|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 6:22
|
182liter „biotop” halas próbálkozás
Szerző |
Üzenet |
Daníí
|
SlyChocolate írta: Jó lesz ez...már érzem. A hátfal is bútorlapból van? Most pedig jön az őszinte... Tessen beállítani a két szekrény ajtót! Nincsenek vonalban. Másik kérdés. Nem lehetne-e jobb helyre tenni az akvát? Nagyon be van zsúfolva a fal és az íróasztalod közzé. Így kicsit elveszti a szépségét. Pedig szerintem éppen a szoba díszének kellene lennie. Arról nem is beszélve, hogy nem biztos, hogy a halaid csipálni fogják a monitorod villódzását... Köszönöm A szekrény hátfala is bútorlap. Az ajtókon még állítva lesznek, meg még hiányos is a szekrény csak gyorsan összeraktuk, hogy legyen hova tenni az üveget, a szekrény elhelyezése végleges csak pár héten belül az íróasztal kerül el onnan Képeket hétvégén csinálok ha lesz világítás az akvárium felett mert még nincs
|
2012. február 15., szerda 20:58 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Jó lesz ez...már érzem. A hátfal is bútorlapból van? Most pedig jön az őszinte... Tessen beállítani a két szekrény ajtót! Nincsenek vonalban. Másik kérdés. Nem lehetne-e jobb helyre tenni az akvát? Nagyon be van zsúfolva a fal és az íróasztalod közzé. Így kicsit elveszti a szépségét. Pedig szerintem éppen a szoba díszének kellene lennie. Arról nem is beszélve, hogy nem biztos, hogy a halaid csipálni fogják a monitorod villódzását...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2012. február 15., szerda 20:48 |
|
|
Daníí
|
Fejlemények; a szekrény: Feltöltés közben; Folyt.
|
2012. február 15., szerda 20:33 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
|
2012. február 11., szombat 19:26 |
|
|
Daníí
|
Mexx2 írta: AQViktor írta: Végülis a talaj minőségétől függ... A homokban, vagy kavicsban eltömődhet, de agyagos talajban szűrőként funkcionál... Javítson ki valaki ha tévedek. A JBL manado, a Tropica és a többi agyagtalaj gömb alakú nagyságtól eltérően. Viszont egy idő után összeomlik, ha nem is felül de alul enyhén porrá/kissebb darabokra hullik. Akkor gondolom ugyanaz a helyzet mintha kint elásom, ugyanúgy eltömődik, hiszen a kisebb szemcseméret könnyebben bele diffundál a szerkezetébe. Szerintem. Majd egy nagyvérű akvarista megmondja. De ha nem sajnálja a pénzt, hogy kerámiát meg lávakövet tesz alá, vagy nem kell neki mert már használt, vagy valami baja van akkor úgy is aláteszi. Ez a lényeg! Fél éve zacskóban vannak a szűrő anyagok mert lecseréltem a szűrőben, így felesleges és ezt a célt ellátná. Béke!
|
2012. február 11., szombat 19:16 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Mexx2 írta: AQViktor írta: Végülis a talaj minőségétől függ... A homokban, vagy kavicsban eltömődhet, de agyagos talajban szűrőként funkcionál... Javítson ki valaki ha tévedek. A JBL manado, a Tropica és a többi agyagtalaj gömb alakú nagyságtól eltérően. Viszont egy idő után összeomlik, ha nem is felül de alul enyhén porrá/kissebb darabokra hullik. Akkor gondolom ugyanaz a helyzet mintha kint elásom, ugyanúgy eltömődik, hiszen a kisebb szemcseméret könnyebben bele diffundál a szerkezetébe. Szerintem. Majd egy nagyvérű akvarista megmondja. De ha nem sajnálja a pénzt, hogy kerámiát meg lávakövet tesz alá, vagy nem kell neki mert már használt, vagy valami baja van akkor úgy is aláteszi. Ez a lényeg! Tropicának, ha jól tudom nincs agyag talaja. Ez talajfüggő, mint már mondtam, egy amazóniában például elég sokáig bírná. Egy idő után a szűrőben is eltömődnek ezek az anyagok.
|
2012. február 11., szombat 19:09 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
AQViktor írta: Végülis a talaj minőségétől függ... A homokban, vagy kavicsban eltömődhet, de agyagos talajban szűrőként funkcionál... Javítson ki valaki ha tévedek. A JBL manado, a Tropica és a többi agyagtalaj gömb alakú nagyságtól eltérően. Viszont egy idő után összeomlik, ha nem is felül de alul enyhén porrá/kissebb darabokra hullik. Akkor gondolom ugyanaz a helyzet mintha kint elásom, ugyanúgy eltömődik, hiszen a kisebb szemcseméret könnyebben bele diffundál a szerkezetébe. Szerintem. Majd egy nagyvérű akvarista megmondja. De ha nem sajnálja a pénzt, hogy kerámiát meg lávakövet tesz alá, vagy nem kell neki mert már használt, vagy valami baja van akkor úgy is aláteszi. Ez a lényeg!
_________________ K.Tamás
|
2012. február 11., szombat 18:58 |
|
|
Daníí
|
Mexx2 írta: Daníí írta: A kavicstól tartok, mert attól félek keményítené a vizet, ha olyat találok aminek mészkő tartalma van...pedig külföldi fórumokon elég sokan alkalmazzák az ilyenfajta talajemelést. Gondolom van keménység teszted. Vízbe teszed és egy idő után megméred. Nem használok teszteket
|
2012. február 11., szombat 18:52 |
|
|
AQViktor
|
Végülis a talaj minőségétől függ... A homokban, vagy kavicsban eltömődhet, de agyagos talajban szűrőként funkcionál...
|
2012. február 11., szombat 18:47 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Daníí írta: A kavicstól tartok, mert attól félek keményítené a vizet, ha olyat találok aminek mészkő tartalma van...pedig külföldi fórumokon elég sokan alkalmazzák az ilyenfajta talajemelést. Gondolom van keménység teszted. Vízbe teszed és egy idő után megméred.
_________________ K.Tamás
|
2012. február 11., szombat 18:45 |
|
|