Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:40

Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 
 180 literes Low tech 
Szerző Üzenet

papó írta:
D4n írta:
Nagyon szép! Minden elismerésem. A tápozás jó útmutató lesz nekem is a most indult 160 literesemhez.

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

Sajnos el kell térj a fent említett tápozástól , hiszen Tropica talajjal teljesen másképp kell -főleg a kezdetekben - tápokat adagolnod . A Co2 és a több fény is mást kíván .
Ha low akváriumod lenne akkor ok.
A CO2 nélküli és relatíve kevés fényhez nagyon jó példa.

Ha a macrot nem vesszük figyelembe , akkor én is hasonlóan indítanám a tápozást .
Nem jól gondolom Papó ?
Gyönyörű akvárium lett.

2017. április 16., vasárnap 7:21
Adminisztrátor

D4n írta:
Nagyon szép! Minden elismerésem. A tápozás jó útmutató lesz nekem is a most indult 160 literesemhez.

Sajnos el kell térj a fent említett tápozástól , hiszen Tropica talajjal teljesen másképp kell -főleg a kezdetekben - tápokat adagolnod . A Co2 és a több fény is mást kíván .
Ha low akváriumod lenne akkor ok.
A CO2 nélküli és relatíve kevés fényhez nagyon jó példa.

2017. április 15., szombat 15:27
Adminisztrátor

Köszi a beszámolót .
Csodás dolgot hoztál össze .

2017. április 15., szombat 15:24

D4n írta:

Nem lesz jo irany neked teljesen mas felepites a tied es technikailag is felette all

Tapatalkkal küldve az én HUAWEI VNS-L21 eszközömről

2017. április 15., szombat 12:55

2017. április 15., szombat 12:41

Sziasztok ! Az akvárium 2016 novemberben indult, alulra táptalaj gyanánt florimo tóföldet tettem, az előtér alá kb 300 gramm maradék JBL florapol került, az egész fedve manadoval. A kezdeti fény 2x 39 watt t5 ody lámpa, maradtak a gyári fénycsövek. A szűrés tetra ex 1200 lett, 2 rekesz TM 30 -as szivacs, mátrix trop+perlon fölötte. Nehezen indult el, mert ezt is úgy csak összetúrtam elsőre, több verzió volt a növényzetre, az első képen 2 hónap után látszódott, hogy katyvasz lesz, így növények átrendezése a többi akvából, szóval cserebere.
Március 10 körül lett egy fény bővítés. Kapott még egy 2x39 watt ody lámpát az akva, az egyik fénycső le lett kötve belőle. Otthon szépen növekszik nálam a bolbitis, így bekerült az is, lányom is kérte, övé végül is az akva, az ő kérésére épült.
A tápozás tesztek nélkül lett alakitva elsőre heti 20 ml körüli planter, majd szépen lassan emelve a macro 10 ml/ hét indulóról, liqui carbo fix napi 3ml. Elsőre nem, később viszont kezdtem adagolni vasat is, Tf vas lett, a liqui káliuma mellé zárkóztattam fel a vasat, heti 2-3 csepp adagolástól fokozatosan 3 cseppre, mindez saját adagolóból ami elég vaskos cseppeket ad, mérni nem mértem semmit. A macro napi 3ml lett a végére, 3 ml planter, illetve a vége felé már napi 3 csepp vas is ment.
Első kép nov 21 az indulás
Második kép dec 16
Harmadik kép február 16 a már cserélt növényzettel, némi növekedéssel.
Negyedik kép március 25 tac nevezéshez készült fotó (low tech-be) nem sikerült sajna, nem elég jó a gépem hozzá, plusz mindig össze jön otthon valami ami hátráltat.

Kép
Kép
Kép
Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Joci 2017. április 15., szombat 12:46-kor.

2017. április 15., szombat 12:01
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 6 hozzászólás ]