Szerző |
Üzenet |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
A szűrőanyag sem folyékony...
|
2012. február 11., szombat 18:27 |
|
|
Daníí
|
Mexx2 írta: Daníí írta: Mexx2 írta: A talaj eltömíti a pórusait, és ezáltal nem tudja ellátni a funkcióját. Szerintem, ha nem így van akkor bocsánat. Nálam nem is szűrési funkciót látna el csak könnyebb vele megemelni a talajt mint plusz 5liter homokkal. Ha nem is homokkal de kaviccsal egy harisnyában? A kavicstól tartok, mert attól félek keményítené a vizet, ha olyat találok aminek mészkő tartalma van...pedig külföldi fórumokon elég sokan alkalmazzák az ilyenfajta talajemelést.
|
2012. február 11., szombat 17:42 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Daníí írta: Mexx2 írta: A talaj eltömíti a pórusait, és ezáltal nem tudja ellátni a funkcióját. Szerintem, ha nem így van akkor bocsánat. Nálam nem is szűrési funkciót látna el csak könnyebb vele megemelni a talajt mint plusz 5liter homokkal. Ha nem is homokkal de kaviccsal egy harisnyában?
_________________ K.Tamás
|
2012. február 11., szombat 17:21 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
AQViktor írta: Miért is tömíti el a talaj? Talán azért mert a talaj szilárd halmazállapotú?
|
2012. február 11., szombat 17:20 |
|
|
Daníí
|
Mexx2 írta: A talaj eltömíti a pórusait, és ezáltal nem tudja ellátni a funkcióját. Szerintem, ha nem így van akkor bocsánat. Nálam nem is szűrési funkciót látna el csak könnyebb vele megemelni a talajt mint plusz 5liter homokkal.
|
2012. február 11., szombat 17:16 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Miért is tömíti el a talaj?
|
2012. február 11., szombat 16:06 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
T.Tamás30 írta: Mexx2 írta: Daníí írta: Szemből egy kép; Mi a véleményetek arról, hogy lávakő/kerámia gyűrűvel akarom a dombot megemelni és erre jönne a táptalaj/homok réteg?! Előnye esetleg hátránya lenne a műveletnek? Ahogy nézem a fa éppen belefért. Szerintem a hátránya a talaj emelésnek, hogy elveszti a szűrőképességét a lávakő. meg a kerámia. Nagyobb kavicsokkal is megteheted, vagy kisebbekkel. Miért is vesztené el a szűrőképességét? A talaj eltömíti a pórusait, és ezáltal nem tudja ellátni a funkcióját. Szerintem, ha nem így van akkor bocsánat.
|
2012. február 11., szombat 13:57 |
|
|
AQViktor
|
T.Tamás30 írta: Mexx2 írta: Daníí írta: Szemből egy kép; Mi a véleményetek arról, hogy lávakő/kerámia gyűrűvel akarom a dombot megemelni és erre jönne a táptalaj/homok réteg?! Előnye esetleg hátránya lenne a műveletnek? Ahogy nézem a fa éppen belefért. Szerintem a hátránya a talaj emelésnek, hogy elveszti a szűrőképességét a lávakő. meg a kerámia. Nagyobb kavicsokkal is megteheted, vagy kisebbekkel. Miért is vesztené el a szűrőképességét? Éppen, hogy jobb lesz a talajban a nitrifikáció. A wabi-kusa tálak talajába direkt szoktak rakni szűrőanyagot.
|
2012. február 11., szombat 13:07 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Mexx2 írta: Daníí írta: Szemből egy kép; Mi a véleményetek arról, hogy lávakő/kerámia gyűrűvel akarom a dombot megemelni és erre jönne a táptalaj/homok réteg?! Előnye esetleg hátránya lenne a műveletnek? Ahogy nézem a fa éppen belefért. Szerintem a hátránya a talaj emelésnek, hogy elveszti a szűrőképességét a lávakő. meg a kerámia. Nagyobb kavicsokkal is megteheted, vagy kisebbekkel. Miért is vesztené el a szűrőképességét?
|
2012. február 11., szombat 12:36 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
Daníí írta: Szemből egy kép; Mi a véleményetek arról, hogy lávakő/kerámia gyűrűvel akarom a dombot megemelni és erre jönne a táptalaj/homok réteg?! Előnye esetleg hátránya lenne a műveletnek? Ahogy nézem a fa éppen belefért. Szerintem a hátránya a talaj emelésnek, hogy elveszti a szűrőképességét a lávakő. meg a kerámia. Nagyobb kavicsokkal is megteheted, vagy kisebbekkel.
|
2012. február 11., szombat 12:15 |
|
|