|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 13:48
|
Szerző |
Üzenet |
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Lávakő?
_________________ Pé.Zoli
|
2014. március 23., vasárnap 17:35 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Egy pár nyers ötlet, a részleteket meg majd kidolgozom. Mik a vélemények? Az utolsó képen a kő kicsit homorú. Rosszak a fényviszonyok.
_________________ K.Tamás
|
2014. március 23., vasárnap 17:34 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
asera írta: papó írta: Ööö.. Más szerepe van a homoknak és más a mátrixnak. A régi tropica táptalajba azért tettük a mátrixot , hogy könnyebben ki tudjanak alakulni a baci telepek a mátrix köré. Az új táptalajt ha egyedül használjátok , akkor egy kis idő után egy könnyen "oldódó " sáros lé lesz az egész , de nem alakul ki egy anaerob réteg. Ezért kell összekeverni " homokkal " a táptalajt. Természetesen a homokos táptalaj mátrixszal keverve még jobb. Ha valaki eleve "homokos " talajba ültet akkor értelem szerűen elég a mátrix. Vagy meg lehet turbózni még másfajta táptalajokkal,pl. Jbl,ahogy én is fogom.Plusz mátrix természetesen. Tehát Tropica,Jbl,vagy Sera összekutyul,mátrixal meghint,plussz egy kis talajbaci,ha van. Most , hogy a mocsarast átrendeztem megnéztem a talajt. Anno a Tropica táptalaj össze volt keverve JBL-lel . Megvallom hogy hiányzik belőle még egy kis homok , nem elég "kemény" az állaga. A kocka akváriumban Sera van keverve Tropicával és ott sincs homok . Az sem tűnik tökéletesnek.Ott is hiányzik . Mindenesetre mindkét akváriumban a keverékek jobbak mind bármelyik önmagában.. Azt hiszem a következő lépés egy jó substrat készíttetése lesz..
2014. február 26., szerda 20:51 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Ööö.. Más szerepe van a homoknak és más a mátrixnak. A régi tropica táptalajba azért tettük a mátrixot , hogy könnyebben ki tudjanak alakulni a baci telepek a mátrix köré. Az új táptalajt ha egyedül használjátok , akkor egy kis idő után egy könnyen "oldódó " sáros lé lesz az egész , de nem alakul ki egy anaerob réteg. Ezért kell összekeverni " homokkal " a táptalajt. Természetesen a homokos táptalaj mátrixszal keverve még jobb. Ha valaki eleve "homokos " talajba ültet akkor értelem szerűen elég a mátrix. Vagy meg lehet turbózni még másfajta táptalajokkal,pl. Jbl,ahogy én is fogom.Plusz mátrix természetesen. Tehát Tropica,Jbl,vagy Sera összekutyul,mátrixal meghint,plussz egy kis talajbaci,ha van.
|
2014. február 26., szerda 20:40 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ööö.. Más szerepe van a homoknak és más a mátrixnak. A régi tropica táptalajba azért tettük a mátrixot , hogy könnyebben ki tudjanak alakulni a baci telepek a mátrix köré. Az új táptalajt ha egyedül használjátok , akkor egy kis idő után egy könnyen "oldódó " sáros lé lesz az egész , de nem alakul ki egy anaerob réteg. Ezért kell összekeverni " homokkal " a táptalajt. Természetesen a homokos táptalaj mátrixszal keverve még jobb. Ha valaki eleve "homokos " talajba ültet akkor értelem szerűen elég a mátrix.
2014. február 26., szerda 20:35 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Grt írta: Angol írta: Grt írta: asera írta: Jeeee,de izgiiiii A táptalajt keverd össze valamivel,a legjobb mátrix lenne,tudom drága,de megéri,és locsold meg bacikúltúrával mint állat! Milyen arányban érdemes keverni a Matrixot a táptalajjal? Papa azt írta valahol , hogy homokkal érdemes keverni. Akkor most ? Ezek szerint a homok is jó, bár lehet, hogy ez a "keverés" inkább az új Tropica táptalajra vonatkozna? Belegondolva, a Matrix elég jó megoldás. De nem OFFolok tovább... Ha Papó nem válaszol,akkor majd én. Mátrix a legjobb megoldás,a homok olcsó,ennyi.
|
2014. február 26., szerda 18:24 |
|
|
Grt
|
Angol írta: Grt írta: asera írta: Jeeee,de izgiiiii A táptalajt keverd össze valamivel,a legjobb mátrix lenne,tudom drága,de megéri,és locsold meg bacikúltúrával mint állat! Milyen arányban érdemes keverni a Matrixot a táptalajjal? Papa azt írta valahol , hogy homokkal érdemes keverni. Akkor most ? Ezek szerint a homok is jó, bár lehet, hogy ez a "keverés" inkább az új Tropica táptalajra vonatkozna? Belegondolva, a Matrix elég jó megoldás. De nem OFFolok tovább...
|
2014. február 26., szerda 18:20 |
|
|
Angol
|
Grt írta: asera írta: Jeeee,de izgiiiii A táptalajt keverd össze valamivel,a legjobb mátrix lenne,tudom drága,de megéri,és locsold meg bacikúltúrával mint állat! Milyen arányban érdemes keverni a Matrixot a táptalajjal? Papa azt írta valahol , hogy homokkal érdemes keverni. Akkor most ?
|
2014. február 26., szerda 7:30 |
|
|
Grt
|
asera írta: Jeeee,de izgiiiii A táptalajt keverd össze valamivel,a legjobb mátrix lenne,tudom drága,de megéri,és locsold meg bacikúltúrával mint állat! Milyen arányban érdemes keverni a Matrixot a táptalajjal?
|
2014. február 25., kedd 17:59 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Hát igen, elég faintos lett a bútor. De aminek a legjobban örülök az, hogy a bútor és az üveg együttes magassága olyan jó, hogy nem fog a derekam kitörni, mert pont kényelmesen lehet benne turkálni.
_________________ K.Tamás
|
2014. február 24., hétfő 20:43 |
|
|