Szerző |
Üzenet |
fisherx
|
Lehet megpróbálom. Az is probléma hogy nagyon egybeolvad a rotalával. Hogy lehetne azt elérni hogy kitűnjenek egymás mellől?
|
2012. augusztus 15., szerda 19:44 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ha formára nyírnád az átokhínárt ? Persze nem mindet , de valamennyit meghagynál.
2012. augusztus 15., szerda 19:43 |
|
|
fisherx
|
Nagyon sűrű a növényzet és nem tud mozogni a víz, valamit tennem kell vele. Szerintem kikerül az egeria mert az nagyon sokat fog, majd odaajándékozom a spanomnak. Mi lenne tanácsos a lotus mögé?
|
2012. augusztus 15., szerda 19:40 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Megint jól benőtte a dzsungel az akváriumot . Valóban nem annyira szerencsés a merevítő középen . Ha átülteted a költözésnél érdemes lenne figyelembe venni. Gondolok arra , hogy arra a részre tennél kevesebb fénnyel beérő növényeket.
2012. augusztus 12., vasárnap 17:04 |
|
|
Pemete
Csatlakozott: 2011. március 26., szombat 15:51 Hozzászólások: 145
|
A növényeid amelyekkel probléma van , nem a merevítő alá esnek ? Az a három üveg igen csak megszűrheti a fényt. Egy alapos nyírás is segítene a fényéhes növényeknek.
|
2012. augusztus 12., vasárnap 15:13 |
|
|
fisherx
|
Felrakok pár képet, jelenleg itt tart az aki. Tudom az asztal suttyó meg a világítás is de mivel pár hónap és költözés nem bolygatom. Az egeria nagyon beárnyékolja saját magát és erre rátesz a lotus is, viszont növekedésnek indult miután beraktam a plussz szűrőt ami kicsit megtöri az áramlást. Jó ötlet lenne kiszedni, és a helyére valami mást ültetni? Blyxa fordult meg a fejemben. A HC szépen fejlődik, a rotala is bokrosodik viszont a ludwigiával bajban vagyok egy kicsit az alsó levelei lehullanak gondolom a mivel nem szórt a fény hanem fix pontból jön, ez a HQI egyik átka. A Riccia-val igaza volt Papónak, nehéz vele bánni. Hiába le van kötöze átnőtte a hálót és a fene se tudja hova de eltűnt A lotus nagyon nagy leveleket hozott, gyönyörű vörös színűekl Amelyek zöldek azok felmennek a felszínre, és ezeket visszaza szoktam vágni de így sem bokrosodik be. Néha megjellenek a yellow fire garnik is, de általában csak a csíkos "anyagarni". Hogy tudnám őket rászoktatni hogy kicsit láthatóbbak legyenek? Lassan 2 hónapja bent vannak ez idő alatt nem hiszem hogy szaporodtak volna mivel nem látom hogy többen nyüzsögnének. Ennek mi lehet az oka? Kaját kapnak, búvóhely rengeteg van, a táp Papó szerint megy se több se kevesebb, és már folyékony co2 sem megy csak a nagynyomású az is fix 1 bubi/sec-el. A talaj eddig nagyon jól szuperál nekem, nem bántam meg a kísérletezést, viszont tény hogy nem könnyű vele bánni.
|
2012. augusztus 12., vasárnap 14:46 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
fisherx írta: Jó rég írtam a fórumba. A nyaralásból hazatérve egy esőerdő várt az aki helyén. Nagyon bedurvult a rotala és a lymnophile az új HQI-től. Sűrű dús, hosszú levelek. Viszont az egeria továbbra is szenved van olyan része a bokornak ami 1 hónapja nem nőtt, a szálak között szőrös alga nőtt. Ez az aki túlvége és ahogy néztem itt 0 azaz nulla az áramlás szinte. Középen spirálban visszafordul a víz. Papó mondta hogy változtatni kell az áramláson de nem tudom úgy variálni hogy jó legyen. Van egy kis 2011-es eheim ha azt beállítom túlvégre esőztetővel az javíthat a helyzeten, vagy inkább valami erősebb áramoltató kellene?(amire most nincs keret:) Lehet nem az erősségen kellene változtatnod , hanem az áramláson. Elképzelhető , hogy most jobb lesz a beoldás az új difivel és minden rendbe jön.
2012. augusztus 7., kedd 20:56 |
|
|
fisherx
|
És még annyi hogy az UFO diffúzort csak ajánlani tudom. Nagyteljesítményű és ha beáll akkor szép kicsi bubikat nyom. Nem szépségdíjas termék de strapabíró és egy 200 ft-os elég a szereléséhez. Mivel lapos jól el lehet dugni.
|
2012. augusztus 7., kedd 20:26 |
|
|
fisherx
|
Jó rég írtam a fórumba. A nyaralásból hazatérve egy esőerdő várt az aki helyén. Nagyon bedurvult a rotala és a lymnophile az új HQI-től. Sűrű dús, hosszú levelek. Viszont az egeria továbbra is szenved van olyan része a bokornak ami 1 hónapja nem nőtt, a szálak között szőrös alga nőtt. Ez az aki túlvége és ahogy néztem itt 0 azaz nulla az áramlás szinte. Középen spirálban visszafordul a víz. Papó mondta hogy változtatni kell az áramláson de nem tudom úgy variálni hogy jó legyen. Van egy kis 2011-es eheim ha azt beállítom túlvégre esőztetővel az javíthat a helyzeten, vagy inkább valami erősebb áramoltató kellene?(amire most nincs keret:)
|
2012. augusztus 7., kedd 20:22 |
|
|
fisherx
|
Köszi a gyors választ:) Akkor megnyugodtam, az egyik csak bliccel egyet:) Pedig már megjelentek a dollárjelek a szemeben mivel azt hittem megvan a csigavilág terminátora a csigaevő csigát evő csiga:)))))
|
2012. július 23., hétfő 14:18 |
|
|