|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 13:28
|
182liter „biotop” halas próbálkozás
Szerző |
Üzenet |
Daníí
|
N-emy írta: Én is csak megjegyzem ,próbáltam én is ilyen hálós elválasztást ,de nekem is csak bosszúságot okozott.Anno én azzal az indokkal választottam el ,hogy a későbbiekben majd egy új berendezésnél ismét felhasználható legyen az aljzat. A talajt ,ha később újra akarod használni, úgy is ki lehet mosni. A táptalaj finom szemcséjű ,agyagos szerkezetű, így az könnyen kimosható majd a kvarchomok közül. Egy Crypto vagy még egy Blyxa is fel tudja adni a leckét ,ha egy ilyen hálós akvából szeretnéd eltávolítani...itt Papó aggodalmának adnék igazat ,de ez ne tántorítson el az elképzelésedtől. Az elrendezés nagyon jó Köszönöm N-emy, Szerintem függ attól is, hogy milyen lyukú hálót használtál/használok. De meglátjuk, most szeretném véglegesen benövényesíteni, és utána nem nagyon változtatni tény cryptot terveztem a jobb oldalra. Remélem nem lesz igazatok Érdekes amúgy mert, ha visszaemlékeztek a régi akváriumra, a bal oldalba szép kis crpyto erdő volt meg a valisnéria rengeteg hátul és gond nélkül kijöttek, na mindegy meglátjuk
|
2012. április 20., péntek 22:15 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
Én is csak megjegyzem ,próbáltam én is ilyen hálós elválasztást ,de nekem is csak bosszúságot okozott.Anno én azzal az indokkal választottam el ,hogy a későbbiekben majd egy új berendezésnél ismét felhasználható legyen az aljzat. A talajt ,ha később újra akarod használni, úgy is ki lehet mosni. A táptalaj finom szemcséjű ,agyagos szerkezetű, így az könnyen kimosható majd a kvarchomok közül. Egy Crypto vagy még egy Blyxa is fel tudja adni a leckét ,ha egy ilyen hálós akvából szeretnéd eltávolítani...itt Papó aggodalmának adnék igazat ,de ez ne tántorítson el az elképzelésedtől. Az elrendezés nagyon jó
|
2012. április 20., péntek 21:42 |
|
|
Daníí
|
papó írta: Akkor miért ne maradna ? Nem is amiatt mondtam, csak megjegyeztem
|
2012. április 20., péntek 21:10 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
"Igaz ,-elmondásod szerint - a másik akváriumban bevált." Akkor miért ne maradna ? Csak megdumcsizzuk a lehetőségeket.
2012. április 20., péntek 20:53 |
|
|
Daníí
|
papó írta: Félek , hogy az a háló sok galibát fog okozni. Hozzá kell tegyem , hogy pici gyökeres növényeknél nem oszt -nem szoroz , de egy crypto vagy echino vagy mondjuk Valisneria gyökérzete háló nélkül is sok bosszúságot okoz ha ki akarjuk venni. Igaz ,-elmondásod szerint - a másik akváriumban bevált. Nem tudom már hol láttam, de úgy rémlik külföldi fórumokon is használtak talaj elválasztásra hálót, a régiben is volt elég nagy crypto de ott se okozott gondot, echinot vagy valisnériát nem tervezek, de meglátjuk kivenni már nem fogom
|
2012. április 20., péntek 20:51 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Félek , hogy az a háló sok galibát fog okozni. Hozzá kell tegyem , hogy pici gyökeres növényeknél nem oszt -nem szoroz , de egy crypto vagy echino vagy mondjuk Valisneria gyökérzete háló nélkül is sok bosszúságot okoz ha ki akarjuk venni. Igaz ,-elmondásod szerint - a másik akváriumban bevált.
2012. április 20., péntek 20:49 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
|
2012. április 20., péntek 20:44 |
|
|
Daníí
|
papó írta: El kell fogadja a magyarázatodat , de ha gyökerek "behálózzák a hálót " akkor leszel bajban ha valamit ki akarsz szedni , hiszen egyszerre akar majd jönni minden. Igazad, lehet, de a fák csak épphogy rá vannak helyezve a halálóra és a homok tartja meg.
|
2012. április 20., péntek 20:39 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
El kell fogadja a magyarázatodat , de ha gyökerek "behálózzák a hálót " akkor leszel bajban ha valamit ki akarsz szedni , hiszen egyszerre akar majd jönni minden.
2012. április 20., péntek 20:37 |
|
|
Daníí
|
DeKol írta: Daníí írta: papó írta: Na ez igen jól indul A szúnyogháló az miért kell ? Köszönöm. így biztonságosabbnak érzem, hogy hogyha nyúlkálok pakolgatok benne akkor nem kavarom majd fel a táptalajt És nem félsz tőle hogy pont hátrányod lesz belőle ha belefut a gyökér akkor az egész talajt meghúzod vele? Nem nagyon, mert a régiben is így volt a talaj elválasztva emiatt tudtam a manadot eltávolítani, amúgy nem a táptalajig nyomom le, hanem, hogy épp hogy hozzáérjen a szúnyoghálóhoz.
|
2012. április 20., péntek 20:33 |
|
|