lehet gond? Vízkezelőt használsz? Hát korábban használtam SERA Aquatant de utolsó 3 alkalommal már nem használtam semmit. Nem spórolás egyszerűen nem láttam értelmét.
|
2012. május 10., csütörtök 7:55 |
|
|
Daníí
|
Ace írta: papó írta: Jobb lenne ha a KH 5-8 között lenne . Inkább arra gondolok , hogy ingadozhat a KH. Természetesen az ozmó nagyon jó ha van /nekem van egy pár eladó / De annyira nem vészes a 15 KH. A KH is tud ingadozni? Mindig tanul valamit az ember Én azt hittem, hogy ez viszonylagosan állandó érték és csak lágyítással lehet lejjebb vinni. Ezek szerint nem. Hogy tudom kivédekezni ezt a jelenséget? Vízcserék alkalmával egyébként soha nem szoktam előkészíteni a vizet. Egyből megy vissza csövön a csapból! Ez lehet gond? Vízkezelőt használsz?
|
2012. május 10., csütörtök 7:43 |
|
|
Ace
|
papó írta: Jobb lenne ha a KH 5-8 között lenne . Inkább arra gondolok , hogy ingadozhat a KH. Természetesen az ozmó nagyon jó ha van /nekem van egy pár eladó / De annyira nem vészes a 15 KH. A KH is tud ingadozni? Mindig tanul valamit az ember Én azt hittem, hogy ez viszonylagosan állandó érték és csak lágyítással lehet lejjebb vinni. Ezek szerint nem. Hogy tudom kivédekezni ezt a jelenséget? Vízcserék alkalmával egyébként soha nem szoktam előkészíteni a vizet. Egyből megy vissza csövön a csapból! Ez lehet gond?
|
2012. május 10., csütörtök 7:23 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Jobb lenne ha a KH 5-8 között lenne . Inkább arra gondolok , hogy ingadozhat a KH. Természetesen az ozmó nagyon jó ha van /nekem van egy pár eladó / De annyira nem vészes a 15 KH.
2012. május 9., szerda 22:38 |
|
|
Ace
|
KH magas (kb 15) erre ráéreztél. Pesti csapvíz Tehát inkább RO irányba mozduljak ha jól értem?
|
2012. május 9., szerda 21:39 |
|
|