Sziasztok ! Az akvárium 2016 novemberben indult, alulra táptalaj gyanánt florimo tóföldet tettem, az előtér alá kb 300 gramm maradék JBL florapol került, az egész fedve manadoval. A kezdeti fény 2x 39 watt t5 ody lámpa, maradtak a gyári fénycsövek. A szűrés tetra ex 1200 lett, 2 rekesz TM 30 -as szivacs, mátrix trop+perlon fölötte. Nehezen indult el, mert ezt is úgy csak összetúrtam elsőre, több verzió volt a növényzetre, az első képen 2 hónap után látszódott, hogy katyvasz lesz, így növények átrendezése a többi akvából, szóval cserebere.
Március 10 körül lett egy fény bővítés. Kapott még egy 2x39 watt ody lámpát az akva, az egyik fénycső le lett kötve belőle. Otthon szépen növekszik nálam a bolbitis, így bekerült az is, lányom is kérte, övé végül is az akva, az ő kérésére épült.
A tápozás tesztek nélkül lett alakitva elsőre heti 20 ml körüli planter, majd szépen lassan emelve a macro 10 ml/ hét indulóról, liqui carbo fix napi 3ml. Elsőre nem, később viszont kezdtem adagolni vasat is, Tf vas lett, a liqui káliuma mellé zárkóztattam fel a vasat, heti 2-3 csepp adagolástól fokozatosan 3 cseppre, mindez saját adagolóból ami elég vaskos cseppeket ad, mérni nem mértem semmit. A macro napi 3ml lett a végére, 3 ml planter, illetve a vége felé már napi 3 csepp vas is ment.
Első kép nov 21 az indulás
Második kép dec 16
Harmadik kép február 16 a már cserélt növényzettel, némi növekedéssel.
Negyedik kép március 25 tac nevezéshez készült fotó (low tech-be) nem sikerült sajna, nem elég jó a gépem hozzá, plusz mindig össze jön otthon valami ami hátráltat.